Muffins med minihav

Publicerad 2012-10-31 18:58:00 i Baka

Jag har ju nästintill lovat att lägga ut recept på dom små haven jag bakade till den lille mannens kalas. Men först en bild.
Kladdmuffins med vit choklad & limefyllning
2 ägg
3 dl socker
1/2 tsk salt
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
125 g smält smör
 
Fyllningen
250 g mascarpone
2 tsk vaniljsocker
3 msk florsocker
1 dl riven vit choklad
skal och saft från 1 lime
 
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop ägg och socker med en gaffel. Rör i salt, kakao, vaniljsocker, bakpulver och mjöl. Rör till sist ned det avsvalnade smöret. Häll upp smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Medan muffinsarna svalnar är det dags att blanda ihop fyllningen. Vispa mascarponen, vaniljsockret och florsockret fluffigt. Vänd i chokladen, limeskalet och limesaften. När muffinsarna är svala är det bara att klicka/spritsa i fyllningen.
 
Tips från coachen:
• Läs inte fel på tsk och msk gällande bakpulvermåtten. Konsekvensen blir intressant men icke önskvärd.
• Muffisarna ska sjunka ihop i mitten, det är där fyllningen ska in. Mer fyllning åt folket!
• Fungerar som de är men jag valde att trycka i en halv flaska blåfärg i fyllningen...
• Njut!

Promenad

Publicerad 2012-10-31 09:43:00 i Vardagsliv

Vi tog en promenad innan det var dags för dagishämtning av storasyster. Den tidiga solnegången var helt OK och jag ger den 9 soltrålar av 10.

Operation "vad gömmer sig i yoghurten"

Publicerad 2012-10-31 08:38:00 i Vardagsliv

Jomenvisst är det någonting där i... Eller?
Hmmm... Jag fick tag på någonting. Kan vara en sked. Kan vara någon form av fena.
Operation "vad gömmer sig i yoghurten" utförd med fullgott resultat! Det VAR en sked!

Morgonpigg - mitt uppdrag

Publicerad 2012-10-30 16:29:00 i Vardagsliv

Av alla i familjen är jag den mest morgonpigga. När dom andra ligger och sover fixar jag fram frukosten, enklast så. Det svåra är att locka de resterande till frukostbordet. Tydligen räcker det inte att få umgås med mig... konstigt! Det här lockade jag med idag:


UNGA FRÖKEN
- Kolla gumman, jag har gjort en smoohie och så får du ett rosa sugrör. Ser du ROOOSSSSAAAA...!!!
 


LILLE MANNEN
- Titta, det är en kossa på yoghurten!! 


DEN STORE MANNEN
- Älskling, Markus är på Bolibompa idag... Kom fort så får du se!

(För er icke Bolibompavana har de olika programledarna olika dagar och Markus är annars i Bolibompastudion på lördagar. Den store mannen är lite hemligt förälskad i Markus. Mannen har träffat och jobbat med en drös med kändisar men den enda gång han blivit starstruck på riktigt var när han såg Markus gå över ett övergångsställe inne i stan.)

Sjukstuga

Publicerad 2012-10-30 09:47:00 i Vardagsliv

Vi har en hängig liten man här hemma och vi pysslar med deg, tittar på film och lyssnar på musik. Vi (läs han) har också lärt sig att bara för att det ser ut som köttbullar smakar det inte som köttbullar.

Tårta med ko

Publicerad 2012-10-29 15:39:00 i Vardagsliv

Den lille mannen är en kille som gillar djur. Han gillar alla djur men framförallt är det kor och ankor som gäller. Tårtdekorationen på födelsedagstårtan föll sig därför naturlig:
Festdeltagarna var på hugget och jag fick inte med hela tårtan på bild... däremot en hel del bilder på två söta barn som äter grön grädde.
 
Grönfärgsåtgång till denna blomsteräng med ko på?
Svar: 3/4 flaska.
 
Testpanelen testar gröngrädden.
 
Med på kalaset följde även några chokladmöss.

Kalas!

Publicerad 2012-10-28 20:17:00 i Lyxliv

Det tar på krafterna med tvåårskalas. Jag somnade bredvid lilla fröken, blev väckt av mannen och ska nu gå och sova vidare. Berättar mer i morgon.

Nu - god natt!

Hur mycket blått går det åt till ett hav?

Publicerad 2012-10-27 22:11:00 i

I morgon är det kalas och frågan idag lyder: hur mycket hushållsfärg behövs för att göra mascarpone till ett hav?
Svaret: förmodligen en flaska men vi hade bara en halv hemma.


Dessa små båtar ska få äran att guppa runt på haven.

Nappmisstaget

Publicerad 2012-10-27 09:50:00 i

Trots att jag letat under varenda möbel och matta var den lille mannens alla nappar borta (nästan alla iallafall). Jag kom dessutom på det när jag var på ICA och inte när det var läggdags. Hurra för mig! Jag hade tröttnat på dom vi brukar köpa och jag tog ett nytt paket. Det var ett misstag. Tidigare har napputseendet inte spelat någon som helst roll (det var annat med storasyster) och jag borde inte blivit förvånad...:

- Motorcyckeln. JAG VILL HA MOTORCYCKELN. INTE APAN. INTE RINGEN!

Jag hoppas och korsar alla tummar jag äger och
har över att motorcyckeln inte kommer att förvinna.

Snö

Publicerad 2012-10-26 18:23:00 i Vardagsliv

Jag vill också visa bilder på snö som alla andra gör. Titta!
(och alla ni som ser att det inte är snö utan hagel
kan radera detta blogginlägg från era minnen)

Bullarna då?

Publicerad 2012-10-26 17:29:00 i Baka

Jag hade inte en tanke på det där fiffiga nätverket med information som kallas i-n-t-e-r-n-e-t. Jag hade inte en tanke på mannens massiva samling av kok- och bakböcker. Det enda jag såg var att det receptet på bullar som jag brukar göra inte längre stod på påsen som brukligt. Bröd och annat tjafs? Vad är detta? VART ÄR MITT BULLRECEPT? Men sedan kom jag på det där med internet. Prisa vare härligheten för bullrecept i etern. Barnkalaset är räddat.
 

Presenten

Publicerad 2012-10-26 12:32:00 i Vardagsliv

Gårdagens födelsedagsbarn fick bland annat en synt igår när han fyllde år. Inte bara en synt förresten det är en "Super Concert Synt". Wow! Farmor var också djupt imponerad.

- Stänger den aldrig liksom av sig? frågade hon hoppfullt sig själv när synten ännu en gång drog på en käck liten melodi.
 

För två år sedan

Publicerad 2012-10-25 20:23:00 i Lyxliv

Huset var precis bruksklart (vi är fortfarande inte färdigrenoverade). Den lilla fröken var dryga året och nybliven dagistjej och den lille mannen var nyfödd. 00.09 den 25 oktober 2010 är det magiska datum då han föddes. Han har gett oss och lärt oss så otroligt mycket! Att så mycket personlighet får plats i en sådan liten kropp är fantastiskt! Att så mycket känslor får plats i den där lilla varelsen är ofattbart! Att det är fysiskt möjligt att lära sig så mycket så fort är så obegripligt! Att något så litet från första sekunden kan linda sin mor runt lillfingret är... ehm ja, kanske ganska självklart :)


 
 

Gräsänka med sällskap

Publicerad 2012-10-24 17:28:00 i

Det var mässa i Västerås och mannen sov borta. Barnen sov, svärmor sov men i min ensamhet i sängen kände jag mig ändå betraktad. Ni vet, den där pirrigheten som springer upp och ner längs med ryggraden. Med alldeles för vild fantasi snurrande i huvudet kikade jag upp från boken... Var det min sedan länge bortgångna farmor som hälsade på...? Iiiihhh!!!! Läskigt!!!!
 
Det blev inget spökligt släktkalas. 

Inga barn får hamna utanför

Publicerad 2012-10-23 22:28:40 i UNICEF

Något är fel. I Sverige är vi överens om att alla barn ska ha samma rättigheter. Ändå finns det barn som inte räknas in. Som ingen ser. Som hamnar utanför.  

Det kan börja i fattigdom, segregation, med en diagnos, med föräldrar som har problem eller att hjälpen ser så olika ut beroende på var man bor. Vissa får hjälp, andra inte. I värsta fall leder det till att barn inte klarar skolan. Därifrån kan vägen tillbaka vara väldigt lång.

Inga barn får hamna utanför. Om barnkonventionen vore svensk lag skulle det vara svårare för vuxna att glömma bort, att inte se, att inte ta ansvar. 

Jag har skrivit under på unicef.se/utanför. Gör det du också!

Har du en blogg? Hjälp UNICEF att uppmärksamma barnen som hamnar utanför. Besök unicef.se/sprid-budskapet/blogga-mot-socialt-utanförskap för att hämta material.

UNICEF/Frank Aschberg

Rosa Bandet?

Publicerad 2012-10-23 22:14:00 i Vardagsliv

Hur gick det här till? Glömde piloten glasögonen eller kanske kartan? Eller kanske laddaren till mobilen, det brukar jag göra. Eller är det en del i Rosa Bandet-kampanjen?

Autografjägaren och jag

Publicerad 2012-10-22 21:26:30 i Vardagsliv

Alla är ju lika någon och enligt merparten av dom som känner mig är jag lik Jenny Strömstedt. En jättekomplimang, tro inget annat, men vi är inte lika. Jo, för bövelen, vi är båda blonda och tjejer men sedan tar det stopp i likhet. Men trots detta är det här ett inte så ovanligt senario i mitt liv. 
 
När?
Idag, på väg hem från jobbet.
 
Var?
Utanför slottet.
 
Vilka?
Jag och autografjägaren/turisten.

Förvirringsgrad?
8 av 10 på snurrskalan.
 
Vi börjar med en bild. Här går jag i lugn och ro en omväg hem då jag inte behövde hämta barnen på dagis. Musiken spelar i lurarna och jag njuter av höstluften och höstfärgerna.
Njutande bloggerska på väg hem.

- Hallå!! Åh, jag brukar verkligen inte göra såhär, sa turisten och såg generad ut samtidigt som hon rotade i väskan.
- Nehej, sa jag och drog propparna ur öronen...
- Men skulle jag få be om din autograf?
 
Redan här skulle jag ha haft trillande poletter men dom stannade kvar där uppe där dom befinner sig.
 
- Autograf?
- Ja, jag läser dina krönikor och du är så bra på morgonen på TV:n.
 
Hade jag varit piggare hade jag hängt med och skrivit autograf med mitt eget namn, tackat, ploppat tillbaka Pearl Jam i öronen och fortsatt med min promenad och känt mig som en berömd och framgånsrik bloggare/administratör/mamma/vad som helst faktiskt. Det som kom ut ur min mun blev istället:

- Alltså, jag är ledsen men jag är inte hon. Jag är jag. Du är inte den första men tyvärr... Du får leta vidare.

Jenny Strömstedt, om du läser detta. Det verkar som om jag kan extraknäcka för dig. Jag gör det gärna om jag får jobba med Steffo. Han har alltid varit trevlig dom gånger jag träffat honom på restauranger här och var.

Läggdags gårdagen

Publicerad 2012-10-22 17:25:38 i Småprat

- Mamma, jag tycker om farmor..
- Och hon tycker om dig gumman!
- Åsså tycker jag om Thyra och lillebjjossan och dig och mina dockor och barbiesarna och dockorna och legot och klänningar och... och... och... och han den där pappppaaaa...Zzzzzzz zzzzz zzzzz...

Succén

Publicerad 2012-10-21 20:51:00 i Vardagsliv

Det vart bra! Barnarbetet utfördes med bravur och såpass bra att vi måste köpa fler kompostgaller.
Även grovarbetare har fikapaus. 

Kaffefilterslyx

Publicerad 2012-10-21 17:13:33 i Lyxliv

Det krävs lite nuförtiden för att göra min vardag lyxig. Det räcker med att någon annan än jag har tömt kaffefilterbehållaren när jag ska brygga kaffe.

Ken - nu & då

Publicerad 2012-10-21 13:07:00 i Nördigheter

Lilla fröken har fått ärva det som fanns kvar av min Sindysamling + min älskade Ken-docka. Inte för att han var så överdrivit manlig på 80-talet, men dagens Ken har tagit det ett par steg längre. Rosa läppstift och eyeliner och hårprodukter i Dolly Parton mängd.

Arla morgon

Publicerad 2012-10-21 06:53:00 i

06.15.
 
Inte ett enda barn var vaket när jag vaknade. Vafalls!!?? Och varför är jag vaken när sängen är så trevlig?
 
Helt enkelt ett ypperligt tillfälle att få min eftersläpande dos av Dr. Phil. Tack Kanal 5!
 
Och god morgon kära ni!

Succén får vänta

Publicerad 2012-10-20 20:57:00 i Vardagsliv

Vi tar den i morgon istället. Vem har lust att vara ute och kratta i skyfall utan regnkläder? Inte jag. Icke! Icke! Icke! Stod och beklagade mig för svärmor för fem minuter sedan om "vad har vi gjort idag egentligen?" Knappast något, men inlägget blir långt ändå.

Jag har:

1. Tagit ned lampan som var över soffan istället för soffbordet. Var trött på att få den i huvudet. Den här punkten började i fredags egentligen.
 
- Eh... Jag behöver svart sladd...
- Hur mycket? frågade den trevliga mannen på Järnboden
- Tillräckligt att det ska räcka från väggen/taket och ned. Typ 3 meter...
- Är du säker?
- Abdolut! Sa jag med mycket säker stämma
- Då vill jag inte se dig här i morgon och smyga runt och köpa mer sladd för att den inte räckte till.
- OK... ta 4 meter då.. Nej vänta 5. Äsch, 4 blir kanon!
 
2. Insett att sladden som jag köpte till lampan över soffbordet blev ca 1 meter för kort och jag saknade några stift. Lampan föblev oförlängd.
 
3. Insett (nummer två) att lampan som hängde över soffan passar bäst i den lille mannens rum.
 
4. Kortat av den gamla sladden och hängt upp lampjäkeln i lille mannens rum.
 
5. Klappa mig själv lätt på axeln.

Vi har också lekt med Barbies, ätit lördagsgodis och förförats (i år igen) i affären över hur tunga pumpor är.

Barbie.


Godis.

Tunga.

Barnarbete

Publicerad 2012-10-19 16:31:00 i Vardagsliv

1. Många löv har fallit i trädgården.
 
 
2. Det pågår alldeles för lite barnarbete i den här familjen.
 
• • • • • • • • • •
A. Det har jag rådit bot på. Redskap inhandlades på lunchen.
 
B. Anar jag en succé?
 

Årstidshörna

Publicerad 2012-10-17 18:36:00 i Lyxliv

Jag har några bloggar som jag läser dagligen och en av dom är Lyckoland. En kreativ och tänkvärd blogg och igår skrev hon om att dekorera i alla fall en del av hemmet efter säsongen. Mycket bra! Mycket snabbpysslat (helt i min stil)! Mycket mysigt. Det är dags för höstjakt!
 

Materiella förälskelser

Publicerad 2012-10-17 15:10:00 i Nördigheter

De senaste kärlekarna i vår familj står den lille mannen och jag för.
Han i den nya målarboken. 
- TITTA MAMMA ANKOOOOORNA BADAAAAAR!!!!!!!!! MÅLA ANKA MAMMA!


Och jag har av outgrundlig anledning blivit kär i dom här.
Är dom inte ljuvliga? Små och runda och älskvärda och jag har ingen aning om vad jag ska ha dom till.

En fuskande panacotta

Publicerad 2012-10-16 21:46:00 i Baka

Mannen (som är en ruskigt duktig och kreativ kock) ryser av det här men vad gör det?

I morgon är det lillördag vilket borde innebära att det är smygfredag idag och då får man äta dessert... Jag gillar saker som går snabbt/sköter sig själv och den fuskande panacotten är bra på båda.

5 dl grädde
1 dl gelésocker
(smaksättning om man vill)

Rör ihop, koka upp, låt småkoka i typ 30 sekunder. Häll i portionsformar och in i kylen i ca 30-45 minuter. Klart! Gott att äta som det är och enkelt att smaksätta mer om man vill det. Vanilj och choklad är självklara. Ahlgrens bilar är också gott att smälta ned i. Unga fröken rekommenderar även (helst) decilitervis med hushållsfärg och (helst) hektovis med strössel som garnityr.


Nya kängor

Publicerad 2012-10-16 16:49:00 i Vardagsliv

Det blev en kort period av saknad. Dom fantastiska kängorna som började se ut som något som fiskas upp i en serietidning fick mycket värdiga ersättare. Se, dom fungerar på löv och på gräs. Jag har även testkört dom till kjol och byxor och klänning och resultatet är nio och ett halvt skosnöre av tio.

Asfalt

Publicerad 2012-10-15 20:13:00 i Vardagsliv

Barnen sover. Mannen skriver recept. Jag dricker Martini och målar garderober med färgen "asfalt". Trevlig måndag!

Inte snyggt

Publicerad 2012-10-15 17:35:24 i Småprat

Dessvärre utan varken bild eller film. Deltagare i konversationen mannen och lilla fröken.

Musiken spelar i köket och mannen brister ut i dans.

- Kom och dansa med mig hjärtat!
- JAG VILL INTE! Du dansar inte snyggt.

ÅÅÅHHH vad jag önskar att jag hade det här inspelat. Åh vad jag önskar jag hade det på film. Tystnade och stillheten sekunden efter hennes nobbning är obetalbar och underbar. Hur är det nu man säger? Man får alltid höra sanningen från fyllon och småbarn.

Vår romantiska lördagskväll

Publicerad 2012-10-14 12:54:55 i Lyxliv

- Vad gjorde ni igår när barnen somnat?
- Åh, vi hade tänkt fixa barnvakt och gå ut och ta ett glas vin, men vi valde att stanna hemma. Vi öppnade en flaska champagne och satt istället i soffan tittade varandra djupt och förälskat i ögonen och pratade om vårt fantastiska liv.

Nästan.

Vi satt i var sin soffa, med var sin filt, iklädda sunkiga myskläder som borde ligga i tvättmaskinen. Vi hade på ett nästintill hypnotiskt sätt fastnat framför Kunskapskanalen som visade avsnitt på avsnitt på avsnitt av "Hårdrockens Historia". Fantastikkt bra! Underbart! Och jag önskade att jag var 18-20 år i Seattle i slutet på 80-talet.
 

Lördagsgodispromenaden

Publicerad 2012-10-13 18:30:37 i

Det ultimata vore en eldriven skrinda. Barnen och fällarna och min handväska + skrindan i sig väger nästan 1000 kg tillsammans. Det är sant. En liten motor och en café som sålde fantastiskt take away kaffe runt hörnet till huset och vi skulle aldrig ta oss ur den där skrindan. Utan elmotorn tog vi oss ändå fram och tillbaka för lördagsgodisinköp och anksightseeing.
 

Nytt i hallen

Publicerad 2012-10-13 12:20:00 i Småbarnsföräldersyndrom

En fortsättning på Home Decor inlägget, vi har just fått ny platsbyggd hallförvaring. Perfekt för skor och väskor och allt annat löst tänkte jag. Perfekt gömställe tänkte dom.

- Berätta för pappa att vi gömmer oss här när han kommer hem så han inte letar här!
 
Mowahahaha! Skulle inte tro det.

Home decor

Publicerad 2012-10-13 10:09:00 i Småbarnsföräldersyndrom

Bjuder denna morgon er på några home decor tips a la småbarnshus.
Djur behöver inte nödvändigtvis bo i sin ladugård.
Ställ dom faschionabelt på ett avlastninsgbord är 2-åringens tips.


En studsboll är ett oväntat och exotiskt inslag i soffan.

Bilar, eller som här ett flygplan, är lättplacerade.
Dom gör sig bäst i grupp men fungerar i enstaka fall
ensamna mitt på golvet.

Visa vilken typ av personlighet du är tipsar 3-åringen.
Här är ett stileben av Askungens tappade glassko.

Morden i Midsomer

Publicerad 2012-10-12 22:00:00 i Småbarnsföräldersyndrom

För första gången sedan 1998 tittar jag på ett avsnitt jag inte sett. Häpp!

Firas med att försöka att inte somna på soffan, men jag ä helt säker på att den där britten har att göra med det där första mordet...

Morgonpromenaden

Publicerad 2012-10-12 16:01:00 i Vardagsliv

Joråsåattdu, visst bet det till i kinderna på väg mot förskolan för första gången den här hösten för oss. Skönt  med hösten och skönt med varma mössor och slingriga halsdukar. 
Pappataxin
Barnen är lämnade, pappataxin har cyklat iväg till sitt jobb
och jag spatserar vidare med mina älskade i lurarna.
Grävskopebild till den lille mannen - 1.
Grävskopebildtill den lille mannen - 2.
Framme vid jobbet, men vart tog slottet vägen? Och vattnet?
Svängde jag fel vid Djurgårdsgatan och hamnade i Raccoon City?
Time will tell. Om ni inte hör av mig skicka S.T.A.R.S.,
dom vet vad dom ska göra den här gången.

Hela Sverige bakar

Publicerad 2012-10-11 21:15:20 i Vardagsliv

Borde det inte finnas en tredje jurymedlem i kvällens avsnitt av Hela Sverige bakar? Mums! Jag är duktigt på att äta just småkakor. Bor dessutom nästintill nästgårds till inspelningsplatsen. Måste kontakta någon på televisionen om att dom glömde mig.

Förberedelser inför luciatåget

Publicerad 2012-10-11 19:53:00 i Småbarnsföräldersyndrom

Hittills har jag varit ute i absolut sista sekunden med förskolans luciafirande men i år tänkte jag ligga före mig själv med hela julen. Jag har alltså börjat planera nu och luciatåget har hamnat som punkt 1.0 på listan.
 
Men det var svårare än jag trodde det där med vad man vill var luciatåget. Lilla fröken ville ha med pärlor och glitter på cykeln och tyckte att lillbrorsan skulle ha någonting med katter på. Efter en kvart löste det sig. Jag pratade om jul, hon pratade om hjul.
Prins Filip pratade om samma sak som jag
och bestämmde sig för att vara en tomte.

När jag får välja

Publicerad 2012-10-11 17:29:54 i Vardagsliv

För snart två år sedan flyttade vi in i huset och gravid, flytt och totalrenovering gjorde oss båda helt trötta och vi orkade inte tänka igenom väggfärgen. Det blev en ljusgrå som matchar allt. Nu har vi byggt lite till några väggar och måste måla de nya partierna. Mannen kan för sitt liv inte förstå varför vi måste måla i en annan kulör än den som redan finns. Jag kan för mitt liv inte förstå varför vi ska måla i den kulör som redan finns.

Mannen suckade i förrgår.
- Men bara välj en färg då. Det blir ju ändå som du vill ha det i slutet ändå!
 
Jag borde jubla av lycka, men attan vad svårt det blev. "Lera" och "Lovart" som var så självklara känns ehm... för ljust? För blått? För likadant? Suck...
 
Hjälp mig! På två dagar har jag blivit desperat. Men vänta nu, det kanske är det som är hans plan?

Varför blogga?

Publicerad 2012-10-10 20:23:00 i

Tårarna rinner ner för kinderna, hjärtat brister om och om igen och jag kan inte sluta läsa.
 
Jag har snubblat över en länk på en bekants Facebooksida. Jag är dålig på att läsa bloggar, men jag kände igen killen på bilden. "Jo, men det är ju trummisen i Sugarplum Fairy!" Jag har ingen bra koll på dom men jag har gillat allt jag hört med dom. Vet att dom kommer från Borlänge och att dom är broderband med Mando Diao. Jag visste inte att han var obotligt sjuk i cancer. Han tar sitt farväl med bloggen.
 
Shit. Vi är nästan lika gamla. 
 
Det är lätt att glömma vad man har och det är lätt att glömma att det faktiskt är rätt så enkelt att göra det man drömmer om. Det är bara att göra det.
 
Jag börjar ifrågasätta min egen avstamp i bloggvärlden. Vad tillför jag egentligen?
 
Det finns så många bloggar som faktiskt hjälper, stöttar och inspirerar andra med sina ord. Tar jag någons plats som är viktigare? Vi har inga speciella problem i vår familj som inte de flesta har och i det stora hela är det inga problem, det är bara en liten extra snäv sväng på vägen. Vi är inte sjuka. Vi har inga handikapp och vi har inga obestigbara hinder framför oss. Jag tar inspiration, men ger jag tillbaka? Vad ger jag tillbaka?
 
Men ju mer jag tänker på det är min blogg viktig. Den är viktig för mig för den kommer att få mig att minnas tillbaka på dom där små, små detaljerna som jag är säker på försvinner efter åren som går. Minnen som att lilla fröken väljer vilken klänning jag ska få välja åt henne så att hon är säker på att jag ska välja prinsessklänningen. Minnas HUR mycket den lille mannen verkligen fullkomligt och skoninsglöst älskar vattenpölar. Minnas att den store mannen älskar att jag ibland luktar krondill. 
 
Min blogg är viktig.

Check!

Publicerad 2012-10-09 23:30:27 i Småbarnsföräldersyndrom

20.30, somna på soffan - check!

22.57, vakna med nacke i vinkelgrad 90 - check!

22.58, inse att jag missat veckans enda TVmåste - check!

23.22, blogga om min besvikelse - check!

23.35, somna om i sängen - to do!

Tågbygge

Publicerad 2012-10-07 13:38:00 i Småbarnsföräldersyndrom

Lätt yrvaket (trots att jag varit vaken i ett par timmar) och med för lite koffein i kroppen lyckades jag få ihop det snudd på mästerverk runt 9 snåret i morse. Det jag däremot inte lyckats med är att få den lille mannen därifrån ännu. 

En epok är över

Publicerad 2012-10-07 09:36:00 i

Vi har dansat tillsammans och gått många många mil som goda vänner. Vi har fikat, svettats och frysit tillsammans. Redan förra vintern började ni att ge vissa tecken på att ha fått nog av detta jordeliv men jag höll er envist kvar. Jag insåg igår med sorg i hjärtat att ni inte klarar av den här hösten och vintern. Adjö mina älskade kängor som har matchat allt som finns i min garderob.

Fint folk kommer sent

Publicerad 2012-10-06 22:43:00 i Vardagsliv

Skön höstadg med lite krisp i kinderna. Det var dags för oss att se någonting annat än pittoresk stad, men först dags för lite lunch hos pappa. Sedan blev det Muminmaraton i bilen till ett köpcenter för att köpa fler par gummistövlar till den lille mannen. Fröken hittade också skor men glömde av dom i samma stund som hon kom ihåg att det var lördag och vi skulle gå och köpa lite mer godis. 
 
Klockan blev 14.00. Klockan blev 14.20 och då fick jag ett SMS.
"Är ni på g?"
-Idag? ehm NEJ! Skulle inte kalaset vara i morgon kl 14.00? Jag hade inte bara förväxlat dagarna, jag hade dessutom skrivit in samma kalas två gånger till i almanackan förutom för morgondagen och inget stämde. Finns det ett syndrom som kallas postamningshjärna? Jag har det i så fall. Ska stämpla in det i pannan och gå vidare med livet. 
 
Hursomhelst.
 
Snabbt in med barnen i bilen och ilfart till kalas och kalasmiddag. En mycket bra dag i slutändan! Och här är hela inlägget i bilder.
Lunch på Anna på Torget.

Prinsessklänning - check!
Skoprovning.
Kalaslek.
Kalasstudts.

Vi hittade en larv som den lille mannen försökte mata med kottar.
Larven tackade vänligt men bestämt "nej tack!" till kotten och kravlade vidare mot nya äventyr.

Du får välja!

Publicerad 2012-10-06 10:50:00 i Småprat

Dom orden liksom bara slank ur henne när vi gjorde oss klara för att åka och äta lunch på bistron deras far jobbar på. Men är orden väl ute är det för sent, JAG(!) skulle få välja hennes kläder. Det har inte hänt sedan hon lärde sig krypa. Tur för henne att hon är kreativ.

- Mamma, du får välja mellan Törnrosaklänningen och prinsessklänningen.
Jag har lagt fram dom åt dig.

- Men du har ju bara lagt fram en klänning.
- Ja? Du får välja den åt mig. 

After Work

Publicerad 2012-10-06 09:41:00 i Lyxliv

AW på kontoret och mannen jobbade kväll så det blev även AW för den lille mannen och unga fröken. 
 
- Villken cooool fest det var mamma!
 
Och gud så skönt att bara strunta i att skynda hem och fixa middag och få ner barnen i säng och sedan somna på soffan. För en gång skull blev middagen clementiner, vindruvor, tapernade, banan och chips. Min middag blev  vin och tapernade. Hela kostgruppen! 

Det blev alldeles perfekt sen hemgång i en kyligt vacker höstkväll. Vi spanade efter ankor, älgar och lastbilar på hemvägen. Vi såg inga ankor, inga älgar och noll stycken lastbilar

Nu är det sång i köket till det här. Kärlek!! (och nej, jag kommer aldrig sluta prata om det).

Den lille mannens nöjespark

Publicerad 2012-10-05 16:33:00 i Småbarnsföräldersyndrom

I kapprummet på dagis hängde galonisarna kvar. Inte behöver vi dom, vi ska ju bara gå hem och det är ju bara en kort bit, tänkte jag i min enfald. Jag glömde för en stund av vad vår son är för typ. Och jag glömde för en stund av att det hade regnat.
 
Swoolfs, plask, schluuuurp lät det om den lille mannens gummistövlar när han skvätt ut och hällt i allt vattenpölsvatten i gummistövlarna.
Den lille mannen äger 6 par skor i olika utföranden, varav 0 par för tillfället är torra. Golvvärmen i badrummet är för närvarande det bästa vi har i huset.

Tröttmössa

Publicerad 2012-10-04 22:33:31 i Småbarnsföräldersyndrom

19.45 - klar med läggningen av båda barnen. Mannen jobbade.
21.30 - vaknade på soffan av att mannen kom hem.
21.40 - höll på att somna om på soffan.
21.45 - dusch.
 
Nu ska jag sova igen.
God natt!

Regn = kakbak

Publicerad 2012-10-03 14:06:00 i Vardagsliv

Det ser ut såhär där ute.
Och det betyder att det ser ut såhär här inne.
Chokladkaka med röksalt ögonmåttas fram.
Den lille mannen kvalitetskotrollerar smeten. Phew vad skönt... Då slipper jag.

Maten på mattan

Publicerad 2012-10-02 18:14:00 i Småbarnsföräldersyndrom

Jag vet att vi är många som upplever detta fenomen mer eller mindre dagligen och jag undrar: varför är det så? Varför tycker dom små knoddarna att maten som trillat ned på mattan är så mycket godare där än när den låg på tallriken. Finns det någon där ute som forskat/googlat i ämnet? Please let me know!

Hosta och moralboost

Publicerad 2012-10-02 16:34:00 i Vardagsliv

Jag blev hemringd från dagis så den lille mannen hade visat upp en imponerande mängd hostningar/minut. Han är pigg och fräsch med hostar i horisontalläge. Passade på att samtidigt hämta lilla fröken.
 
Storasyster körde skrindan hem och jag anar en affärsverksamhet. Aldrig tidigare har en skrindafärd varit så ompysslad. Han blev klappad på och fick välja väg hem. Hon turistade honom bland alla löv som fallit till marken och visade långtradarna som körde förbi. Han fick krama hennes kanin/bebis (egentligen är det en hund men berätta inte det för henne), det får han aldrig göra annars. Hon berömde honom för att han satt så still och sig själv för att hon var så stark. Jag fick dessutom höra att jag har vackra öron och fina strumpor. Hon verkar ta efter sin far på komplimangsidan.

Ja, hon ska nog få börja köra skrinda proffesionellt - "Storasysters feel-good skrindafärd AB"

Kärlek till maskiner

Publicerad 2012-10-01 17:15:00 i Nördigheter

Om du ser någon i vår lilla stad som står och filmar truckarna och traktorerna och andra gula bilar med enorma hjul så ser du förmodligen mig. Den lille mannen har blivit (som så måååånga andra barn) alldeles förälskad i fordon med en mankhöjd över 2 meter. Jag filmar och tar kort på bygget jag passerar när jag går till och från jobbet och sedan sitter han och jag i soffan och tittar.

På dagens promenad till dagis fick han se en grävskopa live och inte bara på liten en iPhoneskärm. Han blev som förstenad av lycka och jag blev tvungen att kolla om han fortfarande andades. Pheeewh... Det gjorde han.

Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Berndtsson och Lundström

Ann-Christin, det är så jag heter. Västkusttjej som blev östkustsmamma. Jag bor i en liten stad utanför Stockholm som är mycket befolkad av turister. Det är inte bara turister här utan några tusen åretruntbor och även mannen som jag lever tillsammans med och våra två barn, lilla fröken (2009) och den lite mindre mannen (2010). Med i familjen finns även två stora barn som lever det glada studentlivet på andra orter. Stanna en stund och reflektera över min reflektioner som en alldeles perfekt vanligt virrig kaffetörstande person. Kontakt: berndtssonlundstrom@icloud.com

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela