Utflykt i Hjorthagen

Publicerad 2013-03-31 19:30:00 i Lyxliv

Är man i våra trakter är ett hett tips att avvika en stund från stan och ta sig ut till Hjorthagen som ligger runt udden till slottet. Man behöver inte ta sig runt hela slingan, det räcker med ta sig ett par hundra meter in i parken och bara njuta av alla uråldriga ekar, fantastisk vy övr slottet och den lilla villan som man går förbi när man går djupare in i parken. Har man tur får man även se hela kronhjortsflocken som huserar där inne. 
 
Det var strålande solsken och vi packade picknickryggsäcken, leksaksryggsäcken och allt annat en småbanrsfamilj tar med sig. Ni som har barn förstår precis vad jag menar, ni som inte har barn så är det lättast att beskriva det med vår stora kombi är fylld till bristningsgränsen när vi åker ner och hälsar på mina föräldrar på västkusten. Och då packar jag minimalt och handlar hellre gummistövlar på plats om det skulle behövas än att packa ner dom. Vänta och se ni bara... vänta och se!
 
Hur som helst. Det blev en lång pickninck för mig i solkskenet. Det blev en lång springa-, klättra-, leta bajs och pinnar etc för barnen.
 

Kurs på Bolibomba

Publicerad 2013-03-31 09:30:00 i Småbarnsföräldersyndrom

Och den där känslan när jag inser att jag ringer till den store mannen på jobbet bara för att berätta att det är Yohio som är dagens kursledare på Bolibompa och att Yankho har grymma moves trots tajt vit läderkostym.

Lite för engagerad i barnens morgonTV?
 

Projekt melonodling - del 1

Publicerad 2013-03-30 18:22:34 i Vardagsliv

Våren verkar inte alls vara i antågande så vi har tagit saken i egna händer och vårat till det lite hemma. Inga vårdukar eller ljusa gardinder utan vi har målat krukor och planterat frön. Frö från en honungsmelon för att vara exakt.
 
Jag är inte mest känd för mina gröna fingrar. Inte ens lite känd för mina gröna fingrar och det kanske mest beror på att jag inte besitter några gröna fingrar alls så jag sätter all min tilltro att barnen har det.
 
Det har börjat bra! Krukorna är pimpade, kärnorna är jorden och jag kom ihåg att vattna. Ni kommer att få följa melonernas uppväxt här på bloggen. Stay tuned!
 

Lejonkungen på Barnkanalen

Publicerad 2013-03-29 17:45:00 i Vardagsliv

Som den lille mannen laddat! 
 
- Lejon på TV mamma!!!!!
 
Han var förtrollad under hela vinjetten för att efter några nanosekunder sätta sig att rita och klippa istället. Jag å andra sidan sitter som förtrollad. 
 

Nytt från tryckeriet

Publicerad 2013-03-29 15:12:00 i Bröllopet

Inbjudningarna kom idag från tryckeriet. Finns snart i våra nära och käras brevlådor. Lyxigt att ha proffs att tillgå när det ska produceras trycksaker. Det här är baksidan, visar framsidan när vi skickat ut inbjudningarna.
 

Jogmaya wolf, alternativ rubrik: kära Lyckoland

Publicerad 2013-03-28 08:15:00 i Lyxliv

Det luktar så fantastiskt gott i vårt kök nu. Jag vill inte lägga in den fina påsen i skåpet där jag har teerna. Den får liggakvar och bara dofta. Mmmmm...!
 
Jag har grunnat och grunnat på hur jag ska göra det här inlägget till det bästa inlägg som jag skrivit. Vi vet alla vid det här laget att jag är ingen skönskrivare, är en usel korrläsare och lätt virrig. Men jag skriver från hjärtat och då kan det inte bli fel. Here we go!
 
I måndags låg det ett paket adreserat till mig i vår postlåda som jag inte visste vad det var. Det var ingenting jag hade beställt och, som sagt, det luktade fantastiskt gott! Linn som driver Lyckoland (ett absolut läsmåste!) hade skickat ett te till mig. 
 
Linn och jag har aldrig träffats. Jag minns i ärlighetens namn inte riktigt hur jag hittade till henne, tror att det var via startsidan på blogg.se. Sedan jag upptäckte henne är jag en ständig följeslagare av henne blogg och jag sticker ut näsan och påstår att hon är en av mina.
 
Jag blev otroligt glad och faktiskt lite rörd över paketet med te. Kika in hos henne och scrolla ner till inlägget "Tea Talk" så kan ni läsa om hennes favortiter. Men det som gjorde mig allra mest glad var att en person som aldrig träffat mig har:

• kommit ihåg att jag kommenterat just det inlägget
• kommit ihåg just vilket te jag kommenterat
• gått ut på stan och köpt det
• googlat upp min adress
• skrivit ett kort
• frankerat och lagt paketet på lådan
 
Otroligt! Till lilla mig!
 
Tack kära Linn! Du har gjort världen finare och gladare och det här är någonting som jag aldrig kommer att glömma. Någonting som jag har packat ned i mitt hjärta.

Annorlunda påskpynt

Publicerad 2013-03-27 20:04:00 i Småbarnsföräldersyndrom

Jag måste säga att jag beundrar hans sätt att tänka utanför lådan. Påskägg kan vara så mycket mer än ett ställe att ha godis i under en kort period. Varför inte använda ägghalvorna som skor?
 
Dom är färgglada, inte sämre i passformen än vissa skor jag sprätter runt i och framförallt, 300:- skor vs. 15:- påskägg. Behöver jag ens antyda vem vinnaren är?

Gummistövlar

Publicerad 2013-03-27 16:52:00 i Småbarnsföräldersyndrom

Jag har fått frågan varför jag går i gummistövlar trots att det inte regnar ute. Dels är de mjuka och sköna och jag gillar dom men mest av allt är dom praktiska.  Bilderna som ni nu kommer att se är tagna under en minut.

Utan gummistövlarna hade jag ännu stått där i kanten av valfri vattenpöl utan att få tag på den lille mannen som fullkomligt och urskiljningslöst älskar vattenpölar.  Nu, när lämplig tid (enligt mig, inte på något vis enligt honom) har gått, kan jag helt enkelt gå ut i vattenpölen och hämta en arg och protesterande liten man som inte förstår varför jag inte vill stå kvar och titta på.

Våffeldagen

Publicerad 2013-03-27 12:35:00 i Vardagsliv

 
 
Klart man hänger med. Goda traditioner ska man värna om. Kålsoppa på julafton (ja vi äter så i Dalsland), semlor helst strax efter nyår men inte en enda till efter fetistadegn då jag i runda slängar ätit cirka tjugo stycken och, sist men inte minst, våffla på jungfrudagen.
Mummmmmmms...

Lilla fröken fyller 4!

Publicerad 2013-03-26 21:21:00 i Kalasdags

Den här stod och väntade i den lilla frökens rum natten till idag. Hon har sålt sin första vagn på klädbytardagarna och väntat och sparat för att ha råd att köpa en vagn som Jamela (hennes docka) kan ligga i.
 
- Så bra! Den är här nu. Pappa titta, vagen är här. Var är gästerna och när börjar kalaset?
 
Den lilla fröken är väl medveten om att den "shjugohätte masch" är dagen då hon fyller fyra år och det är ju idag! Hurra!!!! Dessvärre ville virus och bakterierna inte heller missa det här fanatsiska datum så den nyblivna fyraåringen ligger med feber och ont i halsen och sover medan den rosa tårtan ligger i kylen och väntar på att ätas. 

Skulle här kunna hålla en enormt lång och för er säkert ganska tråkig monolog om vår sex dagars förlossning och hur fantastisk hon är, men nej. Jag utbringar ett

HIPP HIPP HURRA - må du ta dig dit du vill! Ingening är omöjligt, bara olika svårt.
(Eller hur Kikelikan ;) )
 
THE pink cake in the making - sockerkaksbotten,
hallonsylt, rosa vaniljgrädde, rosa marsipan.

Än så länge odekorerad, men gissar på att det blir någonting brunt.
Nej vänta... hmmmm... rosa blir det nog. Ja, rosa.
 
 
 

En bra människa

Publicerad 2013-03-24 19:34:00 i Småprat

Yakari
 
 
Självfallet är alltid ens egna barn dom smartaste, finaste, klokaste, vänaste barn som jorden någonsin skådats  och föräldrahjärtat smälter regelbundet takt med de klokheter som kommer från barnamunnarna. Idag smälte mitt med det här.
 
- Mamma, jag är en bra människa.
- Ja, det är du, men var det någonting extra speciellt du tänkte på?
- Ja. Jag har gjort världen finare och gladare för jag har trollat min lillebror till Yakari. Han vill det.
 
Mycket sant, han vill vara Yakari.
 
Och för er oinvigda Bolibompatittare är Yakari en äventyrsserie som handlar om en indian och hans häst "lilla åskan".

Men åter till lilla fröken. En av de finaste människor jag vet.
 

Earth Hour 2013 - utvärdering

Publicerad 2013-03-24 18:15:00 i Lyxliv

Vi smygbörjade och släckte ned redan strax efter kl 20.00 och konstaterade att det är riktigt mysigt med levande ljus och att vi borde släcka ned helt betydligt oftare. Vi fuskade lite och titta på en film, men det är väl aldrig nyttigt att sluta med någonting direkt. Att gå från 100 till 0 med elektricitet...

Earth Hour gav mig en idé, ska dra den med chefen i morgon innan jag berättar för er, men JAG tycker att det är lysande!
 
Hur gjorde ni? Släckte ni ned?

En förmiddag med den lille mannen

Publicerad 2013-03-23 12:27:00 i Vardagsliv

Soffhäng framför Bolibompa medan frukost dukas fram.
- Jo mamma, det ÄR en spade...
- Nej det är ingen spade, du får inte gräva i osten med den. Det är en osthyvel.
- Titta inte nu, och låt mig vara ifred.
- Om jag blundar, kommer du att gräva i osten då?
- Ja, titta inte nu.

 
 
Kitteljage.Han fixade fika till sig själv och syrran. 
Jag var inte bjuda för han "fåjj fassit inte leka med den däjj kaffebjyggajen" Ballongtävling.
Jag förstod aldrig tävlingsdelen men om man förlorade fick man inte slottet.
 
 
 
 
 
 
Konstaterade lätt besviken att Tineglingvingarna inte fungerade. 
Men kom fram till att rida på lilla Åskan
(hästen och även han ibland heter så) är bättre.
 
 
 
12.01 - Slappar framför film efter pannkakslunchen.
En lunch som för övrigt vägrades att ätas med bestick, han åt med en slickepott. Kladdig
are och svårare men vad vore livet utan utmaningar?
 
 
 
12.05 - Zzzzz Zzzzzz zzzzzzz....!!.....

Tummen upp!

Publicerad 2013-03-22 15:21:00 i Småprat

Ett blogginlägg med absolut noll mening, jag tycker bara att det är så fantastiskt sött! Vi gör det här så ofta vi får tillfälle.
 
- BRA, mycket bra där!!! Tummen upp lille mannen!! Dubbeltumme!
- HUJJA, tumme upp!! säger han och lyfter pekfingrarna.
 
Får man äta upp sockersöta barn? Han skulle smaka ljuvligt.

Jag har fått en blog award!

Publicerad 2013-03-21 20:08:00 i

Hon lever som jag vill leva och hon ger mig mycket matinspiration, min fellow LCHF-are i etern. Angelica som driver bloggen Vardagsliv med LCHF har inte bara gett mig inspiration, hon har även gett mig en bloggaward och värmande ord som man kan läsa här.

Jag fick även ett gäng frågor att besvara. Here we go!
 
1) Vad ville du bli när du var liten? 
Sångerska och astronaut. Det vill jag fortfarande.

2) Vad är du idag? 
Jag har jobbat i en mängd olika bransher. Bl a reklam och restaurang och i licensbranschen. Jag är en självutnämnd Hello Kitty- och Star Warsexpert. Nu jobbar jag med ekonomi och administration på en lokal byggfirma. Vi bygger otroligt snygga hus! Och så är jag verksamhetssamordnare i stan.

3) Vart vill du helst resa? 
Just nu är en resa till USA som ligger närmast i tiden, vi ska hälsa på släkten och det är lite av en dröm. Men Angkor Wat ligger varmt om hjärtat. Jag vill även bestiga Kilemanjaro, hoppa ner i en hajbur (även om jag är övertygad om att jag skulle ångra mig väl på båten...) och resa runt på Kinas landsbygd och backpacka och tälta i Alaska. Ett par veckor i New York och bara äta god mat skulle inte heller sitta fel.

4) Var ser du dig själv om 5 år? 
Jag ser mig glad, levande i nuet med människor runtomkring mig som jag mår bra av.

5) Rött eller vitt? 
Rött. Roligare så!

6) Sommar eller vinter? 
Höst.

7) Skog eller hav? 
Omöjligt att välja! Jag är uppvuxen i en skog bredvid havet. Nope. Njet. No. Vågrar välja, jag vill ha, MÅSTE ha båda.

8) Vad gör dig ledsen? 
Klumpig okunskap och trångsynthet. Jag menar inte alla ska förstå allt, men om alla acceperade varandras olikheter skulle världen vara ett snäpp vänligare.

9) Vad är det bästa du vet? 
Värme. Värme från människor. Värme från kaffe. Värme från min fantastiska elfilt!

Det finns några där ute som jag vill ge en blog award och de är:

A chef´s Seoul - en gammal jobbarkompis som nyligen flyttat till Seoul med sin familj. Lägger upp grymma matbilder som får mig att vilja packa resväskan på direkten och ta rygg honom.

Hem & Trevligheter - en blogg som verkligen är det den heter. Kika in!!

Queen of Kammebornia - Jag har två stycken bloggar som för mig är oaser i etern. Ett ställe jag går till när jag vill känna lugn, få en djupare inblick och bara må bra. Det här är den ena!

Lyckoland - Och här är min andra oas. Fantastiska Lyckoland! 

Hångel med troll

Publicerad 2013-03-21 18:16:00 i Småprat

- Älskling, på måndag är det dags för 4-årskontroll på BVC för den lilla damen.
- Vad sa du mamma? ...Vad sa hon pappa?
- Mamma sa att du...
- Ska mamma pussa på ett troll?
- Nej, du ska på fyraårs-KON-troll, inte pussa på troll.
- Jaha.

Slut på middag

Publicerad 2013-03-20 21:55:00 i Vardagsliv

Det är trötta barn som jag hämtar varje dag från förskolan. Jag avleder trotsanfall, bråkar på vantar där tummarna pekar åt håll som är anatomiskt inkorrekt. Jag mutar, svettas och lyckas få med barnen hem. Vi bor väldigt nära dagis men just vintertid med alla kläder och kyla gör vägen lång. Trotsåldern gör den ännu längre. När vi kommit hem och fått av oss allt parkerar sig två barn i soffan och slappar framför Horseland medan jag ställer mig och lagar mat och det blir ingen glad av. Inte för att jag är en dålig matlagare men det är ingen, inklusive jag, som orkar äta på kvällen. Det brukar låta såhär:
 
- Maten är klar!
- Jag tycker inte om det där, mumlar lilla fröken från dem vita soffan.
- Inte jag heller, håller den lille mannen med om från den bruna soffan. 
- Men ni vet ju inte ens vad det är!
- Jo... Det är ehm... soppa. Jag gillar inte soppa. 
- Inte S-O-P-P-A-!
 
- Det är köttbullar, inte soppa. 
- Jaaaaaa, köttbullar. Jag älskar köttbullar!!!
- Jag med!!!!
 
Sedan äter dom maximalt en köttbulle var under protest. 
Jag är trött på det. Dom är trött på det. Ingen av oss blir glada av att jag försöker tvinga i dom mat och att laga mat som jag i förväg vet kommer att ratas. Så, vi behöver någonting annat under en period och den perioden började idag. Middag idag var macka 2.0.  
 
Jag plockade fram macka, yougurt, ost, skinka, färskost, tomater, juice, mjölk och müsli. Jag skar grönsakstavar och blandade dipp. 
 
Det fungerade. Dom åt!
Jag har dessutom NOLL dåligt samvete för att jag inte lagar mat på kvällen. Dom äter!
 

Gästspel

Publicerad 2013-03-19 18:28:00 i Vardagsliv

Ett blogginlägg från lilla fröken:

"Ddeedeeee er Inez inzeee inze.

Knfndöppppp møbååååkjwwwwwzzd😐😐😇💃👭👭👭👭

👯👰👑🌂👛👓❤💄💜

💖🚌🌅💺🎂🍰🍦🌽🎨🌺🌷🌸💐🐩🐈

🍁🌛🌝🌞⭐☀⛅☔🎎💝🎅👻📱💿💻💉🚽🛀

🛁💸📧📤📥✂✏💅💅👯👒👑🚶👑🙎👰

👔👠👖👘👙👡👚💄💄💘❤💚💜

👛🎀👓💄💄💕🌂🎀💕💓

Hallå!!??

Publicerad 2013-03-19 18:14:00 i Vardagsliv

Våren, var ÄR du?

Lillfröken är trött på utebyxor. "Jag älskar dom inte" mumlade hon till frukostmackan.

Den lille mannen är mitt uppe i den oljuva trotsåldern och ju färre kläder vi måsten bråka på honom desto gladare blir vi alla.

Våren, kom till oss nu! Jag bjuder på fika med hembakat och allt. Vi längtar efter dig!


Desperat, letande och blåfrusen med tårar i ögonen.

Tygprover till den andra klänningen

Publicerad 2013-03-18 18:17:01 i Bröllopet

Klänningen jag ska ha på själva vigseln är köpt och på väg, aviseringen kom idag. Jag har nästan bestämt kläder som jag ska ha på festen dagen efter, ska bara bestämma färg och idag kom tygproverna. Har hittills varit inne på en guldklänning men nu lutar det åt en svart... Måste känna in mig lite.

Lika - Olika

Publicerad 2013-03-17 21:59:00 i Småprat

Vid tandborstningen.

- Mamma. Vi är lika. Vi har rumpor båda två.
- Ja det har vi. Alla människor är lika ut men olika ändå, även om dom flesta har två armar och två ben och en mage och så. Men det finns människor som bara har en arm eller inga armar. Några har ben som inte fungerar så bra så att dom måste sitta i en sådandär stol med hjul på som farfar gör.

(fröken tänker en lång stund och säger med sin mest allvarliga röst)

- Men hur gör dom då?
- Vilka, dom som sitter i rullstol?
- Nej bläckfiskarna. Dom har ingen rumpa alls. Var bajasar dom egentligen?

Klassiskt exempel på när jag HELT missat poängen.

Det är nu allvetartomten skulle dyka upp ur handfatet och

- Jo min vän. Bläckfiskar...

Två timmar i lekparken

Publicerad 2013-03-17 13:28:00 i Vardagsliv


Det var inte bara vi som var på väg till lekparken.
Troll hade också gått samma väg som vi dit.
En nedärvd mössa.Dagens sten, traditionsgiven av lilla fröken till mig som vid varje lekparksbesök.

Trött och nedbäddad i skrindan.

Oljuva trotsålder

Publicerad 2013-03-16 14:16:00 i Småprat

Helt oanandes har vi hamnat mitt i trotsåldern. Den lille mannen blir besatt av en demon och skriker av ilska tills han tappar andan och vi andra önskar att vi tappade öronen. Trotsåldern är jobbig, trist och bläääää. 
 
Men (ja, det finns ett men även här). Ibland kan den vara söt också som idag.
 
- Nu är det dags att gå in och äta lunch.
- Nej, jag vill inte. Jag vill sitta här och sura ett litet tag.
En sur, trotsande, söt liten man.

Vilken sko blir bäst?

Publicerad 2013-03-16 11:54:00 i Bröllopet

10 mm. 
 
Så mycket längre jag är en den store mannen, han påstår att så inte är fallet men det är det. En enorm höjdskillnad och nu när jag letar skor till klänningen är det något jag inte alls tar hänsyn till. Jag ville bara berätta att jag är längre... (förlåt den store mannen, du är fin trots din korthet).
 
Vad har man för skor till en mintgrön klännig i 30-talssnitt?
Just nu tänker såhär, vad tror ni? 

Alla dessa kommer från Nelly, klicka på skon för att komma rätt. 


Personlig påkläderska

Publicerad 2013-03-16 08:31:00 i Vardagsliv

Min personliga påkläderska är cirka en meter lång, blond, blåögd och mycket ivrig och informativ.
 
- Jag hämtar dina stövlar nu. Mamma! Jag hämtar dom, dom står här mamma. Ser du? Mamma!!?!??!? Nu är dom här stövlarna. Här, jag har hämtat dom nu. Ska jag ta på dig dom? Det är en bra idé tycker jag. Lyft på benet då. Oj vad duktig du är, ditt ben är ju jättetungt!! ... ... ...
 
Jag lyckas klämma in
- J...
- T...
- V...
här och där men inte så mycket mer. Den personliga påkläderskan hänger sedan stöveln på foten, ger en puss på kinden och dansar sedan vidare mot nya bara människor i nöd.

Brudklänning - check!

Publicerad 2013-03-15 22:22:00 i Bröllopet

- VAD HAR DU FÖR JOBBMAIL??? JAG HAR HITTAT KLÄNNINGEN. MED STORT K ALLTSÅ, KLÄNNINGEN SOM JAG SKA GIFTA MIG I.
 
*snubbel, snubbel över tangentbordet när jag försöker skriva Ylvas mailadress i lätt panik*
 
Ylva är ditt bästa shoppingredskap. Hon är brutalt ärlig och det räcker med att hon tittar på ett plagg så vet hon hur det kommer att sitta på. Alla bör ha en egen Ylva.
 
- Hmmmm...
 
Här blir jag nervös, kommer den inte sitta OK på mig...? Den är ju fantastiskt... Det ju klänningen med k... *darr på underläppen*
 
- Fast jag vill ha den i mintgrön, häver jag snabbt ur mig.
- Jo, ta inte den oranga. Du kommer att bli gul i den typen av orange, jag tror på den mintgröna. Kommer att bli superfint på dig.
 
Det mindre bra med en att ha en Ylva är att hon inte hoppar jämfota tillsammans med mig av glädje. Men det är det som gör henne till det ultimata shoppingredskapet. Hon gillar dessutom att fika.
 
Klänningen är beställd, jag är fantastiskt nöjd och jaaaaa? Vill ni se hur den ser ut? Sorry... Den store mannen, sen blivande äkta mannen, tittar in här då och då och han får inte se klänningen innan för så är väl bröllopsreglerna? Nu är jakten på klänning nummer två i full gång. Det är fördelen med att ha ett två dagars bröllop. Jag måste ha TVÅ klänningar!
 
God natt!!

Ho ho, vart tog ni vägen?

Publicerad 2013-03-14 17:40:00 i Vardagsliv

Vad barnen gör:
Springer upp och ned hit och dit på den egenfixade rutshkanan.
 
 
 
Vad dom vuxna gör:
Sitter fastklistrade framför Stuart Little på Netflix. 
- Åh... tror ni han vinner segeltävlingen... Hallå barnen var är ni??
- barnen...? Nu ska Stuart rymma från kidnapparmössen, kom och titta!
- Pyttsan, det där är ku ingen riktig golfbana. Dom ljög dom luriga små mössen.

11 mars 2009

Publicerad 2013-03-13 18:29:00 i Kalasdags

För fyra år och två dagar sedan, den 11 mars 2009, stod den store mannen i ett hemmakök någonstans i Stockholm och lagade mat. Han var stressad, men inte alls lika stressad som dom han lagade mat till. Inte för att dom var rädda för att maten skulle vara dålig, den store mannen är en av de bästa kockar vi har utan det som stressade dom var det han öppnade med:

- Om jag bara försvinner så förstår ni varför...
- Vi vet, har hon ringt ännu? Har du ringt...? Ringer det inte nu? Du har väl mobilen på? 
 
Möhippemammorna var nervösa och stressade över att den store mannen inte skulle höra om jag ringde.
 
Hemma i soffan den kvällen satt jag höggravid och med ett datum snurrande i huvudet. *12 mars... 12 mars.... 12 mars...* Det var det datum den lilla fröken skulle titta ut. Jo jag vet att nästan inga barn kommer ut när dom ska och nej, jag hade absolut N-O-L-L-! känningar på att det var dags men... man vet ju inte... jag hade ju inte varit gravid förut...

Den lilla fröken titta ut först två veckor senare efter hot och tvång. Två enormt långa veckor. Två veckor av irritation så fort någon bara tittade på mig. 

- NEJ DET ÄR TYDLIGEN INTE DAGS ÄNNU!!!!!!!! SLUTA TJATA!!!!!!!

Såhär i efterhand var det nog ingen som tjatade eller ens tilltalade mig under dessa två veckor. Jag osade en aura av spik och tandagnissel. Jag var Supersurasunksara personifierad.
 
Fyra år efter dagen D, så känns det fantastiskt bra. Bra att hon kom när hon kom och det var just hon, denna fantastiska lilla fröken som kom.

Vem vet allt?

Publicerad 2013-03-11 20:32:34 i Småprat

Var finns du allvetartomte som kan svara på frågorna vi bombarderas med här hemma. Ja OK, klart att vi kan googla men det känns inte riktigt rätt. Nej, jag vill ha en liten tomte som bor under vårt köksbord och fyller i luckorna som vi ljuger ihop.

- vad finns i huvudet?
- ehm, det kan pappa svara på. Ja! Vad finns i huvudet älskling?
- en hjärna, och vad det är kan mamma berätta mer om.

(fan det här skulle jag förutsett)

Visst vore det fantastiskt om tomten dök upp just här och fyllde i:

- jo hjärnan fungerar såhär Bl.a. Bl.a. Bl.a. Bl.a.... Och trallalalabla!

Förutom vad som finns inuti huvudet skulle tomten idag svarat på hur ögat fungerar och varför regnet faller nedåt.

Lunch, bio, shopping

Publicerad 2013-03-10 14:27:00 i Vardagsliv

Strax efter 17.00 landade vi hemma i soffan. Det var en trött kvartett som struntade i utemiddag och statsade på myskläder och hemmamiddag istället. Fullt godkänt efter lunch, bio, fontänskötning, hajklättring, shopping, fika och ett överfullt IKEA. För er som inte har en aning om vad jag pratar om ska läsa HÄR först innan ni börjar scrolla.
 
Här är en kort dokumentation:
Någon som sett lilla fröken?


 

När man frågar dom båda om vad det var som var roligast igår
så var det (inte så oväntat) det här - r
ulltrappan! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 

 
 
 
 
1 sekund efter att farmor hade gått in på toaletten...
 
 
 
2 sekunder efter att jag gått in på toaletten...
"ser du min foooot ???"
 
 
 
Börjar den nu? Nu, mamma? Nu då? Varför börjar den inte nu? Nu då??? Maaammmaaaaa?!
5 minuters väntan kändes som evighet för alla inblandade.
 
 
 
Bio är över och det gick galant! Lilla fröken var lika intresserad av film-
projektorn som av själva filmen. Det är dags att åka ner till fontänen med stort F. 
 
 
 
En fontän man styr själv.
 
 
På en hedrande andraplats i "vad var roligast igår" kommer hissen.
 
 
 
 
 
Lilla fröken har fått en mani på konstgjorda blommor. Hon ser ut som Ferdinand under korkeken när hon går runt bland plast och tygblomstren. Tänk er då den lilla fröken som plötsligt upptäcker att hon står mitt bland alla plastblommor inne på IKEA.
Euforin var total!

Lermask

Publicerad 2013-03-08 21:19:00 i Vardagsliv

- Har du roligt?
- Jaaaa!!! Det är mysigt!!!!

Pedagogerna på förskolan lät honom (med all rätt) vara kvar i vattenpölen i sandlådan.

Farmor och jag närmare oss förskolan utan att veta vad som väntade oss, även om det alltid är det som möter oss. En vilt hoppande, springande och överlycklig liten man mitt bland alla vattenpölar.

Han har två uppsättningar regnkläder och stövlar och det räcker inte. Allt blir blött och inte torrt innan det är dags att användas igen. Vi letar nu efter ytterplagg med minst 1.000.000.000.000 vattenpelare...

Heldag i storstaden

Publicerad 2013-03-08 16:10:00 i Vardagsliv

I morgon ska vi dra iväg på bio, "Tingeling - Vigarnas hemlighet" står på schemat.

- JAAAA!!! Ska vi gå på biooooooo???!!!! skrek den lilla fröken när jag berättade den stora nyheten. ÅHHH, TACK MAMMA!!!!!
- Kul va? Innan vi ska på bio så ska vi luncha ute och sedan ska vi köpa popcorn och godis...
 
Sedan slog det mig...
 
- Hjärtat?
- Ja?
- Vet du vad bio är?
- Nej.
 
Det är väl klart, har man aldrig varit på bio förut kan man ju inte veta vad det är. Men nu ska barnen från landet få en heldag i storstaden. Vi ska åka rulltrappa och hiss. Vi ska trängas med andra människor. Vi ska luncha och fika och kika i affärer och ekipera den lille mannen med ett tredje set regnkläder då två set inte står emot hans utelekar. Vi ska till och med äta middag ute. Vi ska parkera bilen i ett stort garage. Vi ska titta på den coola fontänen och sist men inte minns, bio. En heldag helt enkelt.

Bilddokumentation kommer!

Torsdagstårtan

Publicerad 2013-03-07 21:18:00 i Vardagsliv

Är resterna från tisdagstårtan och ljuvlig! Vi äter den framför "Hela England bakar" och med lite tur lär jag mig ett och annat om att bakning så att nästa tisdagstårta inte enbart består av färdigköpta prylar. Jag vispade grädden själv. 

Klippa, rita, klistra & pärla

Publicerad 2013-03-07 19:09:24 i Vardagsliv

Hennes låda som jag tömde igår...

 
När vi skolade in lilla fröken på dagis så sa den fantastiska pedagog som skolade in henne så här:

- Vi kommer att spara och ge er alla teckningar och pyssel som hon gör här på dagarna. Men ni behöver inte känna att ni behöver spara allt, för ALLT är verkligen inte värt att spara på, men det är upp till er och inte oss vad som är viktigt.

Som hormonstinn, höggravid och lättrörd lät det som att det bara är barbariska föräldrar utan känslomässig anknytning till sina barn som inte spara på precis allt som deras barn skapar.
 
Nu förstår jag P-R-E-C-I-S vad hon menade. Sedan några månader tillbaka har produktionen av teckningar och pärlande gått i taket. Pysselgenen är ärvd!
En liten del av allt som pärlats på senaste tiden.
Mycket mer hänger runt hennes hals och handleder.
 
 
En del finns på mig.
Endel sitter på hennes far.

Saker jag aldrig trodde att jag skulle säga - del 2465

Publicerad 2013-03-06 12:41:00 i Småprat

- Hörrödu! Du lägger väl inte ner fiskarna i gitarren?
- Du få INTE dammsuga på fiskarna!!!
- Det är sant, tigrar finns på riktigt. Jo, kråkor också.... och lejon.
- Jag vet inte vad han heter som har har sytt dina byxor. Eller din kjol.
- Kom hit hjärtat, det är zeeebraaaflaaaaaskaaaan som står på bordet!!! (läses med mycket lockande röst)

Från noll till hundra

Publicerad 2013-03-05 22:02:00 i Vardagsliv

När den lilla fröken var runt ett år visade hon inget som helst intresse av att gå. Hon var en extremt snabb kryperska och det där med att stå utan stöd var det inte tal på, hon vägrade att stå själv och då även gå. Vi kunde i princip den redan då trotsiga tjejen argumentera emot våra envisa gålockelser.

- Stå? GÅ??? Ehm... Nej! Que? Att bara släppa här menar ni? Ni är riktigt konstiga... jag inte kan komma fram dit borta där det händer spännande saker om jag bara ska släppa bordet. Det hajjar ni väl?

En dag i maj, en dryg månad efter hennes ettårsdag, kröp hon fram till mig, reste sig utan stöd och sprang iväg till den store mannen inne i sovrummet. Sedan den dagen gick hon (läs sprang).

Det vara samma ska med att sluta med napp. Det var:

- Nej, nej, nej. OK!

Att sluta med blöja lät såhär:
- Vill inte, nej, nej, nej, nej!!!
För att sedan bli torr över dagen.

Så här kommer hon nog alltid att vara. Hon vill inte, vill inte, vill inte för att sedan bara kunna och dessutom vara duktig på det!

Idag kom nästa plötsligt-händer-det-moment. Från att enbart ha ritat färgprickar och rosa virrvarr har hon ritat av den store mannen och mig.

Gissa vem som är vem!

Klädbytardagarna

Publicerad 2013-03-04 20:48:20 i Klädbytardagarna

Tänkte visa er några av fynden jag gjorde i helgen.

Det här plus:
• fem-sex klänningar
• otaliga par byxor och shorts
• en Hello Kitty-dator
• böcker
• hur många tröjor som helst
• en till jacka
• windstoppers
• spel
• pyjamas
• UV-dräkter
• mössor och kepsar
• en cykel
 
Det bästa av allt är att jag gick 300:- med vinst för allt det jag fick sålt. 
 
Det som gick hem bäst var lampan och en av klänningarna...

Helgen

Publicerad 2013-03-03 20:56:12 i Vardagsliv

Soffan är intagen, filten varm, chokladen är framme och snart är det dags för vampyrer. Som jag väntat!

I morgon ska jag berätta mer för er om klädbytardagarna. En koncept fler borde anamma.

Laddar upp inför uppackning

Publicerad 2013-03-01 16:05:00 i Klädbytardagarna

Kvällens överlevnadskit - nötter, choklad och lypsyl.

Till helgen drar klädbytardagarna för barn igång igen. Vi är ett glatt och stressat gäng på tio som packar upp alla kläderna ikväll, säljer i morgon och packa ihop det som inte blivit sålt på söndag. Det här är en så bra sak!!! Bra för miljön, bra för plånboken och bra för barnen Jag berättar mer i helgen. Stayd tuned!!!!
Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Berndtsson och Lundström

Ann-Christin, det är så jag heter. Västkusttjej som blev östkustsmamma. Jag bor i en liten stad utanför Stockholm som är mycket befolkad av turister. Det är inte bara turister här utan några tusen åretruntbor och även mannen som jag lever tillsammans med och våra två barn, lilla fröken (2009) och den lite mindre mannen (2010). Med i familjen finns även två stora barn som lever det glada studentlivet på andra orter. Stanna en stund och reflektera över min reflektioner som en alldeles perfekt vanligt virrig kaffetörstande person. Kontakt: berndtssonlundstrom@icloud.com

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela