Hej då!

Publicerad 2014-04-04 14:11:00 i Vardagsliv

När jag och den äkte mannen gifte oss så fick jag frågan här på bloggen vad bloggen ska heta efter giftemålet. Jag minns inte exakt vad jag svarade men det var något i stil med att klart att den ska ha kvar sitt namn. Men det har gnagt lite. Inte kännts rätt. Efter lång rådgivning av Kikan så bestämde jag mig. Det är dags att lägga ner bloggen.
 
Och starta en ny.
 
Ni hittar mig numera på chaosdays.blogg.se
 
Med två lintottar med ruskigt mycket energi, översvämmande fantasi och två föräldrar som önskar att de låg på samma energinivå blir det lätt kaos. Ett skrattigt, kärleksfullt, fantastiskt kaos. Men ändå ett kaos.
 
Välkomna till våra Chaos Days!
(i morgon kommer det att handla om kalas!)
 

Svärmor och gardinerna

Publicerad 2014-04-03 21:52:16 i Hemmet - inredning & sånt

När det kommer till gardiner så har jag lärt mig att gilla läget att de hänger ned på golvet. Jag har valt att se det som om ... om... någon i något inredningsprogram någon gång har sagt att det är snyggt. Jag har valt att tro det. Inte för att jag är lat för att sy upp dom (det är bara lite sant) utan för att jag är oduglig på att sy. Jag är en sådan som har svårt att få det där klistriga bandet man får med vissa gardinpaket att fästa. Mitt projekt kommer att bli spännande på många sätt.
 
Det finns mycket som tyder på att min svärmor får utslag när hon ser dessa långa gardiner. Min svärmor är duktig på att sy. Därför passar jag på att byta gardiner när hon är här. Som idag! 
 
Hon syr, pustar och frustar för att tyget inte böjer sig som hon tänkt när det hänger uppe och jag står bredvid och nickar förstående fast jag egentligen inte har en aning om vad som är fel.
 
Nu har vi nya gardiner. De i vardagsrummet har perfekt längd. Gardinerna i sovrummet har en idealiskt mått.

Man lär så länge man lever

Publicerad 2014-04-02 18:46:01 i Småprat

- Mamma, när jag var fyra år så trodde jag att Mamma Mu kunde cykla på riktigt.
- Och vad tror du nu?
-Jag vet inte riktigt, jag har ju inte varit fem år så länge men nu vet jag att allt som man läser inte är sant. Men att jag är allergisk mot pappas skäggpussar det ÄR faktiskt sant.

Jag ska sy!

Publicerad 2014-04-01 20:53:00 i #shopless2014

Hoppas att ni satt ner för en så stor nyhet är det. Jag är usel på att sy. Ni vet det där klistriga bandet som man får med för att lägga upp de nyinköpta gardinerna från IKEA? Jag får inte riktigt fast det. Det släpper i kanterna och jag väljer allt som oftast att möblera så att man inte ser den fulfållade gardinen. 
 
Varför ska du då sy? hör jag er tänka.
Jo, det är så att jag och Kikan har en ytterst helig pakt att inte köpa några kläder i år. Vi har till och med en hashtag #shopless2014.
 
Men att sy kläder är helt OK och jag ramlade nästan över ett tyg på second handen idag. Det är så fint! Det är nästan perfekt! Om jag håller fingrarna i i styr, tungan rätt i mun och inte går lite på känn kommer denna tygbit att bli en nästan perfekt klänning.
Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Berndtsson och Lundström

Ann-Christin, det är så jag heter. Västkusttjej som blev östkustsmamma. Jag bor i en liten stad utanför Stockholm som är mycket befolkad av turister. Det är inte bara turister här utan några tusen åretruntbor och även mannen som jag lever tillsammans med och våra två barn, lilla fröken (2009) och den lite mindre mannen (2010). Med i familjen finns även två stora barn som lever det glada studentlivet på andra orter. Stanna en stund och reflektera över min reflektioner som en alldeles perfekt vanligt virrig kaffetörstande person. Kontakt: berndtssonlundstrom@icloud.com

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela