Förutom tvättmaskinen

Publicerad 2012-07-31 17:27:29 i Vardagsliv

(man kan lätt få intreycket att vi inte äger en tvättmaskin hemma men det gör vi. Den står i vår icke befintliga källare där barnen inte får vara)
 
Är det här en annan stor attraktion hemma hos mormor och morfar. Tvärs över vägen går tre jättefina hästar på grönbete. Det jag tycker är underligt är att dom båda två är mer eller mindre livrädda för alla djur i kaninstrolek eller mindre. Djur, speciellt hästar och kossor med mankhöjd som gör deras far lätt nervös har de ingen som helst fruktan inför.
 
På torsdag ska vi åka på hembesök till deras mormors kusin. Han är storbonde och har cirka en miljon kossor och lika många katter och kalvar och traktorer. Spänannde att se om djuren kommer att verka lika oläskiga på klappavstånd. Återkommer med resultat!
 

Diplomati på Coop Forum

Publicerad 2012-07-30 15:41:09 i Vardagsliv

Plats: Coop Forum, Torp Köpcentrum, Uddevalla
Tid: 13.45
Deltagare: Jag och lilla fröken
 
- Finns Barbisar här?
- Det tror jag, vi får titta! Men du fick en leksak igår och du har fått en klänning idag så jag kommer inte att köpa någonting mer till dig, men titta kan vi göra.
- OK! Titta kan vi göra... AAAAAAAAH!!! Där är dom!!!! Titta DET FINNS BARBISAR HÄÄÄÄR!!!
- Och vad fina dom är, kommer du ihåg att vi inte ska köpa någonting?
- Ja mamma, bara titta... (den lilla fröken skruvar på sig)

91 sekunder senare

- Vill du köpa den här till mig?
- Nej, vi ska inte köpa någonting mer idag. Har du redan glömt det?
- Nej jag tänkte att du kanske hade det?
- Det hade jag inte...
- Det var synd...

- Men mamma, jag kan köpa den här till dig! Eller den här! Eller den här! Eller den här! (ja, ni fattar). Du måste ju få en present!! Du fyller ju år mamma! Ja må du leva, ja må du leeeva!!!! (En liten parantes är att jag fyller år i juni).

Vid det här laget har lillbrorsan stämt in i sången och tog kanonstämman och man genom resterande delen av shoppingturen hör man oss på långt håll.

Jag inväntar en "Dagens Ros" från någon valfri person som blev glad när vi tillslut åkte hem. 
"men den här då, vill du att jag köper den här
till dig när du fyller år idag? Inte?
Men då jag vill köpa den här till min lillebrosssscha"
 
Det fina i kråksången är att det inte tjatas från lilla frökens sida. Hon förhandlar, diplomerar och hittar nya lösningar på sitt problem med den tjuriga och envisa mamman.

Uppmuntra eller inte?

Publicerad 2012-07-30 10:10:00 i Småbarnsföräldersyndrom

Den lille mannen har utvecklat en hobby som (säkert i hans små öron) låter helt ljuvligt. I mina öron som är betydligt större är det en utmaning.
Då är unga frökens nyupptäckta passion betydligt tystare men ack så lömsk då man får se en tydlig och skarp bild (något ur det gyllene snittet men jag gissar på att det är konstnärligt) av sig själv ur vinklar det inte var tänkt att någon någonsin skulle se. Jag är inte vacker när jag försöker knäppa en pyjamas på någon som inte vill få den knäppt.

 

Finfest

Publicerad 2012-07-29 15:26:21 i Lyxliv

Man blir trött av att vara på finkalas hos fina Anna. God mat, gott att dricka och mycket härliga människor som funnits med länge. En själslig batteriladdning! Den lille manne sover. Lilla fröken slocknade i bilen och mamman (aka jag) vill också sova. Men det går ju inte för sig när det är OS på televisionen!

Paparazzi

Publicerad 2012-07-28 10:03:00 i Vardagsliv

Lilla fröken fick låna mormors kamera när vi promenerade på Strandpromenaden igår. Jag anar en karriärväg... Här är ett urval.
 
Paparazzin i egen hög person.
"jag taj kojt på allt som äj fint...Le nu mamma. Nej inte så. Le nu då!"


 

Strandpromenaden och Konditori Snäckan

Publicerad 2012-07-27 19:11:47 i Lyxliv

Varmt idag igen - hurra!
Vi har gått på den obligatoriska strandpromenaden i Uddevalla och gjort den obligatoriska fikan på Snäckan ute vid Gustavsberg. Är man på genomfart i Uddevalla och vill fördriva några timmar där är just strandpromenaden och Snäckan det hetaste tipset. Fint att gå året om, Snäckan är urmysigt och vem vill inte få lite kunglig glans från den gamla badorten? Finns vandrarhem där ute också. Orkar man inte gå tillbaka till stan tar man en av skärgårdsbåtarna.
"mamma, är det här hajjvet?"

Jag överlevde

Publicerad 2012-07-27 14:07:00 i Hur gick det här till?

(ett blogginlägg enbart baserat på mannens tvivel i rösten då jag berättade att jag varit ute och sprungit)

Knappt att jag tror det själv. Knät gjorde ont redan innan och jag tänkte att det är ett tecken, jag kommer att avlida. MEN jag stod där utan ursäkter (förutom knät).

- barnen sov
- jag hade köpt nya (och mina första) springkläder
- jag fick låna strumpor av mamma
- pappa hade hittat hörlurar så jag kunde lyssna på musik (jag hade glömt mina fina hemma)
- det var perfekt temperatur ute
- RunKeeper var nedladdat och fungerade
- jag hade läst och memoretat "dom 12 stegen"

Men det gick bra!!!! Sprang och gick snabbt i intervaller. Men jag är nog bäst på att gå. Jag går nästan lika snabbt som jag springer. Servitrisgång är inget att leka med.
 
Och nu.
Bildbeviset.
Jag springer inte just på den här smygbilden mamma tog ("nej du får inte ta ett kort på mig!"), men ni kan ju se spänsten och springkläderna. Min armvift är ett försök att trassla mig ur hörlurssladden som virat sig runt armen.

Plask!

Publicerad 2012-07-26 21:59:46 i Vardagsliv

Gårdagskvällen kan sumeras med ett enda ord. Plask! Alla Sindys badade och plaskade och hoppade och badade och badade och plaskade igen i det sju gradiga källvatten som finns i det här huset. Även den lille mannen och den lilla fröken doppade en och en annan kroppsdel. Kallt, kallt, kallt i vattnet. Varmt, varmt, varmt på altanen.
 
Skönt!
 

Björn Hellberg - Skarprättaren

Publicerad 2012-07-26 16:42:50 i Vardagsliv

Jag har alltid och kommer alltid att vara en boknörd. Jag har också alltid och kommer alltid att vara blind när jag går på stan. Att jag därför

1. Såg Björn Hellberg sitta utanför Böcker & Blad
2. Kände igen honom

är ett smärre mirkel. Jag läser mest deckare och äventyrsböcker och då boken jag läser nu är på väg att ta slut passade jag på att införskaffa mig hans nyskrivna "Skarprättaren". Jag har inte läst någonting av honom förut men den måste ju vara bra. Jag fick ju en dedikation...

Skattgömma

Publicerad 2012-07-25 14:35:17 i Hur gick det här till?

Mormor har slitit fram min egensydda väska fullproppad med Sindy. Japp, jag gillade inte Barbie...
 
- Proportioneligt storlek på huvudet? Nej tack.
 
Båda barnen är överlyckliga. Den lille mannen för att dom plaskar så bra när man slänger dom i badbaljan. Lilla fröken för att det finns en miljon utstyrlar med. Jag tycker också att det är ganska kul och skrämmande då ganska många outfits till Sindydockorna nu kan återses i vuxenstorlek i min nuvarande garderob.
 
Tur att den stora mannen och jag inte kända varandra när vi var små för om det här fanns i hans nuvarande garderob skulle jag bli tveksam...

Framme!

Publicerad 2012-07-24 19:28:30 i Vardagsliv

Den store mannen är hemma på husvakt och jag har packar barnen i bilen och dragit ned till västkusten. Det den store mannen ska vakta är väl kanske inte huset i sig då det förhoppningsvis inte rymmer några nämnvärda meter men vi har hantverkare på plats som ska bygga altan. Så när vi kommer hem är sommaren varmt välkommen hem till oss. Resan gick bra, den obligatoriska fikakorgen räckte väl till och nu springer två galningar runt, runt, runt och runt huset.

En av oss

Publicerad 2012-07-24 10:00:00 i Nördigheter

jobbar dagligen på restaurang och lägger upp mat. Kan ni gissa vem i denna marängsvissdröm...

Alternativ A


Alternativ B


Alternativ C

Själv vill jag påstå att alla tre ser jämrans smaskiga ut!

Bebislycka!

Publicerad 2012-07-23 21:32:40 i Småbarnsföräldersyndrom

(nej jag är inte gravid, ni kan svälja kaffet som kom i vrångstrupen)

Favoritlek just nu för lilla fröken är:
Att bädda ner mig eller sin far som bäbisar.

Favoritlek just nu för den lille mannen är:
Att hoppa på den nerbäddade föräldern.

Grattis Farmor!

Publicerad 2012-07-23 18:15:19 i Vardagsliv

Idag fyller farmor år och lilla fröken har klistrat och ritat och glittrat ungifär 2 hekto glitter på grattiskortet vi skickade iväg. Såpass mycket glitter att vi var tvungna att skriva en varning på kuvertet. 

"Öppna ej ovanför en matta utan förslagsvis ovanför diskhon"

Men det är ganska praktiskt. Dom små glitterkorna är omöjiga att få upp ens med mopp så julen kan komma redan nu. Vi är färdigpyntade!

Migrän

Publicerad 2012-07-22 19:18:22 i Småbarnsföräldersyndrom

Skördar i skrivande stund frukten av att tycka att det är viktigt att barn får uttrycka och utveckla sin musikalitet.
 
(massera, massera, massera...)

Ett nytt hopp?

Publicerad 2012-07-22 16:46:45 i Vardagsliv

Den store mannen i huset har gått och blivit träningsnojjig. Han har köpt räsercykel och ska cykla Vätternrundan nästa år och även springa Göteborgsvarvet. En halvklassiker! Han har även fått med sig nästan halva av det kära gänget på Göteborgsvarvet.

Själv förstår jag inte meningen med att springa om man inte har en boll (eller ett barn) framför sig. Vansbrosimmet är det enda som faktisk lockar mig mig i Klassikern. Jag älskar att simma!

Men ta mig tusan... Det lockar lite i dom eventuella springben som finns under min överkropp och jag ventilerade mina känslor för mannen för en månad sedan att jag faktiskt också är lite sugen på att springa med i gänget nästa år.

- HAHAHAHAHAAAA!!!! Om du så började träna seriöst från och med idag skulle du kanske, KANSKE, klara av att springa. HAHAHAHAHAAAAA!
 
Typiskt. Dissad direkt!

Men sehär! Vad hittar jag strategiskt upplagt vid kaffet i morse? "12 tips som tar dig upp ur soffan".
Har han lagt märke till smyggraciösa hoppskutt här hemma som påvisar hur tränad jag är? Jag var faktiskt med på runt 10 stycken spinningpass för fyra år sedan. Har han fått upp hoppet om mig? 

 
 
 

Om att vara en förebild

Publicerad 2012-07-21 16:43:07 i Nördigheter

Såhär lät det innan vi gick in på Willys för att handla mat:
- Ni har ju redan ätit ert lördagsgodis så vi kommer inte att handla något mer godis nu. Kommer ni ihåg det?
- Men åååhhh (man kan tro att vi har två tonåringar i familjen) Jaaaa mammaaaaaa!
 
Såhär lät det vid smågodishyllan:
- Titta mina fina barn, ska vi inte köpa lite godis?
- Men mammmmaaaaaa, du sa ju att vi inte fick köpa gooodis?
- Ehm jo jag vet.... *biter mig i läppen* men ibland måste man få ändra sig...
 
För vem kan motstå en sådan här plockburk?
 

Höstmode

Publicerad 2012-07-21 14:55:42 i Småprat

Frö mig är hästen bästa årstiden. Man myser in sig i härkiga varma tröjor, det luktar otroligt gott ute och färgerna bara sprakar runtomkrng i träden, det är roligt att hoppa i lövhögar och nu när man har barn är det färre som tittar konstigt när man gör det. 

Sist av alla i Sverige (verkar det som) kom H&Ms klädkatalog till oss och jag slukar den börjar planera för utbyggnad av garderob eventuellt hus för att få plats med det nya. Lilla fröken, som ÄLSKAR kläder slukade den också på ett par minuter men efter 10 sekunder konstaterade hon att "Nej mamma, det fanns inga fina klädej alls. Pjinsessoj handlaj inte däj.

Hästarna kommer!

Publicerad 2012-07-20 18:53:54 i Småprat

- Åh äntligen! Titta jengnbågen, nu kommer hästajna!!

- Hästarna?

*suck* - MEEEN MAMMMMMAAAAAA. Hästajna kommej uj jengbågen, jag haj faktiskt sett det på TEVÄN jö...

 Vid vilken ålder ska man börja prata källkritik?
 

 

Salvequick

Publicerad 2012-07-20 16:53:04 i Vardagsliv

Ära vare plåster på tån!
 
Om det finns någon familj som borde bli sponsrade av Salvequick så är det vår familj. Inte för att vi slår oss ovanligt mycket utan för att vi förbrukar otaliga paket plåster i veckan.Mest kanske på grund av min brist på att bråka med trotsande barn när det ä varmt ute. 
 
Och se här, hade inte det här plåstret suttit på den här tån så hade vi inte (iallafall inte inom den tidsramen vi hade) 
• hunnit med lekparken.
• ätit jordgubbsglass.
• tittat på riddare.
• letat efter lillfrökens nya killar. Vi hittade dom och hon konstaterade att nej, pappa var bättre som hennes kille. Dom tre jyklarna fick alltså nobben.
• Handlat sjöjungfrur

Hen

Publicerad 2012-07-19 21:20:06 i Hur gick det här till?

I dom här fantastiskt löjliga "hen" tiderna när fokus ligger fel och tjejer som är tjejer och killar som är killar enligt mallen inte får vara det. Urbota fjantigt. Jag tycker att fokus ligger fel och att barnen i sig glöms bort i diskussionen.
 
Det förvirrar de stackars äldre gentlemännen också.
 
Idag satt vi och fikade i sedvanlig ordning på Anna på Torget och en fin gammal gentleman kom fram och tittade på den lille mannen som låg och sov i vagnen och lillfröken som satt i rosa klänning, rosa keps, rosa skor, rosa ryggsäck med Tönrosa på (Törnrosa är den stora idolen, speciellt när hon flyger flygplan... mer om det en annan gång) ätandes en rosa glass med en rosa sked. Och en tatuering med Törnrosa, glömde den... Gissa hennes favoritfärg? Hon är ytterst klädmedveten och det är omöjligt att ta på henne något som hon inte godkänt i affären. Hon har alltid varit så.
 
Gentlemannen sa:
Vilka fina barn du har! Är det en flicka eller pojke som äter så god glass?
 
Förvånad mamma (jag):
ehm... hon är en tjej. Och tack! Det tycker jag också.
 
Gentlemannen:
Jaha, det är så svårt att veta idag vad det är för sort, inte för att det spelar någon roll...
Men du får ha en fortsatt trevlig dag!
 
Mindre förvånad mamma (fortfarande jag):
Tack detsamma!
 
 

Hur många gånger...

Publicerad 2012-07-19 08:16:39 i Vardagsliv

kan man rent tekniskt höra "jag vill inte" mellan uppvaknandet och "frukostenärklar" dags?

8000 gånger är svaret. I mitt stilla meditativa sinne (det är sådant man borde lära sig på mödravårdcentralen, inte profylax) fokuserar jag på orkidén som ännu lever.

HTML

Publicerad 2012-07-18 18:57:58 i Hur gick det här till?

Jag håller på att koda om bloggen lite... Det är inte min starkaste sida, men det är sjukt roligt och jag kan inte låta bli... Samma inlägg, bara ett konstigt utseende! Please stay tuned!!

Bikten

Publicerad 2012-07-17 20:23:21 i Småprat

En alltför vanlig konversations hemma hos oss följer:
 
- AAAAAAJAAAAJJJAAAAJJJAAJJJJ!!
 
Små ben springer i riktning mot mig. Små ben som tillhör 1 1/2 åringen.
 
- Inez gjåtej...
- Jag hör det, vet du varför hon gråter?
- Håjjet
- Drog du henne i håret?
- Jaaaa!
 
(Framklämt snyft hörs i bakgrunden)
 
- Då går du och säger förlåt till henne, du vet att man inte får dra någon i håret.
 
Den lille mannen springer glatt och fnittrande iväg med ett...
 
- Flååååååt, klappa fiiiiiint!
- Tack Issten, säger storasyster och klappar tillbaka
 
Sedan upprepas historien igen och igen och igen...
 
 
  

Är det här OK?

Publicerad 2012-07-17 18:44:27 i Vardagsliv

Ser ni vad jag ser?
 
Jag var inne på jobbet en sväng, jobbet som förövrigt är halvstängt under semestern. På köksbordet står där en aladdinask och den ser märklig ut. Någonting är ytterst fel och jag känner mig som agent Dale Cooper.
 
Och se! Min aning visade sig vara sann!!
 
Är det OK att ta från det undre lagret innan alla på det över laget är slut? Och ni med örnskarp syn ser att det är körsbärslikören som är snattad från lager nummer två. Då är det kanske lite lättare att se mellan fingrarna...
 
 
 

Pärlplatta

Publicerad 2012-07-17 11:07:25 i Småbarnsföräldersyndrom

Kroppen visste inte om att den var i upprätt tillstånd. Natten har bestått av runtflyttning av diverse barn och vuxna i alla möjliga sängar och soffor. Till min förvåning vaknade jag till av att jag sitter och dricker kaffe och lägger pärlplattor. Jag har tydligen fört en alldeles normal konversation med mannen vid frukosten.  Har vaga minnen av att jag tyckte att han såg trött ut. Hur såg då JAG ut?
 
 
 

Rutinerat

Publicerad 2012-07-16 15:28:27 i Småbarnsföräldersyndrom

Det är inte varje gång men just den här gången var det så. Kaffetörsten infann sig på lekplatsen och jag hade förutsett det! Fantastiskt!! Termos med mjölk i och allt. Ljuva minne. Ljuva kaffe.

 

 

 

Svart bälte i fika

Publicerad 2012-07-16 08:16:59 i Vardagsliv

Lilla fröken gillar att fika i cirka tre minuter, sedan har hon tröttnat.
Lille mannen får inte nog. Såpass att han har utvecklat en dubbelhandsfattnings i kakätande. 
 
 
 
 

Inställd utflykt

Publicerad 2012-07-15 13:57:35 i Vardagsliv

Jag har bilen då mannen samåkte till jobbet idag. Jag hade storslagna utflykstplaner.
 
Men här är vi ännu hemma och 2/3 av hemmavarande familjen går fortfarande runt i pyjamas. Tråkväder och att den lille mannen vaknade vid 04.14 och inte riktigt hämtat sig från den arla morgonen (inte jag heller för den delen) gör att vi pusslar tills fingrarna blöder och bygger höga torn som Törrnrosa bor i. Men 3/3 av familjen börjar bli uttråkade...
 
 
 
 

Livet med en kock

Publicerad 2012-07-15 09:51:00 i Livet med en kock

Fördelar med att bo med en kock
• Han lagar väldigt god mat
• Han kan koka soppa på en spik
• Han vill att man lagar enkel mat till honom hemma, läs makaroner och färdiga köttbullar
 
Nackdelar med att bo med en kock
• Det tar en evighet att handla på ICA för allt ska jämföras och undras över och "hmmm jaha.... men varför gör dom sähär...? Om dom bara gjorde såhär så.... osv"
• När han får fria tyglar att handla middagsmat som jag ska laga förväntas att jag innehar samma kunskaper som han inom matlagningskonsten. Det har jag icke!
 
 
För vad ska jag laga på 1/2 kilo späck? Min "laga-frysrensningsmats-vecka" tog slut direkt då det här var det enda protein som fanns i frysen...
 
 

Yoga

Publicerad 2012-07-14 21:21:51 i Vardagsliv

En sen kväll stod jag på Willys och tänkte på hur slank och vältränad jag kommer att bli. I min kundvagn låg en DVD och en yogamatta och trängdes bredvid youghurt, blöjor och tandkräm. Är jag vältränad och kan stoltsera med en Halle Berry kropp nu undrar ni?
 
- Nja... Kanske sedd från sidan i motljus.
 
Men det finns andra i familjen som med entusiam följer de australiensiska instruktörerna...
 
Namaste!
 
 

Efter uppvärmningen åker gympadräkterna på...


 
 
 
 
 
 
 
 

Lördagslycka

Publicerad 2012-07-14 15:11:45 i Vardagsliv

Plats: Frukostbordet
Tid: 07.45
 
- Är det dagis idag? frågar hon.
- Nej, gumman inte idag, svarar jag

Djup suck kommer från treåringen.
 
- Är det lördag då?
- Japp, det är lördag!
 
Den ovanligt tysta lillfröken skiner upp som en sol och väcker nedra halvan av gatan med ett
 
- ÄR DET SANT? ÄR DET VERKLIGEN LÖÖÖÖÖÖÖRDAG IDAG? JAG LÄLSKAR (hon säger så...) LÖRDAG. VI MÅSTE KÖPA GODIS NUUUUUUUUU! 
 
Hennes mamma var något mer dämpad.
 
 
 
 

Ny domän, gammal stil

Publicerad 2012-07-14 09:09:21 i Vardagsliv

Hej alla gammla och trogna fina läsare, nu ses vi här istället. Ny adress men med gammal stil.
 
Hej alla nya och förmodligen lika fina läsare som de som varit med bloggen sedan starten. Här skrivs det om livet med barn och livet som mig. Det kan tänkas vara en gnutta hjärtlig ironi i mina inlägg... Och vill ni komma ikapp och läsa upp er kommer man till den gamla bloggen HÄR.
Jag håller fortfarande på och HTML-koda lite, så om det helt plötsligt ser annorlunda ut är det jag som lär mig saker och ting :)
 
Happy reading och kom tillbaka!!
 
Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Berndtsson och Lundström

Ann-Christin, det är så jag heter. Västkusttjej som blev östkustsmamma. Jag bor i en liten stad utanför Stockholm som är mycket befolkad av turister. Det är inte bara turister här utan några tusen åretruntbor och även mannen som jag lever tillsammans med och våra två barn, lilla fröken (2009) och den lite mindre mannen (2010). Med i familjen finns även två stora barn som lever det glada studentlivet på andra orter. Stanna en stund och reflektera över min reflektioner som en alldeles perfekt vanligt virrig kaffetörstande person. Kontakt: berndtssonlundstrom@icloud.com

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela