På rymmen till Stockholm

Publicerad 2014-01-31 17:03:00 i Utflykter

Den lille mannen är pigg och blev pigg nästan så snart han kommit hem från förskolan. Som säkert alla andra förskolor så vill de att barnen är hemma i 48 timmar innan de kommer tillbaka och de gyllene timmarna kom till ända just ikväll. Det innebar två pigga och krya barn idag som var hemma. Det innebar även ett gyllene tillfälle vi inte kunde låta passera!
 
Vi rymde helt enkelt iväg på äventyr. Det var hög tid för den lille mannen att åka tåg för första gången i sitt liv, det var dags för de båda lintottarna att göra Stockholm. 
 
Fröken som åkt tåg förr lugnade sin lillebror med sin bästa moderliga röst (tänk tjuren Ferdinands mamma).
- Det är ingen fara, det är bara som en bil som går millijoooooooner fort!


Den lille mannne blev imponerad. Den lille mannen blev lugn.
 
 

Den lille mannen gillade även det han såg när vi kommit fram.
- Mamma! WOW!!! Det finns många berg-och-dalbanor här!!!
 
 
 
Gallerian var det som imponerade mest på fröken.
- Så vackert det är här. Vackrare än vi har hemma! Kan vi köpa en sån?

Jag mumlade något som "takhöjd" och "tungt att bära runt på vägen hem".
 
 
 
Vi tog en lunch på Carl´s Deli. Befinner ni er i Stockholm och är hungriga är det mitt hetaste tips. Italienskt, gott och snyggt.
 
 
 
Sex timmare senare var vi nöjda med dagens äventyr och tog vårt nya pick och åkte hem.
 
Jag frågade om de tyckte att det var annorlunda i Stockholm jämfört med vår lilla stad. De nickade i samklang och enades om att det fanns mer i Stockholm. Jag undrade vad och här en nedkortat lista:
• bilar
• trappor
• galgar
• bajs (den lille mannen var ensam om den här åsikten men rent tekniskt håller jag med)
• stolar
• bord
• människor
• moln (även här är den lille mannen ensam om sina iakttagelser)
• kaffe
 
En dag full av intryck!

Ny frisyr

Publicerad 2014-01-30 23:00:00 i Vardagsliv

Han vill ha lång hår den lille mannen, men det har växt okontrollerat sedan augusti och även om jag tycker att långt hår är jättefint på många sorters människor så var det dags. Ja, alltså inte dags att boka klipptid utan ett par snabba hugg med kökssaxen. Den lille mannen är nu redo för en 70-tals inspelning av Bröderna Lejonhjärta.
 
(i morgon kommer du få läsa om vårt på-rymmen-äventyr).

Quizkampen - utklassning!

Publicerad 2014-01-27 17:00:00 i Hur gick det här till?

Mitt beroende har inte gått över men det har tagit sig en annan form, jag är en periodare. I vissa ämnen briljerar jag, det kan nästan faktiskt vara så att jag är bäst i världen. När man kommer till andra ämnen kan man ta sig en fundrerare på om de verkligen lär ut sånt i skolan, typ geografi... Gjorde dom det på min tid?
 
Det har funnits två motståndare som jag jag i princip aldrig vinner över, varav den ene är den äkte mannen. Min hjärna blockerar sig och jag kryper ut från vad som kan liknas med ett slagfält med oftast fem ynka poäng. Nu har det (dessutom) kommit in en tredje person som jag hittills har förlorat samtliga två matcher mot. 
 
Får jag presentera den lilla fröken som spöar upp mig genom att gissa på samtliga frågor (om det inte handlar om prinsessor och prinsar, där har hon stenkoll).

En svart hall

Publicerad 2014-01-24 17:00:00 i Hemmet - inredning & sånt

Till den äkte mannen:
 
Jag säger det här för då är chansen störst att du A. glömmer bort det; B. inte läser det; C. är oförberedd och på den vägen gillar det du ser; D. har just nu feber och jag hoppas att du feberyrar och säger "ja" . (Vi har HELT(!) olika sätt att visualisera saker och ting på förstår ni)
 
- Älskling, jag tror att vi måste måla om stora delar av den första hallen svart.

Morgonfrisyr

Publicerad 2014-01-23 17:00:00 i Vardagsliv

Medan vi föräldrar stressade runt på grund av en ofrivillig sovmorgon (läs vi forsov oss å det grövsta) piffade lintottarna till sig i håret.

- Sitt still nu, rumpan ska vara hela vägen bak säger moster. Seså hela vägen bak... Duktigt lillebror!

Och han var duktig, hennes lillebror. Han blev borstad, balsamsprayad så att det dröp om håret och han fick snabbt tofsar som på grund av balsamet gled ur håret. Han skrek bara en aningens när tovorna blev urborstade.

Fröken var tålmodig, imponerande fingerfärdig och resultatet blev en snygg hästsvans med tillhörande gnäggningar från den lille mannen. Det här med hur man tolkar hästsvans är väldigt individuellt.

Kalasdags!

Publicerad 2014-01-22 21:42:00 i Kalasdags

Inte för familjen men vi har blivit bjudna på ett. Inte främst jag kanske men lintottarna. Och som förälder måste man faktiskt, sådeså följa med. Det kan ju finnas tårta där. Och fika. Och kaffe. Och fiskdamm. Jag älskar fiskdamm!
 
- Flytta på er barn, jag ska visa hur det går till!!
 
Fröken och den lille mannen jublade över att de fått inbjudningskortet och när de insåg att det var ett kalas runt hörnet och inte bara själva kortet som var grejen fick vi det som på en gård i Florida.

 
 
Att få komma på kalas betyder att man bör ha en present med sig till objektet i sig som bjuder på kalaset. Vi kommer att behöva vinna på lotto, trav och göra superklipp på våra aktier som vi inte har och ta ett par snabba doktorandhattar i kloning för det som fröken och den lille mannen vill köpa. Här är ett litet urval.
 
• en kramleksak
• Batman
• levande dinusarier
• en Bratz Snow Riderz
• en resa till månen
• frukost

DIY - Cardboard Bed

Publicerad 2014-01-21 17:00:00 i DIY

Jag snubblande över det här på nätet och jag ser en lösning på ett problem vi haft. Visst är det smart! Hemma hos oss slåss barbies mot diverse djur om plats i den enda docksäng vi har hemma. Nu kan vi inreda ett mindre hotell med sängar. Perfekt!
 
Länk till mallen finns HÄR
 

De fyra Lundströmska pulkatyperna

Publicerad 2014-01-20 16:51:00 i Motion

Typ 1. Den påhejande pappan 
Den påhejande pappan uppmuntrar och utgår från var barnet i sig vill starta i backen. Han tycker att det är roligt när det går fort och backen är jämn. Resultatet blir en trevlig pulkaåkning för både Lundströmspappan och Lundströmsbarnen till skillnad från:
 
 
Typ 2. Den lite för ivriga mamman
 
Hon tycker om när det går fort, väldigt fort och kronan i backen är guppen som hon vill flyga många meter från. Taktiken med barnen är att visa att det inte är varken farligt eller läskigt genom att vilt slänga sig på pulkan tjoandes med snöröken virvlandes bakom sig för att välta och köra in i en snödriva för att hon inte riktigt kan kontrollera pulkan. Taktiken fungerar ypperligt med: 
 
 
Typ 3. Kamikazesonen

Rör det sig måste det vara en pulka och en pulka som rör sig är en pulka man inte får missa. Han slänger sig på magen över platsbiten (om det är vår pulka eller en ägarlös pulka som någon tappat är inte viktigt) och tjuter av skratt. Ju fortare det går desto bättre är det. Slutresultatet är den detsamma men starten är annorlunda för:
 
 
Typ 4. Den nyfiket, avvaktande dottern
Dottern analyserar backen och kommer fram till att den är på tok för lång och brant och väljer att starta en tredjedel upp för att sedan bli säkrare och går högre och högre upp. Efter fem till sex åk förvandlas även hon till en kamikazeåkare med skräckblandad förtjusning.

Gårdagen i singular

Publicerad 2014-01-19 10:00:00 i Vardagsliv

• Antal barn som vaggat fram som en pingvin under större delen av dagen - ett.
 
• Antal mamma som slitits mellan frustration och beundran över det pingvinvaggande barnets besutsamhet och tålamod med vaggandet ovan ("pingviner kan inte vagga snabbare än såhär, mamma") - en.
 
• Antal snoriga nysningar i våffelsmeten - en.
 
• Antal nya våffelsmeter som gjorts - en.
 
• Antal gästtoaletter som nästintill är klara - en (och den förtjänar ett hipp - hipp - hurra!! Finlir och foder sedan är vi klara. Klara där åtminstone).
 
• Antal nya blåmärken på den lille mannens knä - ett.
 
• Antal filmer som familjens mamma somnade till i soffans medan barnen satt klistrade - en. (Smurfarna 2 är säkert superbra (jag vet inte, fröken väckte mig när hon ville gå och lägga sig) men när blir de gamla nog för att få se Harry Potter, House of Cards och the Walking Dead egentligen?)
 
• Antal vaktade kronor av den lille mannen -en. (Vilken tur, mamma. Hon tog inte heller min krona, pustade den lille mannen ut när vi gått ut från leksaksaffären. Jag försökte inviga honom i shoppandets tillsynes hemliga koder "du måste köpa något för att de ska ta pengarna som du ger dem. De tar inte pengar från dig bara för att du går in i butiken" men jag misslyckades).
(one is da number!)

Mer spänning

Publicerad 2014-01-17 19:52:25 i Vardagsliv

Det är nästa som ett avsnitt i ... ja, ehm... Kommer inte på en enda film eller serie just nu. Äsch, låt oss fokusera på spänningen i hushållet. I flera dagar och minuter har jag glömt köpa kaffefilter och snart är de slut. Titta till vänster om telådan, knappt en dags ranson kvar! Denna helg kan bli fantastisk (med nypåfyllt filterförråd), eller dramatisk. Må minnet vara med mig!

En spännande dag för den lille mannen

Publicerad 2014-01-16 21:45:00 i Vardagsliv

Den här killen (aka den lille mannen) har fått smaka på livet som stor man.
 
Han har idag fått vara på förskolans del där de stora barnen är. Hans föskolelärare hann ljuda början av namnet på avdelningen han skulle vara på idag innan han hade sin storasyster i ett fast tag och sprang dit. Jag fick en slapp vinkning till "hej då". Storasyster visade honom allt där inne (det är hennes avdelning) när jag efter en av världshistoriens förmodligens snabbaste kram från henne lommade iväg till jobbet. Jag är överflödig.

När jag hämtade de båda berättade den lille mannen om sin dag.
• han hade ritat
• han hade hoppat
• han hade åkt skatebord
• han hade blivit förvandlad till en pingvin
• han hade gjort kullerbyttor och hjulat
• han har lärt sig skriva och läsa och köra bil
• han hade absolut inte dansat
• han hade flugit till månen på skateboarden eller på en häst, han mindes inte riktigt
• han hade gjort sönder några bokstäver
 
En heldag på storbarnsavdelningen helt enkelt!
 
Jag har också haft spännande saker på gång idag. Inte rktigt som en månfärd men jag låter den lille mannen sköta rymdprylarna i familjen. Mitt spännande var ett lunchmöte om framtida sidoprojekt. 

Jag luktar illa

Publicerad 2014-01-15 22:09:38 i Hur gick det här till?

Äpplena faller ibland långt från träden, ibland inte alls långt och i just det här fallet verkar äpplet sitta kvar i trädet. Äpplet är fastspänt med både livrem och hängsle och bungyjumprep. I fall om att liksom.
 
Jag är kräkmagad. Rejält kräkmagad, som en åtta på en tiogradig egengjord skala. Taskiga lukter, felaktig tandborstning, tanken på magsjuka, tanken på utedass får det att vända sig i magen på mig. Den här relativt dåliga och opraktiska egenskapen har den lille mannen ärvt. Han har dessutom ökat på den med att han faktiskt kräks. 
 
Här kommer ett vanligt exempel ur vårt kräkmagade liv.
Jag stryker honom kärleksfullt över håret på morgonen och viskar ömt
 
- God morgon hjärtat, det är dags att gå upp. Kom, vi myser i soffan en stund innan jag plockar fram frukosten. Har du sovit gott?
 
Möts jag av ett
 
*hulk, hulk*
- Gå härifrån, du luktar illa!!!! Du måste duscha. Nu! På en gång!!


Sedan tar han demostrativt sitt täcke och kudde, marscherar till soffan och andas frisk luft framför luftvärmepumpen och torkar bort kräkmagstårarna framför Bolibompa.
 
Jag är förpassad till köket med knäckt självkänsla, smygluktande på mig (inte kan det väl vara så illa?).

Test av snön

Publicerad 2014-01-13 17:00:00 i Vardagsliv

Vi har som de flesta andra varit ute och testat snön i helgen (snöbollskrig, snöänglar, pulkaåkning). Jag har inte saknat den och hoppats att den inte skulle komma men nu när den ändå fallit har jag ångrat mig och hälsar den varmt välkommen. Men kära snö, mängden är perfekt, inte mer nu.

Här följer en baklängesrekonstruktion.

CarrieAlong.se

Publicerad 2014-01-12 10:00:00 i Berndtsson och Lundström tipsar

(i samarbete med carriealong.se)
 
Jag är en av dem som har en omättlig hunger efter skor och väskor så när jag fick erbjunadet av att testa CarrieAlongs webbshop kunde jag inte tacka nej. Utbudet är stort, märkena är många och passa på att kika in nu när de har REA! En grön portmonnä där talar till mig... 
 
Ja, ja, åter till hemsidan. Allt är bra beskrivet, det är lätt att navigera sig genom sidorna men frakten kan jag inte uttala mig om då leveransen strulade enormt för mig. Men om det var de eller leveransfirmas fel vet jag inte. Väska kom iallafall fram och jag är nöjd med kvalitén.
 
Jag beställde en Dixie Axelväska, Tola i guld och svart. Jag har fått dille på leopardmönster och när jag hittar leopardmönster i svart och guld på en väska... Japp, den väskan talade också til mig. Om du gillar den reas den ut nu.

Och är du sugen på att resa från snön som nyss fallit men inte hittar resväskorna kommer du till deras resväskor HÄR.
 
Såhär presenterar CarrieAlong sig själva
"CarrieAlong.se är din online väskbutik med det senaste och bästa inom handväskor och resväskor. CarrieAlong.se bygger på en passion för väskor som sträcker sig mer än 130 år tillbaka i tiden – vi är en del av en av Skandinaviens äldsta lädervarukedjor: Alfred Lunds Eftf. Ända sedan 1879 har vi varit med på fester, semestrar och till vardags - överallt där du söker efter moderiktiga handväskor och resväskor av högsta kvalitet.

I CarrieAlongs onlinebutik hittar du ett stort sortiment av väskor, resväskor, ryggsäckar, skolväskor, datorväskor, handväskor, axelväskor och aftonväskor. Vi har alla de snygga märkesvarorna, tillsammans med våra egna kvalitetsmärken - till rimliga priser. Vi lägger stor vikt vid att sätta samman det rätta varusortimentet - ett sortiment som självklart bygger på en passion för väskor och många års erfarenhet inom branschen.

Vi är nämligen inte bara en onlinebutik med väskor, utan vi har också riktiga butiker i Danmark. De finns i Svendborg, Kolding och Ålborg, där du är mycket välkommen att titta förbi och uppleva våra produkter. Här kan du känna kvaliteten på riktigt, lukta på lädret och granska det goda hantverket som vi sätter en ära i att leverera till våra kunder. Det är precis samma upplevelse som du får när du får en produkt från vår onlinebutik.

Du känner vad vi menar när vi säger "väskor med passion sedan 1879".

Vi ses i vår onlinebutik eller i en av våra butiker.

CarrieAlong.se – din väskbutik online."

En laktosintolerant liten man

Publicerad 2014-01-11 15:00:00 i Sjuklingar

Vi har misstänkt det en tid och börjat med att ta bort vanlig mjölk till maten och den lille mannen blev ganska snabbt mycket bättre. Jag har försökt att tjata mig in på vårdcentralen men vi fick ingen tid då de ansåg att vi redan löst problemet. Kom på först efter alldeles för många påtryckande samtal till samma vårdcentral att vi har en otroligt bra allergiläkare som har privatpraktik i stan bredvid. Där fick vi tid redan nästa dag.
 
Den lille mannen är pricktestad och vi har pratat matvanor och korsallergier och konstaterat att det förskolan och vi redan gjort hemma har varit helt rätt och det är bra att fortsätta på samma linje. Den lille mannen har en mild laktosintolerans och klarar av att äta smör och grädde och mjälk om den är värmd.. Vi är ytterst skonade och med lite tur kommer det att växa bort.

Och här, en liten återblick från väntrummet. 
 
 
Hos läkaren, får alla barn med sig stenar. Föräldrar med laktosintoleranta barn får med sig intyg. Tack Holger, du är bäst!

Sjusovaren

Publicerad 2014-01-10 17:00:00 i Vardagsliv

Fröken har många argument för att inte behöva kliva upp på morgonen när hon blir väckt. Oavsett hur mycket eller lite hon sovit.
 
• Det är för mörkt.
• Det är för ljust.
• Det är inte hon som ligger där i sängen. Hon är egentligen uppe och äter frukost så att jag kan gå därifrån nu.
• Det är farligt för barn att bli väckta.
• Ska vi till simskolan idag? Inte? Då ligger jag kvar...
(låt mig vara...)

En anka och en korv

Publicerad 2014-01-09 21:12:00 i Hur gick det här till?

Läggdags. Igår.
 
Den lille mannen: Titta mamma han har en bajskorv runt magen. Titta!!! Ha ha ha ha!!!!!
Mamman (a.k.a. undertecknad): Ha ha ha ha ha!!!! Jamen titta, vad tokigt. Ha ha ha ha! 
Fröken: Mamma, man ska inte säga så där. Ni två måste sluta skratta. Mamma, du är jättebarnslig.
 
Först dissad på dansgolvet sedan uppfostrad av en fyraåring. Det svider.
 

Appen som ska göra mig strålande

Publicerad 2014-01-07 17:00:00 i Berndtsson och Lundström tipsar

Jag har inte märkt något ännu förutom att den gör mig mer kissnödig men Plant Nanny har ännu bara varit i mina ägor i någta dagar.
 
Vad är detta undrar ni stilla? Plant Nanny?
 
Jo, saken är den att jag är usel alltså U-S-E-L-! på att dricka vatten på dagarna, ja såklart på nätterna blir det inte så mycket drickande heller. Saken är även den att jag såg en bild på en tjej som drack den mängd vatten man bör under dagen och hon gick från grå till strålande. Det kan omöjligt vara photoshop... Måste testa, vill också stråla!
 
Plant Nanny påminner mig om att dricka varannan timme och så vattnar man och odlar små blommor när man druckit vatten. Tävlingsinstinkten får sitt då man öker i Level allt eftersom man dricker.  
 
Plant Nanny (till iPhone) laddar man ner HÄR och den kostar gratis. 
 

Konsten att inte somna

Publicerad 2014-01-06 21:38:00 i Vardagsliv

Vi har gjort vårt bästa för att inte somna på eftermiddagen. Tupplurar i vår familj innebär att kvällsluren inte kommer. Det där är nog en liten (pytteliiiiiiten) lögn, JAG somnar lätt, det är de två minderåriga som inte alls är BFF's med John Blund om de sover middag.
 
För att hålla oss lintottarna vakna har jag bland annat utdelat storstryk i memory. Jag fick bara vara med en omgång "Du är inge rolig mamma. Jag vill inte byta ut dig men du är verkligen inte kul..."
 
Som alla andra fantastiska föräldrar har jag även proppat i dom socker... Det fungerade! De somnade när jag ville och jag är fortfarande vaken och tjaa.... Där slutar mina egna klappar på min axel. Dags att sjunka ner framför en film. I morgon (ja, jag har lärt mig min läxa - 6 januari är en röd dag) börjar allvaret igen.

Rutiner

Publicerad 2014-01-05 21:50:00 i Vardagsliv

Dagens korta inlägg (kanske bloggens kortaste någonsin?) kommer här:

Hurra för jullovet vi haft! Hurra för att gå tillbaka till rutinerna igen! Hurra för de sovmornar vi har haft! Buuuu för de sovmornar som vi nu ska vända på!

Gudmorslös

Publicerad 2014-01-03 16:00:00 i Småprat

Scenariot är som följer att fröken har spillt ut lite mjölk på golvet. Ingen konstigt med det, sådant händer.
Jag ber henne att hämta papper och torka upp mjölken. Inte heller det egendomligt.
 
När jag sedan säger till henne att hon ska slänga pappret i soporna kommer den. En utläggning, inte om det som jag trodde "jag vill inte, det får du göra" som brukar komma (hon är ingen städfantast), utan det här.
 
- Jag är väl ingen piga? Hur tror du Askungen kände sig när hennes styvsystrar hela tiden sa till henne att städa och städa och städa. Vet du det, eller? Hon blev ledsen. Jätteledsen faktiskt!! Hon till och med grät!!! Vill du att jag ska gråta för att jag måste städa upp efter mig? Du måste börja tänka mer på Askungen.
 
När jag hade fnittrat färdigt lyckades jag krysta fram ett:
- Men hon gifte sig ju med en prins på slutet.... till fröken som stod med morgonrock och drypande blött hushållspapper i handen två meter från soppåsen.
 
- Vet du mamma, du förstår ingenting... Askungen hade en gudmor som hjälpte henne när hon mest behövde det. Jag har ingen sådan för då hade jag redan träffat henne för jag behöver henne när sådant här händer.
- Vadå?
- När jag måste städa.
 
 

Nyårsfirandet & den första ratningen

Publicerad 2014-01-02 22:30:27 i Kalasdags

Sådär ja.
 
Ett nytt år. Igen.
 
2013 var ett bra år. Fröken fyllde fyra år, jag trettionågonting, den lille mannen tre år. Jag och den nu äkte mannen gifte oss efter tio år tillsammans och jag uppfyllde en av mina drömmar som jag haft sedan jag var tonåring. 
 
Fröken, den lille mannen och jag firade glatt in det nya året och tillsammans med många andra glada i en hyrd lokal. Den store mannen jobbade som alla andra kockar på nyårsafton. 
 
Efter mycket spring, sockervadd, spring och spring somnade den lille mannen på en madrass runt 22.00 snåret. Den lilla fröken fick jag dra av dansgolvet en timme in på det nya året då jag tyckte att det var dags att gå hem. Hon hade väst åt mig ett någon timme tidigare att jag inte fick dansa med henne (eller ens nära) då jag dansade för konstigt.
 
Allt som allt - en förträffligt trevlig nyårskväll och natt (trots den första ratningen som mamma) och en mycket trött första dag på 2014.
 
Välkommen 2014!
Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Berndtsson och Lundström

Ann-Christin, det är så jag heter. Västkusttjej som blev östkustsmamma. Jag bor i en liten stad utanför Stockholm som är mycket befolkad av turister. Det är inte bara turister här utan några tusen åretruntbor och även mannen som jag lever tillsammans med och våra två barn, lilla fröken (2009) och den lite mindre mannen (2010). Med i familjen finns även två stora barn som lever det glada studentlivet på andra orter. Stanna en stund och reflektera över min reflektioner som en alldeles perfekt vanligt virrig kaffetörstande person. Kontakt: berndtssonlundstrom@icloud.com

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela