Minikladdkakor

Publicerad 2014-02-01 10:00:00 i Baka

Alla anledningar till att fira ska med glädje tas om hand och just idag firar vi att ... att, ehm ja sjäva VAD som firas är inte så noga. Man får ju äta kakor utan anledning också. Lintottarna beställde "kladdkappkjäjks" men i brist på inspiration på laktosfri frosting blev det minikladdkakor.
 
Det okomplicerade receptet på kladdkaka som jag använder är som följer:
 
100 g smält smör
2 ägg
2 dl socker
1/2 tsk salt
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
 
Vispa ägg, socker och vanlijsocker en stund. Häll i resten i äggblandningen och gegga runt en liten stund. Häll i det som nu blivit en smet i en snygg form och smacka in i ugnen i en kvart på 175 grader.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Berndtsson och Lundström

Ann-Christin, det är så jag heter. Västkusttjej som blev östkustsmamma. Jag bor i en liten stad utanför Stockholm som är mycket befolkad av turister. Det är inte bara turister här utan några tusen åretruntbor och även mannen som jag lever tillsammans med och våra två barn, lilla fröken (2009) och den lite mindre mannen (2010). Med i familjen finns även två stora barn som lever det glada studentlivet på andra orter. Stanna en stund och reflektera över min reflektioner som en alldeles perfekt vanligt virrig kaffetörstande person. Kontakt: berndtssonlundstrom@icloud.com

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela