Dotterlös

Publicerad 2013-05-31 19:44:00 i Småbarnsföräldersyndrom

Nu har hon åkt, den lilla fröken. Det var med tårögda ögon som hon konstaterade att hon skulle sova i två nätter hos moster.
 
-TVÅÅÅÅ nätter... *snyft* jag VILL INTE sova i TVÅ nätter....
dumma dumma dumma två nätter!!!
- Det kommer att bli jättemysigt hos moster och så ska du få sova med Ol...
- DUUUUMMAAAAA TVÅ NÄTTER!!!
- Skruttfia, det är bara två nätter och ...
- Jag vill inte sova i BARA TVÅ NÄTTER! JAG VILL SOVA I FYYYRA!!!! 
 
Mamma vs. separationsångets 0-1
Lilla fröken vs. separationsångest 100-0
 

Fladdrande kjol

Publicerad 2013-05-30 21:32:01 i Vintage

Fnittrig drog jag fram den här kjolen från ställningen i stans secon hand.
 
- Det var det gräsligas...
 
Och sedan föll jag pladask. Den är lång och fladdrig och välfylld av mönster och färg och fladdrig och underbar och nämnde jag fladdrig? Den här kjolen ska jag gå omkring i i sommar som en fjäril hämtad rakt från 90-talet.
 

Konsert och övernattning

Publicerad 2013-05-30 16:03:37 i Lyxliv

Om jag inte minns helt fel så gjorde Lili och Sussie en cover på en av deras låtar för länge, länge sedan. Annars är mina kunskaper torftiga vad det gäller deras musik. Men inte kan man missa när den blivande äkte mannen barndomsidoler kommer till stan så i morgon kväll kommer ni att hitta honom och mig i "The Golden Circle" vilt rockande framför KISS!
 
Jag vet inte vilka som är gladast...
Den store mannen - för att han får se dom live en gång till och för att få en hel natts ostörd sömn på hotell?
Lilla fröken - för att hon ska få sova över två nätter hos moster och den stora idolen Olivia?
Den lille mannen - för att han får ha farmor helt för sig själv under en hel helg hemma hos oss?
Jag - för att bara få komma bort en stund?
 
Rock on baby!
 

Konsten att inte handla och att få plats i bild

Publicerad 2013-05-29 20:49:00 i #shoplessjune

Ehm.. Hej! Hallå? Syns jag? Hela jag...?
Inte?
 
Hon har utmanat mig, den där Kikan. Er också för den delen. Hon slår ett slag mot överkonsumtionen och slår samtidigt ett slag för att vi ska inspirera varandra och visa hur man kan blanda och mixa och förändra det man faktiskt har i klädväg. I samma ögonblick som jag gick med i utmaning #shoplessjune insåg jag att det aldrig kommer att gå.
 
Utmaningen i sig kommer att fungera men hur ska hela jag få plats i bild? Ska man välja grodperspektivet och använda stortån att fotografera med eller ska jag välja fågelperspektiv och mestadels fotografera armen som håller i mobilen? Eller kanske som på bilden, knyckla ihop mig och vika in hela mig... Vad tycker ni?
 
Hursomhelst, juni kommer att bli en spännande månad.
 

Porträtt

Publicerad 2013-05-29 09:47:14 i Småbarnsföräldersyndrom

Lilla fröken har målat ett porträtt av mig. Gröna ögon och ett rufsigt hår.
 
- Var enklast så för du är lite rufsig mamma... 
 
Och hon har rätt, mycket rätt! Jag tycker att det är slående likt och porträttet har fått en hederplats bredvid skallen.

Andra paret bröllopssko

Publicerad 2013-05-28 22:16:00 i Bröllopet

Att inte köra slut på fötterna redan dag 1 av 2-dagarsfirandet i och med det stundade bröllopet känns som en ypperligt bra idé. skorna på bilden har allt med bilden att göra då det är dessa jag ska ha till klänningen som jag inte får visa er. Hur kommer det sig då att dessa mer fotriktiga skor gör mina fötter mer illa än guldskorna? Att jag sitter här med pulserande trampdynor och hälar med barnplåster på?
 
Skorna kommer från Chocolate Shubar och kom med en av de mest träffande hang-tagsen jag stött på.

Drömmen om Robin Stjernberg

Publicerad 2013-05-28 20:59:00 i Vardagsliv

I vanlig ordning plockade jag fram frukost medan de båda barnen var ute och cyklade på tomten, blivande äkte mannen jobbade. Är man kock på ett mindre ställe så jobbar man varje helg om ni funderar över varför jag gör så mycket på egen hand. Nog om det. 
 
Mitt mellan ostavplastningen och juiceframtagandet hörs ett illvrål och jag springer ut på tomten. Den lilla fröken står med handen framför munnen och bara pekar. 
 
- MAMMA, MAMMA, MAMMAAAAAAAA! Ser du? Du måste vända dig om FOOOORT!
 
Jag vänder mig om, redo att se den lille mannen med en illa fraktur eller någon form av köttsår. Det jag ser är en liten man som leker entusiastiskt i sandlådan. 
 
- TITTA!!!!!! 
- Men vad är det? Jag förstår inte när du bara pekar och... Du måste berätta.
- Men det är ju Robin Stjernbergs flagga!!!! TÄNK OM HAN KOMMER HIT!!!!!!! Då ska han få låna min cykel, säger hon och jag ser hur hon faller in i en egen utopi med Robin och cyklar.
 
Det tog en stund innan jag förstod, men när jag väl kom på det... vad är det hon levt för den senaste tiden? Eurovision - såklart! 
 
När alla deltagarn i tävlingen presenterades gick dom in bakom sitt lands respektive flagga och Robin, ja han gick ju bakom sin flagga och det var Mors Dag och Robins flagga vajade över hela grannskapet. Att förklara länder och gränser och flaggor just där och då var inte läge. Låt drömmen leva!
 

Missnöjd med den blivande mannen

Publicerad 2013-05-27 22:04:14 i Bröllopet

Strålande glad, på lätta ben och med sol i sinnet skuttade jag hem med en kartong under armen. I kartongen låg min brudklänning. Den har legat på jobbet ett tag för allmän beskådning av intet ont anande personer som undrat vad det är för kartong som legat bakom mig. Nu har alla tänkbara sett den och det var hög tid att ta hem den. Den är så fin och jag är så nöjd med den att jag vill visa den för hela världen!
 
- Vill du se den, den har kommit nu!!! frågade jag glatt den blivande äkte mannen.
- Nej, svarade han. Du har sagt att jag inte ska få se den så då vill jag inte det. Du har ju visat den gröna redan...
 
Vafalls!
Typiskt att han ska komma ihåg små, små detaljer som jag i ett förvirrat ögonblick sagt och som jag tydligen måste hålla nu. Typiskt honom. Typiskt mig. Defenitivt typiskt oss.
 
När jag dessutom kikar tillbaka i bloggen har jag i samma svaga ögonblick även sagt till er att jag inte kommer att visa den här heller. 
 
Typiskt.
 

Markduk och picknick

Publicerad 2013-05-27 17:04:00 i Vardagsliv

Vi var laddade den lilla fröken och jag! Nu jäklar ska våra rabatter bli representativa. Eller åtminstone ha ett utseende som vi inte skäms för. Jag nöjer mig med det! Saken är den att alla mina blomsterkunskaper försvinner så snart blomman kommer innanför ett staket. 
 
Men vi rensade ändå, gick på känn och såg till att rabatten fick fina former. Sedna var det dags för picknicklunch. Just som lillfröken hade lagt ut filten på gräsmattan kom regnet. Regnet strilade ned, inte mycket men tillräckligt för att inte ha pickninck ute och tillräckligt för att vi inte ville hänga i buskarana längre. Det blev picknick i köket och outrullad markduk.
 
Och när det kommer till det stora hela. Hur farligt är det egentligen med bulliga maskrosor i massor? Inte alls.
 

Scones och Hello Kitty

Publicerad 2013-05-26 23:06:00 i Vardagsliv

Det bakades scones på Bolibompa i helgen. Något som gick hem stort hos barnen. Det var det som blev det stora samtalsämnet under dagen. 
 
- Kan vi baka scones idag mamma? Snälla mamma, du är min absoluta favoritmamma!
- Men jag har ju sagt att vi ska baka det hur många gånger som helst nu. Vi ska baka det ikväll.
 
Vi tog en tur på stan för att köpa täckduk (jag har tröttnat på allt ogräs som härjar vilt bland buskiga buskar). Under ett tillfälligt besök på akademibokhandeln sprang vi på dessa muggar och när den lille mannen på eget bevåg bestämmer att han vill dricka välling ur en mugg, vi har spenderat lite över en miljard kronor på nya proppar till vällingflaskorna då han biter sönder dom (kanske inte riktigt en mille men nästan) då köper man vad det än är har pekar på...
 
Och visst är dom fina? Lillfröken blev så glad att hon studsade för Kittymuggen med blommor på.
 
- Åh!!! Den kommer att vara perfekt till scones!! Helt perfekt mamma!!!!!
 
Så. Vi åkte hem. Det blev kväll och det blev sconesdags.
 
Och se. Lillfröken tog en tugga. Den lille mannen  delade på sin. Och ja...Har man laddat en hel dag blir det kanske lite tomt när det väl kommer och visar sig vara mjöl och smör. Gott men ändå bara mjöl och smör.
 

Dom ljuger

Publicerad 2013-05-22 18:41:00 i Småbarnsföräldersyndrom

(Och vi köpte det med hull och hår)

I många inredningtidningar (eller är det så att vi råkat köpa just de med samma råd?) står det att vita soffor är "perfekta" för småbarnsföräldrar. Man kan "tvätta det hur många gånger som helst utan att färgen tvättas ur och bleks". Vi köpte en vit soffa inför barn nummer två´s ankomst då vi insåg att vi hade för få soffplatser. Det är i och för sig sant att man kan tvätta den hur många gånger som helst. Men gör man det? Nej det gör man inte. Vita soffor är inte perfekta för småbarnsfamiljen. Den perfekta soffan för småbarnsfamiljen är en brunmelerad soffa med vita drag som gör att eventuella tandkrämsfläckar som kommer när barnen flyr undan handdukan efter tanborstningen inte syns. En soffa i vaxduk är också bra.
 
Nu ska vi prova nästa grej.
 
Kära Vanish, kommer du att hålla det du lovar? Vi bjuder en härlig blandning av fläckar från tomatjuice, marmelad, godis, lera och tandkräm för att nämna de främst förekommande.
 

Kallt vid sandlådan

Publicerad 2013-05-22 12:41:00 i Småbarnsföräldersyndrom

Barnen har tagit det här med att det är sommar rent bokstavligt och de är svåra att få in i huset. Ett lyxigt problem som jag inte klagar över. Jag har ett mer celciustänk och anser inte att gårdagens 15C i blåst och under regntunga moln är picknickväder utan föredrar att äta kvällsfika inomhus. 
 
 
 
Jag förlorade den kampen. Fika utomhus bredvid sandlådan och...
 
 
 
...jag försöker verkligen att se det fina och mysiga i kvällens utevistelse men kylan har trängt in i hjärnan och det går segt.
 

Någon gillar mina skor!

Publicerad 2013-05-21 21:21:00 i Vintage

Precis på den platsen där de bruna tofflorna står stod förra veckan ett par skor som jag lämnat in på Röda korsets Second hand för en tid kort sedan. Nu är dom borta! Någon har köpt dom! Man blir ju själaglad! 
 
Vet inte riktigt varför jag blir så glad men glad blir jag och det är det som räknas. Det kanske är karman?
 

Varför hon inte kan sova i sin säng

Publicerad 2013-05-21 21:10:00 i Småbarnsföräldersyndrom

Den lille mannen, här på bilden, har inga problem att sova i hennes, den lilla frökens, säng Hon har däremot stora problem med att somna och sova där. Det är olika orsaker olika kvällar och jag ska här lista de vanligaste förkommande problemen och hennes lösning.
 
Anledning 1: Hon är för trött och orkar inte. 
Lösning: Att sova i vår säng.
 
Anledning 2: Sängen är för hård.
Lösning: Att sova i vår säng.
 
Anledning 3: Sängen är för mjuk.
Lösning: Att sova i vår säng.
 
Anledning 4: Sängen är för trång.
Lösning: Att sova i vår säng.
Motargument från oss: Det är trängre i vår säng.
Lösning: Hon sågar ett hål mitt i vår säng där vi ställer hennes säng. 
 
Anledning 5: Det kommer att komma tjuvar på natten som vill ta hennes Barbiehus och de kommer att väsnas så att hon inte kan sova när dom tjuvar.
Lösning: Att sova i vår säng.
 
Varje kväll börjar och slutar med absolut noll förhandling från vår sida, hon ska somna i sin säng. Varje natt kommer hon in och lägger sig mellan oss. Noll förhandlig från hennes sida.
 

Eurovision 2013

Publicerad 2013-05-20 21:23:18 i Vardagsliv

Hon höll ut ända fram tills dom sista sekunderna av Robins Stjernbergs framträdande men sedan somnade hon. Tur att hela eurovisionfinalen finns på youtube så att hon kan titta på den om och om och om igen. 
 
Visst var det en ovanligt bra final med många bra bidrag? Det plus en snygg show, fantastiska småfilmer och bidrag som faktiskt fick mig att skratta så jag grät. Opera är fantastiskt vacker, jag älskar discobeats men tillsammans ha ha ha ha! Underbart men nej. 
 
För övrigt anser jag att Petra Mede borde vunnit.

Uppdatering - vad har vi haft för oss egentligen?

Publicerad 2013-05-18 10:50:00 i Vardagsliv

Lillförken har plockat blommor och plockat blommmor och blommor och blommor och blom... Är jag övertydlig? Just den här buketten ska jag ha när jag gifter mig. 
 
 
 
Jag går in min bröllopsskorna. Ena skon är lite trängre än den andra och jag har löst det på det här tjusiga sättet.
 
 
 
Vi har fikat på bästa sätt. Jättebrioche med liten fröken.
 
 
 
Jag har slaktat en herrans massa smycken som jag inte använder för att göra om den till fantastiska smycken som jag kommer att använda.
 
 
 
Altancyklingen har inte minskat i popularitet. Defenitivt inte sedan lilfröken och den lille mannen kommit på att man kan pimpa cyklarna.
 
 
 
Den lille mannen har börjat att ta hand om morgondisken. 
 
 
 
Varma försommarkvällar innebär barbent barfotaspring på gräsmattan.
 
 
 
Och i skrivande stund...
Den lilla fröken laddar inför eurovision med att titta på melloreprisen. Hennes sammanfattning är att det är bra att Ralf Gyllenhammar har eld på scenen ifall han blir hungrig och vill grilla korv och att Anton Edwards måste vara en trollkarl som kan trolla fram killar ur rök. 

Fyra tecken

Publicerad 2013-05-16 21:41:00 i Småbarnsföräldersyndrom

Om du är osäker och vill ha några stöttepelare så kommer dom här.
 
Fyra tecken som visar att du är en småbarnsförälder
 
1. Hushållspappret
Matbordet innehåller lika delar kladdigt hushållspapper som halvtuggad mat efter avslutat måltid. 
 
 
 
2. Fönster
Det finns en gyllene linje och under den tittar man inte för då ser man helt enkelt inte ut. 
 
 
3. Smycken
Smyckesamlingen växer så det knakar av färgsprakande plastarmband och halsband som du bär med stolthet!
 
 
 
4. Klädfläckar
Obestämbara fläckar dyker upp och förökar sig i oväntad takt. Efter en dags användning är kläderna redo att serveras som middag nästkommande dag.
 
Känner du igen dig på tre av fyra punkter så... GRATTIS! - Du är en småbarnsförälder!
 

En viskande burk

Publicerad 2013-05-16 20:59:00 i Vintage

 
Kunde inte motstå att gå in på Kupan idag. Magkänslan sa till mig att det finns någonting där inne som jag letat efter och vem är jag att säga emot magkänslan? Ingen alls!
 
Och se! Jag är ständigt på jakt efter perfekta burkar (den blivande äkte mannen blir galen på min burkmani) och se! Överst på en hylla stod en perfekt plåtburk och den viskade ljuvt i mitt öra:
 
- Jag är här, här uppe! Kööööööp mig....!
 
Jag hörde viskningen, jag såg den och hur kan man inte bli förälskad i en plåtburk med knopp som är dessutom är lite bullig på mitten? Jag blev störtkär. Hej fina burk och välkommen hem till oss!
 

Förskolans Dag

Publicerad 2013-05-15 20:46:44 i Kalasdags

I morgon firas det för full, det är Förskolans Dag och just vår förskola kommer att ha en maskerad för alla som vill klä ut sig och temat är Astrid Lindgren. Idas sommarvisa och andra Lindgrenvisor som jag inte kan namnet på (och You) har sjungits flitigt vid middagsbordet och lilla fröken får tunghäfta när hon ska berätta hur roligt hon tycker att det här ska bli. Prinsessorna har besegrats av den nya idolen Pippi Långstrump. Bilden i sig är ett enormt bevis då hon aldrig någonsin tidigare har ställt upp poserande på en bild. Kanske, nja och inte riktigt så men det är lika sällsynt att hon står still framför kameran som att se en levande grip. 
 
Den lille mannen vill klä ut sig med fjädrar och jag letar febrilt i min Astrid Lindgrenkunskap efter fjäderbeklädda karaktärer. Har du någon idé?
 

Second Hand nytt

Publicerad 2013-05-14 22:37:18 i Vintage

Kan man har för många färgglada strassarmband? Svaret är ett rungande

-Nej!

Och nu är jag stolt ägare av totalt ETT färgglatt strassarmband. 20:- kostade det mig på stans second hand och jag tycker att jag gjort ett kap!

Bröllopsskorna har kommit

Publicerad 2013-05-13 21:41:00 i Bröllopet

Den blivande äkte mannen funderar på att bära runt på en drickaback inklädd i ett tjusigt tyg för såhär ser vi ut när jag har på mig skorna jag ska gifta mig i. Det blev inte någon av de skor som jag först fallit för utan några som jag hitta på nelly.com
 
- Jag känner mig som Tom Cruise, mumlade han och han kan ha en poäng... Kortisen.
 
Jag är nöjd, skorna kippar lite men det går att ordna. 
OK, han kommer att komma upp en centimeter eller två när han inte är i strumplästen så jag slipper att böja mig ned när jag ska krama om honom. 
 
 

Skrymmande lådor

Publicerad 2013-05-12 22:26:45 i Vardagsliv

 
Playdaten blev dessvärre inställd så svaret på frågan från i onsdags är noll.
Vi har fått ärva en stor mängd kläder som behöver sorteras och organiseras så jag packade in barnen i bilen. Den lille mannen packade med sig det som känns har blivit vårt tredje barn. Lejonet följer med i ur och skur och fortsätter det så kommer det snart att få ett eget personnummer... På bilden delar lejonet och den lille mannen på en portion pannkaka på IKEA. Kom vi hem med det som ska organisera vår källare? Nej, nej nej...
 
Jag var tvungen att välja mellan att få plats med lådorna eller barnen och jag valde att ta med barnen hem. Dom, barnen alltså, var dessutom inte lika skrymmande som lådorna så vi fick plats ännu mera målarfärger i kundvagnen. Innan jag blev förälder köpte jag alltid värmeljus på IKEA. Bra att ha liksom. Nu köper jag alltid färg. Verkligen bra att ha! Superfina pigment, inte så dyra och (framförallt) lätta att torka av från ytor de inte är tänkta för. Hurra för MÅLA!

Snabba frukostar

Publicerad 2013-05-11 11:28:25 i Lyxliv

 
Vi är otroligt segstartade under helgerna när vi inte har någonting planerat. Soffhäng framför Bolibompa fram tills åtta rycket och att ta sig ur pyjamasen är ett projekt. Otroligt skönt och jag skäms inte en sekund över att vi allt som oftast springer runt i trädgården med rufsiga hårkalufser och sovkorviga pyjamaser. 
 
Själva frukostätandet går å andra sidan på ett kick för lintottarna. Trädgården lockar allt för mycket, idag var det ett akut behov av blomsterplockning som kallade och vi vet alla hur det är när man bara måste plocka blommor.
 
Frukosten brukar sluta med att yogurtkopparna och mjölkglasen flyttas ut efter barnen på altanen och jag sitter med en nykall kopp kaffe i morgonrock på trappen och försöker att inte bli påcycklad av de vilda barnen.
Ett behagligt kaos.
 

En gladlista

Publicerad 2013-05-10 21:52:00 i Lyxliv

 
Det finns mycket att glädjas åt idag. Till exempel:

• fantastiskt vårväder
• vi har varandra och allt annat sånt där som ger pluspoäng i karman om man skriver, ni hajjar. Friska, glada och tak över huvudet och mat på bordet osv.
 
Men framförallt! Dagens viktigaste punkt.
(håll i er eller sätt er ned!)
 
• jag har bokat två ståplatsbiljetter till Soundgardens europaturné
 
Jag ska stå längst fram och rocka som besatt. Hovet håll i er får den 6 september kommer jag och den då äkte mannen.
 
Bild lånad från Soundgardenworld.com

Interior design

Publicerad 2013-05-10 18:31:00 i Vardagsliv

 
- Mamma, jag måste göra lite schnyyygt (han säger så) här hemma.
 
Sedan lägger han rockringen, sina kladdiga stumpor som han hämtat ur tvättkorgen och gunghästen på fällen och ger sig själv en liten applåd.
 
- Sådärja! Mycket snyggt.
 

Det första raseriutbrottet på stan

Publicerad 2013-05-10 12:50:00 i Småbarnsföräldersyndrom

Hon växer i låt oss säga etapper, den lilla fröken. Från 2- till 3 årskontrollen hade hon växt 5 centimeter om jag tar i. Från 3- till 4 års kontrollen hade hon växt dryga 15 centimeter! Inte konstigt att hon haft ont i benen... Dom är långa dom där benen och det är svårt att hitta byxor/legging/strumpyxor som sitter kvar uppe. Allt hasar ned hur mycket bälte eller resår man än har tillgång till. Men vi är tappra och har inte gett upp hoppet. Nästan allt som jag köpte till henne under klädbytardagarna är för kort och det var läge att ge sig ut att ekipera om. Den lille mannen var en fantasiskt personal shopper och var oerhört ihärdig med sin något osträviga klient. Redan här borde jag ha anat...
 
- Den här då. Är den schnygg?
- Nej, jag vill bara ha rosa!
- Den här är rosa. Är den schnyyyyyygg?
- Nej. Det är ingen byxa.
- Nehej. Jag tycker den är schnygg...
 
Det slutade med att jag fick bära ut en vilt skrikandes och fäktandes liten fröken ur affären. Den lille mannen och hon är tackolov synkade i sina raseriutrbott och han satt lungt i barnvagnen och muttrade att det gjorde ont i hans öron när det skriks så. Jag kunde inte annat än att hålla med då hennes mun befann sig ett par kort centimeter från mitt öra.
 
Anledningen till raseriutbtottet frågar ni? Jag vet faktiskt inte. Tror det var för att hon inte fick köpa ett par byxor som jag vet att hon aldrig skulle använda när vi väl kommit hem. Men om det var just det eller om det var någonting annat har jag ingen aning om... Det spelar mindre roll. 10 minuters skrikande och gråtande utanför affären och det gick över. Tror dock att vi råkade tömma köpcentret på kunder samtidigt då det var alldeles folktomt när jag väl tittade upp.
 
Vi har aldrig haft några sådana raseriutbrott tidigare men såklart att jag visste att de skulle komma. Jag har bävat lite inför dom också men nu när vi genomgått det första så var det inte så farligt. Människor får titta bäst dom vill för det är klart att man måste få bli arg också när man är 4 år. Man får ta stormen som den kommer och åka med. Annars vet jag inte hur man ska göra?
 

Någonting du inte visste om örnar

Publicerad 2013-05-08 20:33:00 i Småprat

Och kanske heller inte ville veta..
 
I helgen ska vi fika och leka hos lillfrökens bästis och tjejerna har gått igenom vad som kan hända under fikan på förskolan idag. Det verkar inte vara helt riskfritt...
 
- När vi ska hälsa på T, då mamma, då måste vi akta oss för örnarna. Dom har ätit upp T jättejättejättejätte många gånger. Sedan bajsar dom ut henne, och kissar ut henne och fiser ut henne. Sedan äter dom upp henne igen och efter det. DÅ, då mamma, DÅ är det en bra idé att duscha. Sedan äter dom upp en igen. Så är det bara och då måste man duscha en gång till. 
 
En playdate med två extremt lika och prinsesstokiga tjejer är sällan helt konfliktlöst även om de leker fantastiskt bra tillsammans. Men det här var ett problem jag inte stött på eller ens tänkt på. Jag återkommer efter helgen med om och eventuellt HUR många gånger vi blev tvunga att duscha.
 

Den andra bröllopsfestklänningen

Publicerad 2013-05-07 12:38:00 i Bröllopet

Den är här! Klänning nummer två! Eller den första om man ska vara petig... Det blir den här på fredagen och den gröna på lördagen. Mer än så här får ni se först i augusti...! 
 
Jag är ganska seg men det börjar slinka in på riktigt nu. Vi ska faktiskt gifta oss! 
Coolt. Det är faktiskt det. Coolt!
 

Jag är ett reinkarnerat troll

Publicerad 2013-05-06 16:53:00 i Vardagsliv

- Skydda Jamela!!! Trollet har gömt sig i köket! Spring iväg med henne lillebror SPRING!! Jag tar hand om trollet...
 
Den lille mannen springer för sitt och Jamelas liv och smäller igen dörren till sitt rum. Hans fnitter hörs genom dörren i till köket. Den lilla fröken kastar ballonger och skjuter Duploprojektiler på mig samtidigt som hon skrattar så hon storknar.
 
- Går det bra? vrålar den lille mannen från sitt rum och kommer ut med Jamela i barnvagnen och hjälper till med ballongkastandet.
 
Min lott i livet verkar vara att vara ett troll. Jag får sitta på bänken i köket och grymta lite för om jag jagar efter dom på bästa trollmanér har jag varit så skrämmande trollik att den lilla fröken blivit rädd på riktigt med resultatet att om jag ens lyfter på rumpan att resa mig blir hon livrädd. Jag får se det som det är - jag är en ren naturbegåvning och eventuellt ett reinkarnerat troll.
 

Uppladdning inför Eurovision

Publicerad 2013-05-05 22:06:00 i Älskad musik

Ni som passerar utanför vårt hus kan andas ut. Hon är inte ledsen den lilla fröken och hon har inte ont. Hon sjunger på "You" med Robin Stjernberg. Hon har blivit helt fast i melodifestivalvärlden och kör på fullt ut. Sjunger så fåglarna tystnar och smyger på egen koreografi. Härligt! Jag har hittat ett klipp på You Tube som visar den svenska finalen i sin helhet och klippet studeras flitigt.
 
- Vem tror du vinner den här gången mamma? Jag tror att Yohio vinner....
- Robin vinner skruttan och vet du, jag träffade Yohio på kalaset jag var på i veckan. 
 
Då himmlar hon med ögonen och ser drömmer sig bort. 
 
- Är det sant? Hade han rosa hår då också?
 
Yohio är hennes favorit tillsammans med Robin och Ralf. Hon har smak den där tjejen!
 
Favorit nummer 1:
 
 
 
Favorit nummer2:
 
 
 
Favorit nummer 3:
Hon är så enormt taggad redan nu inför den 18 maj att jag är rädd för hur det kommer att bli dagen D. Och hur kommr det att vara dagen E, dagen efter Eurovision?
 

Humorgalan 2013 - för varenda unge

Publicerad 2013-05-04 22:37:00 i Lyxliv

Lite overkligt, sorgligt och fantastiskt roligt! Jag vill gå på galor en gång i kvartalet. Oftare än så blir det nog vardag och klädångesten skulle bli enormt obekväm. För er nytillkomna läsare (hej förresten!) så fick jag genom UNICEF, biljetter till humorgalan den 1 maj som även sändes live på TV4. Jag minglade med kändisar, misstänker att även jag blev tagen för någon då jag fick smånickningar och trevande "hej" från Ernst Billgren och Anders Bagge, drack vin och fnittrade och fällde några tårar.
 
En stor del av galan, för att inte säga själva poängen med den är att fler ska engagera sig att bli världsföräldrar. Jag har kikat på galan tidigare år från TV-soffan och var väl förbered med vattenfast mascara. Hjärtskärande filmer från flyktingläger i JordanienSirerra Leone, Vietnam och Georgien varvas med komik och jag sitter med fuktiga ögon dels för att jag vill ta hand om alla barnen och dels för att jag skrattar så jag har magknip. Lysande blanding av allvar och humor och galan slog rekord med
31 592 nya världsföräldrar under kvällen och jag är en av dom. Är du? Om du missade chansen den 1 maj kan du klicka här och bli en världsförälder du också. Det kostar dig bara 100:- i månaden och skillnaden det gör för dom utsatta barnen är enorm. För dig är det två stycken fikor.
 
Och nu - bilderna!
Mingel på Berns, jag har haft tråkigare dagar!
 
 
 
Foppa, Foppa, Foppa! Vi satt på en lång armlängd ifrån varandra i studion.
 
 
 
Marie Sernholt. Jag behöver defenitivt gå på en kurs hos henne i hur man posar.
Kikar ni längre bak ser ni Anders Bagge framför UNICEF-väggen.
 
 
 
 
Vi har intagit våra platser brevid pressen, kändisarna är på väg in.
Snart dags för sändning!
 
 
 
Kvällens "hallåa" presenterar programmet.
 
 
 
Öppningsnummer med Robert Gustavsson.
 
 
 
Jag hade ingen koll på den fantastiska Zara Larsson innan, nu har jag det.
Herremingud HUR har jag missat denna sångfågel?
 
 
 


Yohio hade jag koll på. Vilken röst! Gav mig kvällens först gåshud!
Kolla in klippet här.
 
 
 
Den här bruden hade jag också koll på - Carola.
 
 
 
Och så här såg det ut bakom oss när artisterna sjöng. Vilt fotograferande fotografer. Min iPhonkamera stod sig blek mot deras objektiv.
 
 
 
Det roddas för huvudakten, Gyllene Tider...Kikan - den här bilden är till dig :-)
(Jag har fler om du får abstinens innan turnén)Konfettiregn! Rekord! 31 592 nya världsföräldrar!
HURRA!
 
 
 
Det som händer på efterfesten stannar på efterfesten. 
 
 
 
Världsföräldrakuvertet.
 

Humorgalan 2013 - vad tar man på sig?

Publicerad 2013-05-01 15:51:00 i Lyxliv

Outfittest nummer X.
 
Att googla på vimmelbilder från Humorgalan 2012 gav mig ingenting. Eller egentligen allting, man kan ta på sig vad som helst. Men det är ju gala och hur ofta får en småbarnsmamma i en småstad klä upp sig?
 
Jag satsar på färger och roliga smycken. Citrongult, rött och blommig. Kan inte bli fel ikväll på Humorgalan.
 
Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Berndtsson och Lundström

Ann-Christin, det är så jag heter. Västkusttjej som blev östkustsmamma. Jag bor i en liten stad utanför Stockholm som är mycket befolkad av turister. Det är inte bara turister här utan några tusen åretruntbor och även mannen som jag lever tillsammans med och våra två barn, lilla fröken (2009) och den lite mindre mannen (2010). Med i familjen finns även två stora barn som lever det glada studentlivet på andra orter. Stanna en stund och reflektera över min reflektioner som en alldeles perfekt vanligt virrig kaffetörstande person. Kontakt: berndtssonlundstrom@icloud.com

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela