Vi hann!

Publicerad 2012-12-31 16:00:00 i

Alla tre är påklädda och ärtiga innan gästerna kom - HURRA!
Nu väntar vi bara på att den store mannen ska komma hem från jobbet.
 
(Den skarpögde kan se att jag bara sprayat bak morgonrufsfrisyren, det var enklast så)

Funderingar över kvällen

Publicerad 2012-12-31 15:04:00 i Vardagsliv

• Undrar när gästerna kommer?
• Är dags att kliva ur pyjamasen och få på barnen kläder?
• Gissar på ett nordiskt rekord i metervis borttorkat kladd för att göra huset någorlunda representabelt.

Inte så snygg

Publicerad 2012-12-29 14:45:00 i Småbarnsföräldersyndrom

Vi fick en akuttid till läkaren efter att jag pratat med sjuksköterskan på telefonen då lilla fröken snarkar och får andningsuppehåll på nätterna. Ingen fara konstaterade läkaren men vi fick en remiss till öron-näsa-hals och en eventuell operation. I och med att vi var påklädda och hade ätit frukost så passade jag på att åka iväg med barnen att shoppa lite då den store mannen jobbat i mellandagarna. 
 
Jag gick runt och kände mig ganska snygg då andra shoppingsugna gick och nickade och log och blinkade mot mig. Ända fram tills jag såg mig själv i en spegel. Aktuttiden till läkaren innebar att vi skulle vara där en halvtimme efter samtalet med sjuksköterskan, så det var snabba ryck som gällde med påklädning då vi satt och åt frukost i pyjamas när vårdcentralen ringde. Lillfröken fick ta på sig vad hon ville och jag slängde på mig det som låg överst i sovrummet. 
 
Det som tittade tillbaka på mig i spegeln var ett ansikte med två dagars gammalt smink, rufsigt hår, tröja med fläckar på och ett par trasiga jeans.
 
- Hmmm... tänkte jag i mitt stilla sinne. Det där är inte snyggt. Vad är det då alla nickar och ler mot? AHA!

Framför mig trippar den lilla fröken runt i en prinsessklänning, krona på huvudet, dansandes balett och sjunger lite för sig själv. Det var prinsessballerinan som drog blickar...
 
Prinsessballerinor har blivit vardag här på hemmaplan att jag inte ens lyfter en ögonfrans när något rosa och glittrande dansar förbi. Vardagsglamour?

Rollspel

Publicerad 2012-12-29 10:29:00 i Vardagsliv

- Mamma!!! Vi ska leka att jag är Törnrosa och lillebrorsan är en groda.
Vi ska hoppa över broar och flyga! Du får också vara med...
 
Det här är alltid spännande. Jag ser mig själv i rollen som den där finurlige birollsinnehavaren med lustiga kommentarer, typ Gimli i Sagan om ringen-triologin (om man nu får kalla honom biroll). Eller som gruppledaren som leder sin trupp i ett smart bakhåll mot tyrannnen. Eller medlem i ett världsbäst rockband!
 
Det blir sällan så.
Törnrosa.
Grodan.
Trollet.

Spring i benen - del två

Publicerad 2012-12-29 10:13:00 i Vardagsliv

Det är inte bara jag som gillar mina nya skor. Han somnade med dom igår (vaknade när vi försökte ta av dom) och dom var det första han frågade efter när han vaknade. Det kommer att bli en tuff kamp om vems skor det egentligen är.
 

Spring i benen

Publicerad 2012-12-28 19:33:56 i Vardagsliv

Bye bye avdankade arobicsskor från gympan på gymnastiet. Jag har idag investerat i mig själv och köpt ett par riktiga springskor. Det spritte lite extra i benen när jag gick från affären med mitt fynd så det måste vara ett par RIKTIGA springskor.

Diskussionen

Publicerad 2012-12-28 09:40:00 i Småprat

Hört från soffan
- Rumpestumpen. Min rumpa är större än din.
- Näääj. Min rumpa stöjje!!!
- Min är större!
- Nej min stoj!
- Nej min!
- Min!!

Konsten att sälja

Publicerad 2012-12-27 18:36:00 i Småprat

- Vill ni ha varma mackor till kvällsmat? Med skinka, ost och tomater?
- Usch! Blä det är inte min smak!!
- ÄCKLEGIGT!!!
- Pizzamackor då? Med ost, tomater och skinka på?
- JAAA! DET är min smak!
- Jättegott!!!
 
Mamma vs. barnen 1-0

Perfekt kramsnö

Publicerad 2012-12-27 10:04:00 i Vardagsliv


Igår producerade vi:
• Tre snögubbar
• En snöfågel/snöhäst/snönoshörning. Den lille mannen hade svårt att bestämma sig för vilket djur han ville ha så vi gjorde en tre-i-en-kombo.
• En snöpegasus

Årets julkort

Publicerad 2012-12-26 22:30:00 i Vardagsliv

Jag vet inte vad jag tycker är roligast. Att göra julkorten, att skicka dom, eller att få dom? Så långt bak i tiden jag kan minnas har jag alltid gjort egna julkort och teman har varierat kraftigt från år till år. Årets tema på våra mina julkort var återvinning. Vissa personer, jag nämner inga namn, höll inte alls med om återvinningstemat utan tyckte att det var ett självklart kidnappartema.
 
Vad tycker ni?

Tomten kommer!

Publicerad 2012-12-26 21:44:40 i Vardagsliv

Den lille mannen var med om det läskigaste hittills i hans liv på julafton. En mystisk man iklädd röda kläder klampade upp för trappen. Tur att den där rödklädde herren hade med sig paket, annars hade inte den lille mannen hämtat sig från chocken.
 
Lillfröken har en jul mer i kroppen och var förberedd.
- Titta, nu kommer han! Det är Adam som är tomten!!!!!
 
Ehm jo... sant... Men med ett briljant skådespeleri från Adam så kom hon tillslut fram till att det var nog den riktige tomten som var hos oss iallafall. 
 
Så följde sedan dagen traditionsenligt otraditionellt på matfronten. Både jag och den store mannen har jobbat på alltför många julbord för att kunna uppskatta julbordsmat och varför laga mat som vi inte riktigt gillar? I år gjorde vi den store mannen egen korv som vi han rökte på grillen, Mums! 

God Jul!

Publicerad 2012-12-24 11:54:00 i

Vi firar på hemmaplan med alla fyra barn här hemma. Det ska rökas korv, slappas och spelas spel. Lilla fröken väntar med spänning på vem det är som ska klä ut sig till tomte, serverar sig och alla bröderna glass och sjunger egna julsånger. 
 
Snart är det dags för gröt, skinka och tomte.
 
God Jul önskar jag just dig!

Lambilycka

Publicerad 2012-12-22 18:48:00 i Vardagsliv

Inte nog med att det är lördag och lilla fröken och den lille mannen fick köpa lördagsgodis. Det fanns dessutom vägg av paket med lamm på i affären. Den lille mannen som är en sann djurälskade och nästan svimmade av lycka av denna vackra stapel! 
 
Lördagsgodis + Lambi = del av den lille mannes utopi.

Vår fantastiska förskola

Publicerad 2012-12-22 09:39:00 i Lyxliv

Jag kan inte nog säga hur fantastiska våra pedagoger är och hur bra våra barn trivs på förskolan! Måste visa er ett utdrag ur månadsbrevet vi fick i veckan:
 
"Vi fick en fråga om hur vi aktivt arbetar med genus. Vi har ett stort intresse av arbetet med genus och det är något som vi aktivt arbetar med genom hela verksamheten. Vi tror på att alla barn har rätt till sin egen identitet och att den är lika mycket värd som någon annans, vi tror därför på att bekräfta barnens olika val och känslor. Man har rätt att till känna och uttrycka alla känslor. En annan sak som vi arbetar aktivt med är huvud och biroller, generellt säger forskningen att flickor tenderar att oftare hamna i en biroll och att pojkar i en huvudroll. Forskningen visar också på att flickor oftare får öva på att vara mjuka och omvårdande och pojkar pressas till vara tuffa och aktiva. Vi vill att alla barn ska få öva på stå i huvudrollen, veckans opal är en del i det arbetet och våra härliga teateräventyr är en annan. Vi vill också att alla barn ska få öva på vara mjuk, omvårdande och empatisk likväl som de ska få vara starka, tuffa och härligt aktiva. Vi vill helt enkelt inte att något barn ska placeras i ett fack! Alla har rätt till att vara sig själv!"
 
Det som är så härligt är att de inte strävar efter att jobba så, utan att det verkligen är så det jobbas med barnen. Denna fantastiska förskola!!!!

Premiär hos tandläkaren

Publicerad 2012-12-21 19:17:00 i

Här går vi hand i hand mot det som lillskruttan sett fram mot i en vecka - tandläkaren. Jag trodde att entusiasmen skulle gå över så snart vi faktiskt kom in i tandläkarrummet men jag hade fel. Hon gapade som om hon aldrig gjort annat än att gapa. Hon bet ihop när hon skulle som om vi repeterat veckovis hemma. Tandäkaren fick till och med skrapa med den där krafsaren på tänderna. Allt såg fint ut och hon gick lycklig därifrån, en tandborste och ett klistemärke rikare.
 
 

Att få sova ifred

Publicerad 2012-12-19 22:22:00 i

- Jag kan inte sova, får jag ligga i din pappas säng?
- Kom hjärtat, du kan ligga här bredvid mig.

*jag lägger ifrån mig min bok och håller om henne*

- Mamma?
- Ja?
- Kan du sluta klappa på mig. Jag försöker faktiskt sova.

Goooooda muffins!!

Publicerad 2012-12-19 21:12:00 i Baka

Lillfröken och jag har bakat världsgoda chokladmuffins. Lyssna på det här:
Chocolate banana cupcakes with, ginger, orange and chocolate core
Mmmm... Klart ni ska få receptet och varför låter det godare på engelska?
 
(12 stycken muffins)
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vanilj
75 g smör
1 dl creme fraiche, 34%
2 msk starkt, kallt kaffe
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 smk kakao
1 tsk salt
färskriven ingefära, jag tog en 1/2 matsked
skalet och saften från 2 apelsiner
2 bananer
toblerone
 
Vispa ägg, socker och vaniljsocker tills det blir vitt. Konditorn i huset säger att det ska bli vitt på riktigt, jag säger att det är inte noga... Vitaktigt blir bra.
Smält smöret och blanda ner det tillsammans med kaffe, creme fraiche, apelsinskal, apelsinsaft och ingefära i äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd ner försiktigt i smeten. Skiva eller krama sönder bananerna och vänd sist ner dom i den nu ljuvliga smeten. Tryck ner en tobleronetriangel i varje muffins och grädda i 15 minuter på 175 grader. 
 
Glöm inte att slicka av skålar och slickepottar under gräddningstiden och eventuellt knapra på de tobleronebitarna som blivit över!
 

Julstressa

Publicerad 2012-12-18 23:02:00 i

Ingen stress, bara lugn och gudars så skönt. Vi ska vara hemma med hela familjen hela helgen och bara vara.
 
Undrar hur många timmar jag klarar av det :)

Kunskapskanalen, min Akilleshäl

Publicerad 2012-12-17 23:30:01 i

Jag skulle ju bara slötitta på TV när jag borstade tänderna och nu sitter jag här, fastnaglad framför Kunskapskanalen. Min själ är svag för denna kanal!

Omaka strumpor

Publicerad 2012-12-17 23:03:00 i Vardagsliv

Mannen har högt flygande planer.

- Om jag blir rik någon gång, då ska jag slänga alla mina strumpor och köpa helsvarta strumpor av samma märke för resten av mitt liv. Problemet löst!
 
Mannen har parat ihop strumpor och konstaterat att vi har en miljard ensama strumpor som letar efter sin partner. Hur ser det ut hemma hos er med strumpparandet?

Långärmat

Publicerad 2012-12-16 16:42:00 i Vardagsliv

Vi åkte till en affär för att leta efter ett till par täckbyxor till fröken igår. Hoppsan, men det råkar visst vara en affär med hyllmeter efter hyllmeter av kläder även till mig. Vi hittade inga bra byxor till henne, men hoppsan igen... en tröja till mig följde med.
 
- Jag skulle behöva en tröja också, sa jag
- Jag kan hjälpa dig, sa lillfröken.
- Absolut! 
- Tycker du om den här? säger hon och pekar på den vänstra provdockan.
- Den är jättefin, men jag vill ha någonting med lång ärm på nu när det är vinter och kallt ute.
- Den här då, den har lång ärm! Fin va? säger hon och pekar på den högra provdockan.
Mycket fin... men det blev inte den som följde med hem. Fröken avsöjade att det var pappa som var utklädd till tomte redan förra året och det är inget hon glömt. Senast i morse berättade hon för den lille mannen att det ska bli så spännande på julafton för att se vem det är som kommer att klä ut sig till tomte i år. Hon tror att det kommer att vara Adam.

Dubbelpulka och felsång

Publicerad 2012-12-16 13:44:39 i Småprat

Perfekt kramsnö lockade ut oss till lekparken. Vi har gungat, haft snöbollskrig och testkört den nya dubbelpulkan. Personen som uppfann denna fantastiska dubbelpulka där man kan frakta två barn på utan att någor barn behöver sitta i den andres knä borde få ett nobelpris. Lycklig mamma + lyckliga barn! Det ena barnet gladdes åt att hon fick sitta fram, det andra för att han inte fick vinden i ögonen bakom storasyters rygg och mamman för att ingen grät över att vara tvunget att ha sitt tunga syskon i knät.
 
Vi sjöng också på lekparken. I samma veva som några av dom gamla psalmerna fick en mer moder tappnig verkar även en och annan dagisklassiker fått en ny text. Jag skrålade fram:
- En socker baaaagare här boor i staaaden, han baaakaar kakor mest hela daaagen...
- Så där sjunger man inte, du är så tokig. Den går såhär:
En tomteplågare här bor i staden...
 osv....

Vokaltrubbel

Publicerad 2012-12-14 15:56:35 i Småprat

- Berätta, vad har du gjort på dagis idag?
- Jag har diskat såhär, säger hon och vickar vilt på rumpan.
- Diskade du med rumpan? Det ser svårt ut.
- Nej, jag menade att jag har dansat disco!

En bloggpost för att utrota polio

Publicerad 2012-12-14 15:05:00 i UNICEF

Världsdel efter världsdel blir poliofri och möjligheten att helt radera den dödliga sjukdomen från jordens yta är inom räckhåll. Det är ingen lätt uppgift men det går. Och du kan hjälpa till.
 
Mayen är en månad gammal och ligger i sin mammas famn
där han får en dos poliovaccin. Foto: © UNICEF/Brian Sokol

 

Förra året upptäcktes endast 650 fall av polio i världen. Det är inte många men bara några få fall gör att sjukdomen sprids och skördar barns liv. För att helt utrota polio krävs att man vaccinerar varenda unge i varje by. Det gör UNICEF. Genom världens största hälsokampanj ser de till att miljontals barn världen över får vaccin och skyddas mot sjukdomen. Köp vaccin och hjälp till att utrota polio!

http://unicef.se/ad/04AD71?target=/gavoshop/192-poliovaccin

För att barn ska få ett fullgott skydd behövs tre doser vaccin. I UNICEFs gåvoshop kostar 60 doser 72 kronor. Det räcker för att rädda livet på 20 barn.

ps. Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.

 

 

VAM

Publicerad 2012-12-14 09:03:15 i

Vård Av Mig.
För första gången på flera år är jag hemma och sjuk. Annars brukar jag ligga på en sjuknivå där jag faktiskt orkar att gå till jobbet. Jag är ynklig idag och passar på att grotta ner mig i det fantastiska Musikhjälpen-projektet som även sänds på SVT just nu.

Ryggvärk och bebis i magen

Publicerad 2012-12-13 20:54:04 i Småprat

En väldigt nyfödd lillfröken för drygt tre år sedan.
 
Vid kvällens middagen.
 
- Mamma, när jag låg i din mage hade jag så ont i ryggen. Du skumpade och gick så fort, det var därför min rygg gjorde ont. Det var inte bra alls därinne så jag var bara tvungen att gå därifrån.
- Gick du ut från min mage?
- Ja, jag ville leka med Barbisarna.

Att plocka eller inte?

Publicerad 2012-12-13 19:19:00 i Småbarnsföräldersyndrom

Och så kom vi till den ständiga frågan som småbarnsförälder:
 
Ska vi vänta på att plocka upp pastan under köksbordet från mattan som föll ner under middagen så att den torkar och bara är att dammsuga upp? Eller ska vi försöka torka upp den kladdiga pastan med risk för att trycka ner den i mattan?
 
Alternativ tre är att skaffa en hund.

Luciatårta

Publicerad 2012-12-13 18:12:07 i Vardagsliv

Den här familjen äter på tok för lite tårta och det måste rådas bot på och varför inte börja idag? Sagt och gjort, jag svepte ihop marängbottnar med grädde och banan och lillfröken och den lille mannen stod för den ytters planerade garneringen.
 
- MEN NEJ!!! *suck* Du fattar ju ingenting lillebrorsan. Jag måste få glittra till det lite där och dina bananer är ivägen. 
 

Oaxens Lussekatter

Publicerad 2012-12-12 20:05:00 i


Efter luciafirandet på dagis (ja det var jättefint och ja, jag grät en smula) kom familjen G hem och fortsatte julfirandet. Jag hade inte kokat risgrynsgröten jag bjöd på MEN jag hade bakat lussekatter. Det var ett nytt recept för mig och lussekatterna blev otroligt bra och jag vill dela med mig av receptet som kommer från boken "Oaxens Julbord".
 
 
Oaxens Lussebullar
ca 50 stycken
 
Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och häll i mjölken. Värm till fingervarmt. Häll i lite av degspadet och över jästen och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt resten av degspadet, saffran, salt och socker. Rör tills det löst upp sig. Tillsätt mjölet och arbeta degen tills den blir smidig och släpper från bunkens kanter, räkna med 10-15 minuter om du knådar för hand. Strö lite mjöl över degen och låt jäsa under bakduk på en dragfri plats till dubbel storlek, ca 45 minuter.
 
Arbeta sedan degen i bunken under några minuter. Lägg upp dne på ett bakbord och knåda tills degen är blank och lättjobbad. Baka ut till lussekatter och tryck ner russinen ordentligt. Lägg lussekatterna på smörade plåtar eller bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk till knappt dubbel storlek, räkna med 30-45 minuter. Sätt ugnen på 200 C och pensla lussekatterna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt sedan svalna på ett galler.
 
50 g jäst
175 g smör
5 dl mjölk
1 g saffran
1 tsk salt
170 g socker
900 g vetemjöl special
1 ägg
russin till garnering
 
Tips från konditormannen i vårt hushåll:
Blanda i allt mjöl direkt annars bildas gluten ojämt och bullarna kommer att sjunka ihop.

På väg till luciafirande

Publicerad 2012-12-12 14:10:00 i Vardagsliv

Det här gjorde jag 12.12.12 kl 12.12.
Lunch vid skrivbordet!
 
 
Blogger on the run! I skrivande stund är jag på väg till luciafirande på dagis. Jag kommer förmodligen att stå och fulgråta en skvätt när barnen står där sjunger. Alla dessa fina och duktiga barn! 

Själavård

Publicerad 2012-12-11 20:22:00 i Vardagsliv

I går var jag inne i Stockholm och bara var. Jag åt en långfrukost på Vetekatten, läste Kepler (ja, det är faktiskt sant!) hälsade på det gamla jobbet, köpte en julklapp och bara njöt. Jag lärde mig två saker i går.

1. Hur viktigt det är att faktiskt ta tid för sig själv. Jag är usel på det, men duktig på att påminna alla andra. Dags att börja lyssna på mig själv?
2. Det är fantastikt trevligt att sitta själv i en restaurang och äta middag och bara titta på kommersen runtomkring. 
 

Jag gjorde även två observationer.

A. Avspärrnigarna runt omkring konserthuset efter nobelkonserten var sisådär gjorda. Jag hittade mig själv mitt på Hötorget innanför avspärrningarna mitt bland alla vackra klänningar och pingviner. Jag var en aningens underklädd och en anigens ensam iklädd toppluva och täckjacka. 
B. När tågvagnar alternativt bussar börjar bli fulla av passagerare är det alltid den tomma platsen bredvid mig som fylls sist. Är jag skrämmande?

Här var jag och alla nobelfestdeltagare. Turisterna stod 50 meter längre bort och fotograferade.

Skräckinjagande ben?

Saftstuvad vitkål

Publicerad 2012-12-09 17:53:00 i

Den högra borde aldrig mötas tillsamans med vitkål i en kastrull. Tyvärr har de gjort det i en kastrull hemma hos oss.
 
Scenario:
Mitt i en piruett i det som blivit ett discokök med dansande barn och dansande mamma tar jag tag i det som visade sig inte vara grädde och häller glatt ner innehållet i det som ska bli stuvad vitkål. Vitkål och saft = not sooo goooood.

Hittills har vi...

Publicerad 2012-12-09 15:11:00 i Vardagsliv

Det är iskallt ute och med en misstänkt frostskadad kind på den lille mannen så har vi håll oss borta från det gnistrande vädret och knaprat på restena från inflyttningspartyt. Gott men nu börjar vi alla tre klättra på väggarna. Vi har pusslat, spelat spel (mer om det i ett annat inlägg), fikat, varit onda féer, sovit middag, läst, tvättat kläder, haft racertävling flygplan vs. traktor med traktorn som vinnare, startat ett rockband. Vi har däremot inte ännu kommit ur någon pyjamasen. Får man ta kväll redan nu?

En hungrig tomte

Publicerad 2012-12-09 14:57:11 i Småprat

- Ät nu gumman, annars kanske tomten kommer och äter upp din macka. Han ser jätte hungrig ut!
- Man maaammaaaa... Han ju inga ben ser du väl, han ha ju bara en trädkropp. Han kan inte gå hit och äta på min macka så det gör inget om jag äter långsamt.

What to do?

Publicerad 2012-12-08 19:06:03 i Vardagsliv

Vi var ute på onyttigheter igår. Det var julbordsdags med jobbet, passande nog där den store mannen a.k.a. barnens far jobbar. Vi borde alltid vara ute på onyttigheter. Dels för att det är trevligt med fest och dels för att barnen somnade själva på soffan för en dryg timme sedan. Det ger mig en hel kväll att bara vara själv då mannen jobbar sent. Vad ska jag hitta på?
• Blogga - pågående!
• Tvätta - check!
• Dammtorka golven - check!
• Pimpa klart julkorten
• Brygga en kopp te
• Slappa på soffan
 
Vuxenpoängen bara rullar in... För fem år sedan hade listan innehållet mer fördrinkar, klänningsprovande och utgång.

Mera barnarbete

Publicerad 2012-12-08 13:49:00 i Vardagsliv

I höstas kom vi fram till att dessa barn är hejjare på att kratta löv. Sådan talang går inte att bara se förbi och det är mysket snö som behöver skottas bort i trädgården. Och igen - SUCCE!!!!!!!

Helgfrukost

Publicerad 2012-12-08 09:42:25 i Vardagsliv

 
Mmmmm! Helgfrukost, då är det OK att äta lite som man vill. I lille mannens fall innebar det
• 0,5 liter välling
• Några smörknivar smör när jag vände bort blicken för att hämta kaffe
• En halv ugli doppad i müsli

Vad skådar mitt norra öga?

Publicerad 2012-12-07 15:03:49 i Vardagsliv

Ännu ett pyssel med hem från förskolan. Med lillfrökens tidiagre tillverkade ljusstake och den lille mannens handavtryck igår har vårt pysselbestånf tredubblats. Bra jobbat barnen! Bra jobbat.

Förskolepyssel

Publicerad 2012-12-07 12:26:22 i Vardagsliv

I jultider pysslas det mer på förskolan än brukligt även om båda våra barn "inte har tid med sånt mamma, vi måste leka ju!". Under våra totala dryga två år som förskolefamilj har vi fått hem:
 
• en värmeljustake
 
Mina pysselgener har inte ärvts. Så igår när det låg ett paket i den lille mannens låda på förskolan fällde jag nåstintill en liten tår. Vi fick hem ett handavtryck i trolldeg, röd och grann och helt fantastisk!

Nattning

Publicerad 2012-12-06 21:07:00 i Vardagsliv

Jultider = julbordstider = mannen jobbar många sena dagar = jag lägger båda barnen själv. Det är helt OK förutom att jag alltid somnar med lille mannen och vaknar vid 21 rycket med nackspärr. Idag var det mer än OK då de båda barnen hjälpte varandra med påklädning. Hjälpen var lite mer hjärltigt given än mottagen, men vad gör det när de faktiskt klara sig själva?

Spotify Radio

Publicerad 2012-12-06 18:14:00 i Lyxliv

Har ni sett radio-valet man kan göra om man är en Spotifynörd som jag. Om inte, klicka på den. Om du har det, visst är den fantastisk? Såhär fungerar den!
 
Spotify gör ett blandband till dig baserat på de spellistor som du skapat. Jag har inte helt oväntat kanske bland annat en lista som är baserad på Pearl Jam (har även en som är baserad på Sting och på R.E.M. så ni behöver inte oroa er för mig...) och då spela den artister som liknar och är i samma genre. Sedan finns valet att göra tummen upp för den låten som spelas och då uppdaterar Spotify blandbandet och den låt som du gillat läggs också till en separat spellista som heter "Liked from Radio". Gör du tummen ner till en låt som spelas dyker den inte upp mer och blandbandet upptareas återigen. Det är precis som den där bästisen med fantastik musiksmak som spelar låtarna du glömt att du älskar och hela tiden ger dig mer och mer musik.
 
Fantastiskt!

Katastrofmorgon!

Publicerad 2012-12-06 15:26:00 i Vardagsliv

05.30 slog jag upp mina gröna och hasade mig mot vad jag då inte visste var en katastrof. Inte en endaste liten kaffemolekyl fanns kvar i burken och ingen (inte ens jag) hade gömt kaffe någonstans i hela köket. Utan den svarta himmelska drycken fungerar inte min morgon. 
 
Bilden till vänster är innan kaffet. Världen känns kall och mörk och hopplös. Bilden till höger är efter första ljuva sippen på jobbet. Iiihh! Jag insåg just att jag har blivit en kaffetant och prickar tyvärr av den på vuxen-poäng-listan. En av mina favoritbloggar har en gång sagt att "jag kan alltid ta en kopp te till." Jag är likadan med kaffe. Och med te.

Ny frisyr!

Publicerad 2012-12-05 21:55:22 i Vardagsliv

Storm med snö och en bokad klipptid i Eskilstuna, så såg dagen ut idag. Alltid lika spännande att ge sig ut i statstrafik under snökaos. Bilen och jag slirade fram bland stadsbussar som fastnat och lastbilar som ignorerade att rondeller är cirkelformade.

Jag kom fram. Jag blev fin. Jag är halvsnaggad!

Det finns ett stop

Publicerad 2012-12-04 20:48:00 i Vardagsliv

 
Barnen var nedbäddade i soffan och Bolibompa hade dom i sitt grepp. Det var dags för mig att äntligen få smygäta dom sista non-stopen ifred. Men vad är det som finns kvar? En ynka, liten, skrämd, ensam liten non-stop och det känns som om dom faktiskt är mer stop än non... 
 
Nedrans mannen. Här har han gått och smygätit innan jag har kunnat smygäta. Vid konfrontationen sa han att han hade (jag citerar) "sparat" den sista till mig. 
 
Nu ska jag smygäta upp en rulle med hallonkex som revansch.

Hinderbana

Publicerad 2012-12-03 17:31:24 i Vardagsliv

Att laga mat och duka fram försvårades något idag av en hinderbana. Jag har lärt mig av min misstag och tänker inte åla mig genom röret en gång till. Speciellt inte med karotter och kastruller i händerna även om jag var sugen på att försöka igen. Skam den som ger sig, jag gillar hinderbanor!

Mera pepparkakor

Publicerad 2012-12-02 17:48:31 i Vardagsliv

Det blev en riktigt pepprig helg. Pepparkakshus igår och pepparkaksbak hos familjen G idag för att inte tala om all pepparkaksätning på jobbet i fredags. 

Det var mamma G som bjudit in oss att baka. Det har nästintill blivit en tradition, för visst är två år på rad en tradition? Inte? Hursomhelst det är mysigt, barnen springer fram och tillbaka mellan bak och lek och mjölfläckarna sprider sig runt huset. 

Så här har det sett ut idag.
Nu är det dags för kvällsmat som föga förvånande innehåller pepparkakor. Tack familjen G!
 

Pepparkakshus

Publicerad 2012-12-01 17:40:00 i Vardagsliv

 
Förra året brände jag mig såpass på fingrarna att jag var beredd att amputera handen bara jag blev av med smärtan. 
- OJ! Du spolade väl handen i kallvatten? frågade den store mannen när han i ilfart fick rycka ut från jobbet med kylkompresser och fick se mitt svullna lillfinger. Nja, jag gjorde ju inte riktigt det. Så ont gjorde det inte då och man måste smida medans sockret är varmt. Så i år var jag förberedd. Kylkompress, bandage, socker och pepparkakhus, i den ordningen, i den prioriteringen. Det gick vägen! Brände mig bara ytterst lite på samma lillfinger.
 
Tillslut var det julflodhästen som fick förstahandkontraktet på huset. Elefanten blev första och sista gästen i huset då en elefant inte kan komma in genom fönstret utan att hela huset kolapsar.

"Färg" av klarsynt barn

Publicerad 2012-12-01 08:06:00 i Småprat

Jag vet inte vad det är, men jag älskar svaren vi får av lillföken. En mycket klarsynt treåring.
 
Vi fick med en tecknig hem från dagis i torsdags.
- Vad har du ritat för någonting?
- Ingenting, det är bara färg. Men det fick bara plats med lite grönt där. Och bara lite gult för jag älskar rosa så mycket.
Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Berndtsson och Lundström

Ann-Christin, det är så jag heter. Västkusttjej som blev östkustsmamma. Jag bor i en liten stad utanför Stockholm som är mycket befolkad av turister. Det är inte bara turister här utan några tusen åretruntbor och även mannen som jag lever tillsammans med och våra två barn, lilla fröken (2009) och den lite mindre mannen (2010). Med i familjen finns även två stora barn som lever det glada studentlivet på andra orter. Stanna en stund och reflektera över min reflektioner som en alldeles perfekt vanligt virrig kaffetörstande person. Kontakt: berndtssonlundstrom@icloud.com

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela