Nytt i telefonen

Publicerad 2013-12-29 21:45:00 i Småbarnsföräldersyndrom

Saker jag hittar i min telefon efter att fröken fått låna den. 
 
-  ca 1000 filmer på henne där hon räcker ut tungan. 
- lika många bilder på henne som ovan där hon gör kreativa grimaser. 
- en ny high score i Logic. 
 
Hade jag inte totalt krossat henne i memory förut hade det sista svidit illa...

Throw back

Publicerad 2013-12-28 20:46:00 i Småbarnsföräldersyndrom

Ehmm.. throw back Saturday?
 
Finns inte det? Men jag skrev det ju just, då måste det finnas. Hursomhelst! Hittade den här bilden när jag städade bland bilderna, den är tagen för precis ett år sedan. De satt i soffan och grälade om vems rumpa som var störst om jag inte minns fel. 
 
/nostalgimamman

Julledigt

Publicerad 2013-12-28 18:28:00 i Lyxliv

Lite bloggledighet förtjänar alla, både du som jag. Har du haft det bra?

Vi har fyllt julen med absolut ingenting annat än att vara hemma, slappa och bara vara + obligatorisk testning av julklapparna. 

Såhär har det sett ut de senaste dagarna.
 


De utlästa böckerna var inte så actionfyllda att de fastnade på någor kort.

God fortsättning till just dig!

Ljugargodis

Publicerad 2013-12-23 17:12:00 i Vardagsliv

Idag, tidigare.
 
- Vad gör du mamma?
- Mjingentintjing...
- Vad konstig du låter, äter du godis? GÖR DU DET MAMMA? Har vi godis hemma?
 
*svälj*
 
- Nej jag äter inte godis.
- Vad har du i munnen då?
 
*paniktänk*
 
- ehm... Tryffel!!! Jag äter tryfflar.
- Vad är det?
 
*paniktänk plan B, måste sluta ljuga för barnen...*
 
- SVAMP!! Det är svamp... För det är det faktiskt!
- Usch, svamp... jag tycker inte om svamp. Visst, eller hur!!

Pepparkaks'mores

Publicerad 2013-12-22 16:43:00 i Baka

Har ni precis som vi ingen lägereld inomhus men ett hiskeligt sug efter s'mores har jag världens tips. Det går lika bra att grilla marshmallows över ett värmeljus.
 
Och för lite julkänsla gjorde vi s'morsen med pepparkakor.
 
För ett perfekt blogginlägg så borde det sluta med att vi satt tillammans och grillade, åt, sjöng smäktande julsånger i stämmor samtidigt som vi donerade pengar till välgörande ändamål. 
 
Det här är inget perfekt blogginlägg. 
 
Den lille mannen tyckte att det var citat "BLÄÄÄÄ", fröken vägrade smaka och jag hamnade i sockerkoma efter en halv s'more.
 
Men tanken var god, dom blev supersnygga och det luktade gott.

Ett stilla hopp inför dagens äventyr

Publicerad 2013-12-22 09:52:00 i Funderingar

Just nu ser den inte ut att vara så mycket för världen men den fylls på - shoppinglistan. Jag ska ge mig iväg med barnen själv och handla all mat inför julhelgen medan mannen skulle hitta på hemligheter. Misstänker att han ska panikhandla julklappar till mig då jag påminde honom om att jag köpt TVÅ JÄTTEFINA julklappar till honom. Han bleknade och stammade och undrade om vi inte kommit överens om att inte handla julklappar till oss i år? Men ICKE!
 
I skrivande stund korsar jag fingrar och tår (mina tår är superlånga) på att vi är de enda i sörmland som ska handla mat idag... 
 
Nej, dagens uppdrag kräver nog en kopp kaffe till. Minst. 

En hjälpande (snabbspolande) hand

Publicerad 2013-12-19 18:00:00 i Vardagsliv

Dora the explorer är en stor idol i vårt hem. Hon tituleras som "min" Dora av både fröken och den lille mannen villet leder till konfrontationer av inte så oväntat slag.
 
Men nu till saken.
 
Dora ber om hjälp i programmet. Barnen uppmanas att röra på sig och att prata engelska för att hjälpa Dora på uppdragen hon har. Ett stående inslag är att man ska säga "karta" så att kartan kommer fram och då frågar Dora "hur ska vi ta oss till mormors hus?" Tanken från manusförfattaren är säkert att man glatt ska säga "genom skogen och sedan förbi floden..." Den lilla fröken har ett annat sätt. Hon snabbspolar fram så att Dora snabbt som ögat kommer fram till mormor. 
 
- Sådärja mamma, lätt som en plätt! Nu slapp hon alla dom där problemen och Swiper som tar allting.

En liten varulv?

Publicerad 2013-12-18 21:35:23 i Vardagsliv

Jag kan sova ståendes, gåendes och är inte alls så knuschlig med tid eller plats (eller uppenbarligen aktivitet. Den lille mannen däremot vill inte alls vara med i tider som denna. Fullmånen gör honom till en snurrandes, lättvaknandes liten man som inte kommer till ro.
 
Han pratar dessutom i sömnen och det är helt fel tillfälle att titta på läskiga filmer om varulvar. Kanske måste gå nu... och se så att han ... ? ehm inte utvecklat hårig rygg och ... huggtänder och så... Ja, ni förstår...
(yyyyyyyyyyyyyyl!)

Nya lussekatter

Publicerad 2013-12-15 21:31:10 i Baka

Om du tycker att lussekatter är lite trista och allmänt alldagliga i sin form kommer här några nya varianter från den äkte mannen och fröken.
 
Högst upp till vänster - människan.
Högts upp till höger - prästens hår.
Längst ned till vänster - klassikern (för jämförelser).
Längst ned till höger - en anka man kan sitta på.

"Mina vännerbok" fast omvänt

Publicerad 2013-12-14 21:41:00 i Vardagsliv

För vem gillade inte att plita ned i "mina vännerböckerna" och det finns få vuxenvarianter så nu kör vi!
(tack Kikan!)

Namn: Ann-Christin Veronica Berndtsson Lundström. Ångrar nu att jag behöll mitt flicknamn då jag är övertygad om att jag finns med på top tio-listan i världen  med långa namn...

Smeknamn: Ärtan

Låt du lyssnar på när du är ledsen: Beror på läget men det är något frihetsgörande med dessa och i slutändan landar jag oftast här... De påminner mig om saker som jag ibland glömmer bort om mig själv.

Beroende av: Musik, utan tvekan! Och jag förstår fullt ut att jag ger intrycket av att bara lyssna på ett band men jag lyssnar på all typ av musik (även om PJ ligger djupast nedpackade i mitt hjärta.)

Vad tror folk om dig? Helt ärligt, jag har inte den blekaste... Ger jag intryck? Vill jag veta?

Stämmer det? Ja, nej, kanske...

Vad får du oftast komplimanger för? Att jag är bra, difust som attan jag vet men det är det jag får höra. 

Vad säger du för att imponera på folk? ”Jag tackade nej att servera på nobelmiddagen. I flera år...

Hur imponerar man på dig? Proffsighet, oväntade kunskaper, ambition och att göra snygga figurer med mjölkskummet i latte.

Brukar du skratta för dig själv? Jajamän! Men jag skrattar mest åt lintottarna och Eddie Izzard.

Vad står det i ditt senaste inkomna sms? "Be my guest :-) Den var ju nästan din från början. Kram!" (Apropå just precis det här blogginlägget).

Var bor du? Sörmland, jag är en dalslänska i exil.

Trivs du där? Det är som en idyll på film (med ALLT vad det innebär). Jag trivs fantastiskt bra! Ett litet samhälle men ett levande samhälle med bra affärer, flera caféer, drivna människor som ser till att det händer saker året om, bra kultur och nära till vatten (även om det inte är kust som de envisas med att påstå här), nära till flera stora städer, vacker natur.

Äger du några converse? Jag gjorde det men slet ut dom för något år sedan och inte köpt ett par nya. Mins kära röda converse är saknade.

Sprit, vin, cider eller öl? Sprit, vin och öl.

Brukar du bli för full? Nej. Efter två glas vin är jag redo att sova oavsett tid på dygnet.

Är du allergisk mot något? Melon, paprika, avocado, råa tomater, morot... Det är säkert något mer som jag inte minns. Mina allergier är relativt nya.

Hur brukar du svara i mobilen? Ann-Christin...

Antal timmars sömn per natt? Max sex timmar.

Brukar du komma i tid? Svår fråga! Är det bara jag är jag där tidigt för att jag glömmer att jag inte behöver bråka på overaller och vantar för att ta av dom för att någon behöver gå på toaletten trots att vi nyss var där. Den någon kan lika gärna vara jag. Är den äkte mannen med (som är en ofantlig tidsoptimist) så är vi minst fem minuter sena. Är det bara jag och barnen... Då brukar vi vara prick!

När mår du bra? Olika, men det kommer alltid ner till när jag får göra det jag vill göra. Sedan om det är att ge en kram till någon eller hjälpa någon annan eller göra en egoresa spelar det inte så stor roll. 

När blev du fotad sist? Vid passkontrollen på Seattle-Tacoma International Airport.

Hur känner du dig nu? Hungrig.

Nyheter i luciatåget

Publicerad 2013-12-13 21:16:00 i Vardagsliv

Igår såg det ut såhär. De förbenade ljusen vägrade att samarbeta med luciakronan och inte ens tända juleljus och ett lugnande mantra innehållande både tomtegubbar och pepparkakor hjälpte.
 
Men resultatet blev fantatsiskt (efter en halvtimmes pillrande)! Jag är övertygad om att det här är den ljuvligaste tomteluciatärnan med glittrande boa någonsin!


Lillbrorsan var en fyllig pepparkaka och ville inget heller än fika och blängde argt på mig när jag frågade om jag fick ta ett kort på honom. Blicken sa allt och bullarna serverades.
 
Sångerna var nästan smäktande, barnen superduktiga och fröknarna på vår förskola är guld värda!!

Julkortspanik

Publicerad 2013-12-12 20:53:03 i DIY

Hmm... Vad är det nu som jag brukar vara klar med...? *grunnar, kliar mig i huvudet och slår samma huvud på spiken!* J****R!!!! Julkorten!!! Jag har glömt det årliga julkortspysslet!! F*N!!!

Alla ni som får julkort av mig, årets kort blir ett skafferiplock. 

Fast med närmare eftertanke är alltid alla mina kort skafferiplock. OK, slutpanikat. 

Köp julklappar som räddar barns liv

Publicerad 2013-12-12 12:23:13 i UNICEF

Nu är det enklare än någonsin att göra något gott. Genom att handla UNICEFs fältprodukter hjälper du barn över hela världen att överleva och utvecklas. I gåvoshopen på unicef.se hittar du allt från vaccin och medicin till fotbollar och skrivböcker. Produkterna skickas till de barn som behöver dem mest och du får ett fint gåvobevis att ge bort i julklapp. Köp julklappar som räddar barns liv!

50% fullärd

Publicerad 2013-12-11 12:52:12 i Småprat

När? - Igår kväll.
Var? - Frökens säng.
Aktivitet? - Läsning av bok. Närmare bestämt en bok om féer som en och en flyger iväg för att göra något annat än de andra och man räknar hur många féer som är kvar. Närmare bestämt (igen) en mattebok.

- ...och så flög fén iväg.... Hur många är det kvar nu? Dom var fem stycken och så flög en av dom iväg...
- dåååå vaaar dom... eehh... fyra, det var FYRA!! kvar...
- Snygg gumman! Vet du, nu har du räknat matte som man lär sig i skolan.
- Så bra! Då ha rjag bara en sak kvar att lära mig.
- Vadå?
- Tja.. allt annat.

Hemma

Publicerad 2013-12-10 21:22:54 i Seattle

Seattle har förfört mig! Resan blev till allt jag önskat och mer. Måste smälta allt innan jag berättar mer. 


Pearl Jam, Key Arena. 2013/12/06

Publicerad 2013-12-08 17:58:00 i Seattle

Musik är för mig så mycket mer än något att dansa till eller som skvalar i bakgrunden. Musik får mig att tänka efter, lugnar, piggar upp, peppar upp, tröstar, firar, inspirerar och allt däremellan. Jag är en musikallätare men i slutändan så kommer jag nästan alltid tillbaka till rock och till ett specifikt band - Pearl Jam.
 
Bandet kommer urspungligen från Seattle och det har alltid varit en dröm att få se dem live i just deras hemstad. Peal Jam sägs vara ett av världens bästa live band och helt opartiskt (ja, faktiskt!!) så håller jag med. Tätt följt av the Hives.
 
Nu har den drömmen blivit sann! I fredags satt stod, dansade och sjöng jag högst upp bakom scenen i Key Arena i Seattle och det var magiskt! 
 
Fantastisk set list, en öronbedövande allsång från oss inne på arenan som överröstade Eddie Vedders. Ett ödmjukt band, sprudlande och ödmjuka fans och fredagskvällen är en kväll jag packat ned i mitt hjärta. Min vecka i Seattle är en vecka jag aldrig kommer att glömma. I morgon är det dags att åka hem.
 
För er invigda (och nyfikna och kanske oinvigda), här är fredagens set list:
1. Pendulum 
2. Nothingman 
3. Elderly Woman
4. Interstellar
5. Corduroy
6. Lightning Bolt
7. Mind Your Manners 
8 GTF
9. PILATE
10. Garden
11. Getaway 
12. Even Flow
13. Sirens
14. In My Tree 
15. DTE
16. Unthought Known 
17. Black 
18. Let The Records Play
19. STBC
20. Lukin
21. Betterman
22. After Hours
23. Let Me Sleep
24. Future Days
25. Daughter
26. Chloe Dancer
27. Crown Of Thorns
28. Breath
29. State Of Love And Trust
30. Porch
31. Supersonic
32. Got Some
33. Rearviewmirror
34. Alive
35. Kick Out The Jams
36. Eruption
37. Yellow Ledbetter
 

Första gången

Publicerad 2013-12-08 15:06:00 i Vardagsliv

Det är inte bara första gånegn jag är i USA, första gången jag flyger ensam, första gången jag (som ni kanske räknat ut nu) reser själv. Under den här resan har jag även fått min första lyckokaka!
 
Då ska vi se... Ska jag vinna en massa pengar, kommer jag att bli befodrad? Har jag en dold talang som plötsligt kommer att blomma ut?
 
Attans...

P4 Sörmland - min intervju

Publicerad 2013-12-07 17:46:00 i Seattle

Igår kväll stod jag bakom Pearl Jam och njöt. Måste smälta allt och äta lite frukost innan jag berättar mer. Lägger upp länken till P4 Sörmland där Calle Käck intervjuade mig inför resan så länge. (Och snälla - ignorera den fruktansvärda bilden på mig...!!!!! Mössfrisyr, trött och att inte gilla att bli fotograferad är en dålig kombo...)
 
Klicka här för att komma till intervjun med Calle Käck och mig, P4 Sörmland "Förmiddag"

 
 

Dagens lunch

Publicerad 2013-12-07 00:27:41 i Seattle

Det här vill jag alltid äta till lunch, precis just där. 16 oz clam chowder i en sopp/smörgåsbar mitt i ett myllrande Pike Place Market. Sedan en promenad på fem minuter till Top Pot för dessert - Rasberry Bulls-eye.

Space Needle

Publicerad 2013-12-06 04:28:00 i Seattle

- Please feel welcome to get close to the window of the elevator to get a good look while we travel up.
- I don't think so... sa jag medan jag stod längst bak i den annars tomma hissen.
- Ah, you´re on of those.
Idag var det dags för Space Needle, och jag är en aningens lite ehm.... skulle inte kalla höjdrädd, mer höjdsuspekt. Utsikten var fantastisk trots disigt väder och det är såpass högt (184 m) att höjdsuspektheten försvinner. 
 
Jag delade detta världsutställningstorn från -62 med fem amerikanska soldater på ledighet och en skolklass. Seattle i december är inte den mest turistfyllda tiden i stadens årskalender. Skönt!

Nordstrom Rack

Publicerad 2013-12-06 01:40:00 i Seattle

Det finns shopping och det finns shopping och det finns Nordstrom Rack. Idag har jag fyndat Betesy Johnson örhängen för en hundring, en Ralph Lauren morgonrock för en tvåhundring och Redken shampoo för något jag inte minns. Nordstrom Rack - vi ses förmodligen i morgon igen.
 

Seattle - Shoppingdags

Publicerad 2013-12-05 10:53:00 i Seattle

Jag gillar det här! Min första reflektion av Seattle är att allt är väldigt brunt (på ett underligt sätt) och allt är fyrkantingt. Fantastiskt!! Det betyder att *dam ta ta daaaaam!* JAG HITTAR!! Alltså, gatorna... det är.. rutmönster. Ehm... det kanske det är nästan överallt nu när jag tänker efter men nu struntar vi i det fokuserar på att jag faktiskt hittar och förstår var jag är. Det är värd minst tre dubbeltummar och ett par tre highfives.

Jag bor en kvarts promenad från Downtown och idag fick bli en shoppingdag.
 
Solen sken idag och det har varit runt 5-6 C kanske... Underligt nog påpekar all butikspersonal "everybody says it's so cold today, are you freezing?" Inte så underligt i sig kanske men:
• jag har aldrig sett så många gå med bara ben på så här nordliga breddgrader i december.
• jag har aldrig sett så många gå utan strumpor och för korta brallor på så här nordlige breddgrader i december.
• jag har aldrig sett så många ballerinaskor på så här nordlige breddgrader i december. 
• jag har aldrig sett så många gå runt på stan i bara t-shirt på så här nordlige breddgrader i december. 

Hursomhelt, ett litet sidospår.

Mitt första stopp var här - Pike Place Market. Vindlande gångar av en salig blandning av grönsaksförsäljare, fiskhandlare, restauranger, tidningskiosker och caféer. Helt underbart! Det kastas fiskar över disk, det står trubadurer överallt och jag kunde inte ta mig därifrån. Gick runt i ett par timmar (glömde ta kort!!) och bara luktde och kände på allt.
 
Allt luktande och provsmakande gjorde mig hungrig och jag tog en lunch där inne. Servitören fick välja vad han ville och jag fick en en blandning av allt dom hade som i fisk och skaldjursväg (lax, torsk, räkor, någon form av enorm blåmussla och pilgrimsmussla) och  som var friterat med (såklart) pommes frites. Det kan hända att jag börjar svettas frityrolja men attans vad gott det var. Även utsikten var helt OK...
Sedan sprang jag runt i affärer, hittade en massa som jag vill köpa men ska kolla runt mer innan jag bestämmer mig.
 
Här är det första jag såg i den första affären jag gick in i...

I morgon är det dags för Space Needle...

Framme i Seattle

Publicerad 2013-12-04 07:15:00 i Seattle

Förutom att jag hällde vatten över min stolgranne någonstans över Grönland så har allt gått bra. Jo, en sak till var det ju. Det var dumt att packa adventskalendern... Den var tydligen very hazardous och ligger nu förbränd någonstans på Tacoma Airport. Fanken!
 
Är jetlagad till tusen och ska planera morgondagen nu och sedan lägga mig tidigt. Men en långpromenad i hamnen har jag hunnit med. Jag har dessutom fått låna en kamera (är jag den enda bloggerskan utan systemkamera?) så njut av skärpa, djup och färg i bilderna under denna resa.
(bedövande vackert vid nedflygningen)
 

(enligt taxichaffisen var det här Kanda, jag ställer mig tveksam och backar ödmjukt med tanke på mif fantastiska geografiska kunskaper. Är jag verkligen så högt upp?)

En natt under stjärnhimlen

Publicerad 2013-12-03 02:56:12 i Seattle

En halv natt i alla fall. Och stjärnorna är i just det här fallet elektriska. Jag har spenderar de senaste fem timmarna på en soffa i Sky City på Arlanda för att sova innan det är dags för incheckning. Under dessa fem timmar tillsammans med 20 andra sömniga resenärer har jag observerat en del. 
1. Fläktarna här fungerar lite för bra när vi som sagt bara är 20 personer inne i Sky City. Brrrrrrr....!
2. Vissa kan sova sittandes på en barstol med ansiktet pressat mot bordsskivan. 
3. Att ta på sig stödstrumporna redan kl 16.00 idag var ett misstag. 
4. Killen som äter chips äter dom för långsamt och för högt (måste man BITA AV chips???!!!) och har alldeles för många kvar i världens prassligaste påse. 
/en trött och något lättirriterad medresenär. 
Nu ska jag alldeles strax checka in. 

Jag packar

Publicerad 2013-12-02 13:23:16 i Seattle

Jag fick ingen tunghäfta så jag ger mig själv ett godkänt betyg på radiointervjun. Länk kommer så småningom om ni råkade missa en liten bit radiohistoria. 

Just nu packar jag inför resan. Behöver jag mer än teadventskalendern och kameran...? Lite underkläder och tanborste men hmm. Packningen har gett mig tunghäfta. 


Radio Sörmland

Publicerad 2013-12-01 20:43:51 i Seattle

Åh, glöm inte att ratta in P4 Sörmland i morgon strax efter 10.30, då ska jag prata om mitt Seattleäventyr...
Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Berndtsson och Lundström

Ann-Christin, det är så jag heter. Västkusttjej som blev östkustsmamma. Jag bor i en liten stad utanför Stockholm som är mycket befolkad av turister. Det är inte bara turister här utan några tusen åretruntbor och även mannen som jag lever tillsammans med och våra två barn, lilla fröken (2009) och den lite mindre mannen (2010). Med i familjen finns även två stora barn som lever det glada studentlivet på andra orter. Stanna en stund och reflektera över min reflektioner som en alldeles perfekt vanligt virrig kaffetörstande person. Kontakt: berndtssonlundstrom@icloud.com

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela