De första 24 timmarna

Publicerad 2013-08-31 21:32:00 i Småbarnsföräldersyndrom

Jag måste säga att det gått fantastiskt bra! Jag trodde att det skulle bli en kamp utan dess like men icke! Det var till och med lättare än med lilla fröken. Här är dagen i bilder.
 
Det ser inte ut så men det här är en ganska pigg jag (orkar inta piffa tll mig för bloggen). Jag var inställd på en gråtande och tröstlös liten man (han gick i och för sig och hytte med näven åt oss igår och proklamerade att det var HAN som bestämde här). Men han valde att somna fort på kvällen OCH sova hela natten så vi valde per automatik detsamma.
 
 
Utvilad och kameraskygg liten man. Skillnaden från igår är att han nu är nappavvänjd!
 
 
Nappfria små män måste få en belöning.
 
Svåra val på leksaksaffären. Han fick välja vilken leksak han ville (med lätt styrning från sin kära moder). Det stod mellan en "Jake och Piraterna"-båt, dinosarier eller en häst.
 
 
Jag försökte styra in honom på valfri sak ur Star Wars-sortimentet men helt lönlöst. "Men mamma, jag vet inte vad det är är för något?" "Men det är ju en Imperial Landing... äsch. Strunt samma."
 
 
Det blev piratbåten från "Jake och Piraterna".
 
 
Firandet tog inte slut med båten. Det blev dessutom köttbullslunch på värdshuset och...
 
 
...en sittning i den trasiga bilen utanför kassan på Hedlandet. Det här är en mamma som kan fira!
 
Häpp!
Nu är vi en nappfri familj.
 

Saker jag inte tänkt igenom

Publicerad 2013-08-30 18:54:00 i Hur gick det här till?

Mina föräldrar fick ångest när de skulle ge mig ett namn och tog det säkra före det osäkra efter många om och men och gav mig ett dubbelnamn. Hur mitt andranamn kom till är ett helt annat blogginlägg.

När jag ska fylla i mina namn i sådanadär rutor för att få ut plastkort i väl valda butiker eller så får mina namn sällan plats. Jag brukar få heta Ann-Christin Berndt. Samma är fallet när jag får post från myndigheterna.

Så nu är frågan hur jag tänkte när jag inte bytte efternamn utan lade till ett när vi gifte oss? Jag tänkte inte alls.

//Ann-Christin Ann-Ch

Slutet på en era

Publicerad 2013-08-29 21:07:00 i Baka

Vi laddar för fullt inför morgondagen. Mest är det jag som laddar, den lille mannne är lugn och står och väljer mellan vem det är som ska få hans napp nu när han ska sluta i morgon kväll. Det står och väger mellan att spola ner nappen till hajbebisarna eller skicka den till Bianca.
 
Bianca är en 29-årig vacker brunett med fina kurvor och tjockt hår. Bianca och den lille mannen träffades under en kort och efterlängtad stund i somras och han kan inte sluta prata om henne. Bianca är en shetlandsponny. Som det ser ut i skrivande stund är det Bianca som kommer att bli en napp rikare. 
 
Som belöning ska vi om bekant åka och köpa valfri leksak på den gigantiska leksaksafären OCH så ska vi äta tårta. En kladdkaketårta med dulche de leche. Jomenvisst, mamma behöver belöning innan den första läggnigen utan napp kommer att ske.
Dulche de leche in the making.
 
Har ni testat att göra det?
Så enkelt att det nästintill är brottsligt att inte testa!
 
1. Köp en burk kondenserad mjölk.
2. Ta bort etiketten.
3. Lägg burken i en kastrull med vatten.
3. Koka i 2-4 timmar beroende på hur tjock du vill ha den. Ju kortare koktid, desto rinnigare leche. Se till att burken är täckt med vatten hela tiden.
4. Klart!
 

Den perfekta bröllopspresenten

Publicerad 2013-08-29 10:00:00 i Bröllopet

Vi hade (nästan) ingenting med vår bröllopsfest att göra, den tog våra nära och kära hand om. Vi den äkte mannen fixade maten och sedan behövde vi bara dyka upp. Så borde alla ni par i giftastankar göra, langa över all partyplanering till några som känner er utan och innan. Stressfaktorn blir lika med noll! 
 
Nu till kontantan av själva blogginlägget. 
 
När vi kommit till festen och hälsat klart på alla så såg vi att det stod tre canvasdukar uppspända vid entren. Bredvid stod ett bord med penslar och färger. 
 
Efter korsförhörning av väl valda gäster (då systrarna vägrade säga) var det egentligen ganska självklart. Alla som ville fick under kvällens gång måla på tavlorna till oss. "Kul" tänkte jag och när jag gick ut många timmar senare för att kika på tavlorna och hämta luft så var min tanke "FANTASTISK!!!"
 
Det blev inte bara tre fantastiska konstverk. Det blev tre tavlor som gör att jag tänker på mina vänner varje dag. När jag ser jordgubbarna tänker jag på Johanna, kaffekoppen är Sina och mustascherna uppe i högra hörnet som började som måsar är tre grabbar som... njaeee... den historien håller jag för mig själv. Hjärtat är Anna och mobilen som blev en rymdgubbe är Erika. Sandras paragraf blev förvandlad till en mask och så fortsätter det. 
 
Vi upptäcker nya saker varje dag.
 
 

De fyra armarna

Publicerad 2013-08-28 20:57:19 i Småbarnsföräldersyndrom

Trotsåldern är över för denna gången sedan länge men vi tycker ganska olika den lilla fröken och jag. Hon gillar si och jag gillar så. Hon tänker si och jag tänker så (ibland även lite si). Ganska skön blandning och lärorikt som attan för oss båda. Vi har olika drömmar och olika önskemål. Men idagm just idah hade vi samma tanke. Ett önskemål som jag haft i flera år.
 
- Mamma, jag önskar att du hade fler armar än två för då skulle du kunna hjälpa mig att breda mackan samtidigt som du häller upp juice. Du borde ha minst fyra stycken. Det är så jobbigt att vänta.
 
Och visst har hon rätt, evolutionen har missat någonting här.
 

Den perfekta leksaken

Publicerad 2013-08-28 10:00:00 i Berndtsson och Lundström tipsar

Vi har testat det mesta. Pedagogiska leksaker. Alternativa leksaker. Ekologiska leksaker. Platsleksaker. Vintage leksaker. Nedärvda leksaker. Dyra leksaker. Egengjorda leksaker. Kreativitetsstimulerande leksaker. Alla med olika entusiasm från de båda lintottarna och alla med olika hållbarhet men det finns ingen (inte ens iPaden om man får lägga till den i leksakslistan) som är lika populär och har varit populär sedan barnen såg dagens ljus som den här:
Tumstocken.
 
Tumstocken är ohotad på första platsen och har varit ohotad i en evighet. Flexibel, användbar för båda vuxna och barn och relativt billig. Just på den här bilden är tumstocken en häst/hopprep beroende på hur medvillig tumstocken är. Möjligheterna är oändliga!
 
Kära blivande föräldrar!
Vi har varit där, stått med glittrande ögon i babybutiken och svurit en tyst ed om att det ofödda barnet enbart ska födas upp på bröstmjölk, ekologiska grönsaker uppvärmda långsamt av solenergi och alla leksaker ska vara säkra, färgglada och förnyelsebara. Jättefint. Verkligen jättefint. Kör på med den ekologiska maten när ni kan och det där med leksakerna... Strunta i allt som säljs och ge barnet valfritt köksgeråd eller verktyg. Det är ändå med det era ögonstenar kommer att leka med. Det finns åtskilliga tusenlappar att spara här.
 
Hälsningar från mig,
som fick detta råd som förstagångsmamma och struntade totalt i det.
 

Varvräknare på hopprepet

Publicerad 2013-08-27 10:00:00 i Nördigheter

Hopprepet från den ondskefulla sfären eller hopprepet från den närmsta gymmet?
Det enda jag vet är att det fanns på vårt lilla coop och jag kan inte sluta hoppa. 

- 1-2-3-4-5.....*hopp, hopp, hopp...* 77-78... *skutteliskutt!* 119-120-121-122.... FASEN OCKSÅ!!! *försöker trassla mig ur trasslet*
- Mamma, det ÄR min tur nu. Det är mitt skuttrep.
 

En ovillig mackapär

Publicerad 2013-08-26 19:06:39 i Vardagsliv

Han tog på sig det ansträngda leendet, den äkte mannen, med full förståelse.
 
 
Den har trixat och bråkat.
Totalt ignorerat alla charmförsök.
Vänt ryggen till alla agressiv attacker och ser tillsynes ut att ha bildat en pakt med den örviga trädgården.
 
 
Vi Mannen har fyllt på med bensin.
Vi Grannen har sputat med startgas.
Vi Mannen har bytt sådanhär (som jag lärt mig är något som heter t-ä-n-d-s-t-i-f-t)
 
Gräset har växt så det knakar under tiden som vi beslutat att det är dags att ge upp på den där förbankade gräsklipparen. Snart behöver vi ingen ny gräsklippare, vi behöver en machete alternativt en lie och en snabb kurs med Bear Grylls i hur vi enklast och säkrast ska ta oss till studsmattan, grinden och påstlådan.
En oälskad och beroendeframkallande manick. 
 

Yogurt + haj = glada föräldrar

Publicerad 2013-08-23 21:52:16 i Vardagsliv

Man skulle kunna tro att det här är ett inlägg sponsrat av Arla ekologisk vaniljyougurt. Det är det inte, men det borde kanske vara det. Eller så är det jag som borde sponsra dom så att de aldrig slutar trycka information om hajar på sidan av förpackningen. Jag kan tänka mig att hajarna kan varvas med hästinformation. Hästar och hajar har nästan likvärdig satus på den lille mannens lista över favoritsaker/varelser i världen.
 
Men nu till saken. Varför ska det vara så?
1. Den lille mannen sprang till frukostbordet.
2. Samme lille man åt mer än den vanliga mängden av en dl välling till frukost. Han åt två fulla skålar + müsli.
3. Fröken övertygade honom om att han skulle förvandlas till en haj tio minuter efter första skeden hajyougurt och det var väldans sött när förvandligen började.
 
Minuset på listan är att han förvandlades till en haj som bet mammor. Läskigt även om det bara var på låtstas och den utsatta mamman har livlig fantasi och hör sig passande signaturmelodier.
 
Summan av kardemumman är - snälla Arla fotsätt med hajarna!
 

En snyggare mamma

Publicerad 2013-08-23 10:00:00 i Vardagsliv

- Mamma, det är någonting som fattas på dig. Du måste piffas till. Hm... balsamspray eller ett halsband...?
 
*spring,spring*
 
- Sitt still, det kommer inte att göra ont.
 
Tveksamt satt jag stilla.
 
- Sådär. Nu  blev det bättre.
Det blev inget halsband. Det blev ingen spray.
Det blev en halstatuering.
 

Några bröllopsbilder

Publicerad 2013-08-22 18:49:00 i Bröllopet

Men jag har ju glömt, ni har inte sett bilderna från bröllopet!
Inte jag heller om jag ska vara ärlig men med lätt förståelse, Fanny som fotograferade tog över 900 bilder bara på fredagen. Jag har sett några guldkorn i oredigerat tillstånd och självklart ska även ni också få se dom.
 
Efter viss argumentation kom projektledaren och jag
överens om vart själva vigseln skulle ta plats.
 
 
To be continued...

Sluta med napp

Publicerad 2013-08-22 10:00:00 i Småbarnsföräldersyndrom

 Vi har ju gjort det en gång förut så hur svårt kan det vara?
 
Jättesvårt!
Han är en envis, nappälskare av rang. Sa jag att han var envis? Enivs. Och trotsig.
 
Med den lilla fröken var det enkelt. Vi hade förberett henne med att det var dags att lägga nappen på hyllan som stora tjejer gör men hon var ytterst motvillig. Så kom dagen då hon såg en glittrig Barbie i ett skyltfönster. 
 
- Vill ha den, sa den då två och ett halvt åriga fröken.
- Jag köper den till dig om du slutar med napp, replikerade jag snabbt. Jag såg chansen och tänkte inte låta den glida ur händerna...
- ... OK... jag slutar...
 
Och så var det klart. Inget gny, inga tårar. Bara en glittrande Barbie.
 
Den lille mannen är också förvarnad. Men just de orden ser ut att glida av honom. Vår son kan vara gjord av teflon.
 
- Hjärtat, när din storasyster slutade med napp så åkte vi till leksaksaffären och hon fick välja viiiiilken leksak hon ville för att hon blev en stor tjej när hon slutade. (vita lögner räknas inte...) Det ska du också få göra och det är dags för dig att snart sluta. Då blir du en stoooooor kille.
- Jag vill inte vara en stor kille, jag är bara mig.
 
Inte riktigt det svar jag förväntade mig... Bra svar, men ändå inte alls bra.
 
- Du kommer alltid att vara du men du får en ny leksak för att du varit duktig och slutat med nappen.
- Tack mamma! Då vill jag ha en riktig häst i trädgården.
 
Vänta lite, det här gick inte som planerat. Inte alls faktiskt. 
 
- Om dom har en riktig häst i affären så köper jag den till dig. 
 
Nu har jag läst på alla möjliga vad-händer-i-vår-stad sidor på nätet och har kommit till slutsatsen att nästa helg är det grönt ljus. Ingen ponnyridning så långt ögat når i hela Södermanland.
 
Nästa fredag är det dags, då ska vi lämna napparna till fölen.
 
- Får jag tillbaka dom sen mamma?
- Nej.
 
När jag nu går nära honom tittar han på mig med mörk skepsism och viss ignorans och lägger en fast hand över nappen.
 
- Inte än mamma, inte än...
 

Det efterlängtade svaret

Publicerad 2013-08-21 16:00:00 i Vardagsliv

- Jag ska bli snabbast i världen, men jag tänker aldrig i hela livet doppa huvudet. Och när jag har haft semester igen, då ska jag börja i hoppskolan och efter det sjöjungfruskolan.
 
Någon är taggad. Någon är VÄLDIGT taggad!
 
Efter vad som hon tyckte var eoner av tid kom beskedet idag att vi fått plats på simskolan som börjar om ett par veckor. Sedan dess har hon sprattlat runt på golvet och visat olika simstilar.
 

Unplugged

Publicerad 2013-08-20 16:00:00 i Vardagsliv

Det har varit såhär under ganska många kvällar nu. Den lilla fröken på akustisk gitarr framförande egna låtar. Egna engelska låtar. Hon vill gärna lära sig engelska men tycker att vi lär henne för långsamt så hon har lärt sig själv. 

"Aoowee lishteeee Barbie har eeeeen roooosa klääääniiiing swapisharanalalaaanaa..." 
 
 
Hon får även sin lillebror att dansa, en eloge bara att få honom upp från alla fyra och få honom att sluta gnägga.
"Man måste dansa dicso när jag sjunger rock"
 
 
I går var ingen undantag. Det som skiljer är en nu tejpad och limmd gitarr. Jag kan kanske lite ha med det att göra. Jag och YouTube och K Cobain. 
 

TIPS! Personlig födelsetavla

Publicerad 2013-08-19 21:24:00 i Berndtsson och Lundström tipsar

Jag har lite svårt för bebisfötter tryckta i lera eller tallrikar som berättar när våra (och självklart era) fantastiska barn kom till världen men det vore roligt att ha ett minne som man vill ha framme och visa för andra. Tror inte att journaler från förlossnigen (som båda är som längre noveller) är intressant läsning och gör sig inte vidare bra inramade...
 
Nu har jag snubblat över det här. Supersnygga, eller hur!
Tavlor i skala 1:1 med vikt och visad längd och hela kittet!
 
Finns att beställa på Personlig Födelsetavla för 450:-. Om du dessutom anger koden "berndtsson" i kassan får du 20% rabatt! Koden gäller augusti ut.
 

Kristaller ska fira med tårta

Publicerad 2013-08-18 18:29:00 i Vardagsliv

 - Vi måste fira med tårta! Jag har ju blivit en kristall!!!
 
Att ha börjat på den stora avdelingen på dagis följde med högtider jag inte visste hörde till. Vem tackar nej till anledningar att äta tårta?
 
Inte jag.
 
Lilla fröken, bästisen och den lille mannen dekorerade. Vi andra (coh dom) åt som besatta. I efterhand tycker jag att det här borde firas flera gånger.
 
Kristalltårta är gott. Mycket gott!
 

Gift en vecka och en dag & talbollen

Publicerad 2013-08-17 16:09:00 i Bröllopet

Just precis idag har vi varit gifta en vecka och en dag. Hipp hipp HURRA!!
 
Jag fick höra att trots att vi varit tillsammans så länge så är det en annan känsla när man gifter sig. Man blir liksom som en enhet. En osynlig liten mur byggs upp runt en. Jag tyckte att det lät som rappakalja men dra på trissor! Jag börjar förstå vad dom menar. 
 
Den äkte mannen och jag hade ingenting med vår bröllopsfest att göra,
men vi hade två krav.
1. Inga lekar eller uppdrag. 
2. Inga tal.
 
Vi fick som vi ville men med en liten tvist. Tydligen hade våra gäster önskemål också och ville hålla tal. Våra toastmaserinnor var stenhårda och gjorde den här istället så att alla blev glada. Vi fick en boll.
 
 
Ser ni att det finns ett litet hål på ovansidan? Gästerna som ville säga något skriva ned det på en lapp, peta ner lappen i hålet på bollen och vi fick ett förbud. Bollen får inte öppnas på förrän vår första bröllopsdag. 
 
Kul idé, men jag avskyr att vänta. Nu står den retligt i fönstret bredvid matbordet. Tur att den är snygg.
 
 

Rotorblad

Publicerad 2013-08-16 17:27:13 i Småprat

- Kan du säga RRROTORRRRRBLAD mamma?
- Rotorblad.
- Bravo mamma! Vad duktig du är.
 
Tack hjärtat, tack.
Den lille mannen gödslar komplimanger runt sig just nu.
 

#shoplessjune är över

Publicerad 2013-08-16 12:00:00 i #shoplessjune

Ja, det är faktiskt augusti. 
 
Mina försök att dra ned på shoppandet av miljömässiga skäl (att jag sparar riksdaler är också fint i kråksången)  motarbetas av den lilla fröken. Jag klimatkompenserar genom att:
 
1. Inte ge vika så himmla mycket (om vi inte ser en tyllkjol eller något leopardmönstrat eller är överens om en bikerjacka eller så... då och där är jag lättövertalad. "Hmmm, undra om den här finns i strl M också?")
 
2. Jag handlar på min majortitet av kläder i secondhand butiker. Kanske, om man tänker efter, så den enda second hand butiken som finns i stan.
 
Dagens fynd är en oemotståndlig mustaschtröja, linnebyxor och en spetströja med strass och pärlor. 
 
Bravissiomo!
 

HM - THE katalog

Publicerad 2013-08-15 17:58:00 i Shopping

 
- Det här är viktigt! Jag måste ha en penna. Allt som jag ritar ett kryss på tycker jag är snyggt.
 
Allt blev kryssat. Verkligen allt.
 
Dagens brev:
 
Kära HM,
Vi är varmt och hjärtligt intresserade av ett sponsorskap. Ni står för hösten klädkollektion i strl 104 och vi står för enorm exponering för er i form av ett helt dagis om kommer att se era kläder.
 
Högaktningsfullt,
den sponsorletande mamman

Att gå emot strömmen

Publicerad 2013-08-14 18:05:31 i DIY

Det behöver ju inte vara så speciellt egentligen. Man är ju den man är och man gör ju som man gör. Det behöver inte handla om att kasta sig ut för klippan eller lämna allt för att påbörja någonting nytt. Det kan vara så litet som att ge pedagogerna på dagis en "HEJ"-present nu på höstterminen istället för en "TACK"-present på våren då de får så mycket annat. Så har jag gjort, en "HEJ"-present! 
 
Så.
 
En sensommarkväll 2013, närmare bestämt igår var det dags för mig att träda in i världen av godisbuketter. Jag har fått dom själva och de är söta på flera sätt. Hur gör man undrar du? Plättlätt!
 
Köp godis i lagom mängd och lite till. Provsmaka även några bitar så att du är säker på att godiset är gott. Köp med ett paket grillpinnar.
 
 
 
Trä upp godiset på pinnarna. 
 
 
Bind ihop det till en snygg bukett! Klart! Gott! Snyggt!
Vill man dessutom blogga om den fina godisbukett man nyss gjort är det bra att ta en skarp bild på själva buketten. Jag gjorde inte det, men jag tog en bild på min underhållning under själva tillverkningen. Jan Eliassons fantastiska sommarprat. Klicka på länken och njut, ät lite godis, trä upp lite godis på spetten och njut lite till av Jans berättelser.
 
Jan, du är min idol.
 

Att bryta ihop och komma igen

Publicerad 2013-08-13 21:35:01 i Småbarnsföräldersyndrom

Vanligt scenario här hemma i ämnet "allt" Deltagare är den lille mannen i ena ringhörnan och övrig människa i den andra ringhörnan.
 
- Kom vi ska *fyll i här valfri syssla, te x borsta tänderna, äta, sova m.m.*
- NEEEEEJ NEEEJ NEEEJ. DET TÄNKERRRRR JAG INTE GÖRRRRA!
- Jo, kom nu.
- Nej.
- Men om du får göra själv då?
- JAAAA!! Flytta på dig. Jag bill göra hälv!
Egenblandad välling är just nu bäst.
 

Dagis har börjat

Publicerad 2013-08-12 21:06:07 i Småprat

 
Det har varit en händelsfull sommar. Vi har varit på lantgård och ridit på hästar, vi har varit på grillfester och haft eget bröllop. Vi har varit på akvarium och studsat på studsmattan så att denna mamma blivit trött av att bara titta på. Vi har varit på Nordens Ark och tittat på djur där den lille mannen för första gången fick se "den stora snygga vargen". Vi har simmat i sjön, vi har cyklat, vi har ätit jordgubbar och litervis med glass. Vi är brunbrända, solblonda, fräkniga och har skrubbsår på knäna. 
 
Händelsefull, härlig men det är skönt att gå tillbaka till rutinerna som vi gjorde idag. 
 
- Har ni haft en bra sommar? frågade pedagogerna när jag hämtade lintottarna. 
- Vi har haft fullt upp och jätteskönt, svarade jag. 
- Jaha.... Alltså det är inget fel med att bara vara men frågar man era barn har ni inte gjort någonting. Ni har inte ens varit utomhus. 
 

Bröllopshelgen

Publicerad 2013-08-11 20:35:00 i Bröllopet

 ÄNTLIGEN får jag visa er klänningen!
Tacksam.
Ödmjuk.
Överlycklig.
Omtumlad.
Tårögd.
Rörd.
 
Helgen har varit magisk! Måste smälta alla intryck innan jag kan skriva mer. Tack igen alla ni som kom, alla ni som tänkte på oss, alla ni som engagerat er för oss. Utan er är vi ingenting!
 

Snart bröllopsfest

Publicerad 2013-08-10 16:16:31 i Bröllopet

Vi gifte oss igår, den äkte mannen och jag. Det var bara mammor och pappor och syskon där med oss. Nu är det dags för party med vännerna.

Tack alla som planerat, tänkt på oss och varit med. Ni betyder allt!

Bröllopsvecka - torsdag kväll. Nedräkning

Publicerad 2013-08-08 22:51:31 i Bröllopet

Nyfiken på vad har vi gjort idag? Blir en bröllopsrelaterad lista då att äta lunch och byta blöjor inte är det mest intressanta att läsa. Lista kommer här i okronologisk ordning.

1. Finjusterat tidsschemat.
2. Bundit brudbukett.
3. Lagat maten till festen på lördag.
4. Pysslat ihop bordsdekorationer.
5. Packat övernattningaväska och tillpiffningsväska.
6. Burit otaliga mängder dryck i spöregn.

Just nu sitter jag och målar naglarna för sista gången som fröken Berndtsson. Nästa blogginlägg kommer från fru Berndtsson Lundström. Det ni! Stort och overkligt.

Bröllopsvecka - tisdag. Snacksshopping

Publicerad 2013-08-06 23:16:00 i Bröllopet

Jag hade en känsla av att jag hade glömt någonting och kom på vad det var jag hade glömt när jag var här.
Kära bloggläsare, jag kommer här med en liten kom-ihåg-lista till er när ni ska handla inför er stora (vilken som helst) fest.
 
1. Gör en lista på allt du ska handla och vart du ska handla det.
2. Ta med listan när du ska handla.
 
Jag gjorde bara steg 1 av 2, men vagnen blev full ändå. Hjulen stod som koben och vagnen blev mer och mer svårforcerad. Efter avprickning på listan när jag kom hem så behöver jag ut en sväng till.
 
Jag blev lite för ivrig i mitt Spotifylyssnande under min shoppingtripp. Jag har nästan alltid med mig barnen när jag handlar så denna nyvunna musikstund gjorde att jag svängde loss i mejerisektionen tillsammans med the Hives. Känner att jag inte vill utveckla mer varför det inte var bra.
 
I morgon blir det fixning av vigsellokal och ja... det räcker.
 

Bröllopsvecka - tisdag. Barnkläder

Publicerad 2013-08-06 14:13:26 i Bröllopet

Den lille mannen är delvis ekiperad av Lindex
Shortsen kommer från HM och är det enda som han utan protest tar på sig. Han mumlar någonting om "SÅDANAHÄRRRRRA har hästar på sig" och hjälper glatt till med påklädningen. 
 
Lilla fröken har valt sina kläder själv inför fredagen och den är iögonfallande orosa... Jag hade nästan satt mitt högra lillfinger på att hon skulle välja någonting sådant här.
Men visst är den fin guldklänningen? Den finns på Lindex för 249:- När vi köpte den var det med stora förmaningar om att hon fick ha den först på fredag och inte innan. Hon lovade dyrt och heligt att hon inte skulle röra den. Hon höll inte det löftet så jag har haft klänningen gömd i tvättstugan då hon är fenomenal på att hitta saker som hon inte ska. Klänningen kom upp idag.
 
Hon har aldrig varit så snabb i hela sitt liv. 
 
Jag han lägga ifrån mig kassen med rena kläder för att stänga barngrinden som leder upp från tvättstugan, sedan hörde jag glada tjoanden från vårt sovrum.
 

Bröllopsvecka - måndag. Klänningar & hår

Publicerad 2013-08-05 22:13:00 i Bröllopet

På fredag är det dags för min blivande äkte man att få sin fru. En fru som är jag och veckans tema kommer självklart att gå i våra bröllopsförberedande steg. Nytillkomna kan läsa ikapp HÄR.
 
Oroväckande lite nerver ännu. Allt börjar falla på plats och idag var det dags att hämta klänningarna.
Jag hade missbedömt mig ganska grovt och båda klänningarna jag beställt var för stora för mig. Läskigt att lämna infrån sig dom med vetskapen om att någon ska klippa och sy i mina fina klänningar, men då min sykunskap sträcker sig till att jag vet hur man byter från raksöm till sicksak på symaskinen är alla alternativ än att jag ska sy själv, bättre. 
 
Jag är lugn nu, det ser inte ut som hon rört dom och båda klänningarna sitter som gjutna på mig. Behöver ni en duktig sömmerska i mina krokar, maila mig så förmedlar jag med glädje och värme kontakten.
 
Vi har fixat håret idag också, jag och lintottarna.

Lintott 1.
 
Lintott 2.
 
Lintott nummer 1 var skeptisk till sitt första egna frisörbesök trots att det var moster som klippte. Men hon gav med sig om hon fick sitta hos trollet a.k.a. hennes mor.
 
Lintott nummer 2 gick inte att föreviga under sin första klippning då han protesterade högljutt och vilt fäktandes och hade en mindre intorkad lunch i själva lintottarna som behövde kammas bort.
 
Efterbilder på de båda har också varit svåra då de sprungit runt och blivit suddiga på varenda bild jag försökt få med dom på så ni får helt enkelt fantisera om hur fina de blev (jättefina!). Jämna kanter på fröken och styrsel på den lille mannens lockar.
 
Jag var duktig och stod still så här kommer en efterbild på mig. H-Ä-P-P-! Blond i vanlig ordning och med puderrosa och pudervita och något fler färger som jag inte minns i slingväg.
 
I morgon är det dags för leverans av dryck och blivande svärmor.
 

Cirkus Wiktoria

Publicerad 2013-08-03 13:03:00 i Utflykter

Cirkus i stan och hög tid att inviga de båda barnen i cirkusvärlden. Från det att de slog upp sina blå och fram tills det var dags att åka dit började varje mening med "börjar cirkusen snart?" När cirkusen Ä-N-T-L-I-G-E-N-! började såg de båda ut såhär.
Några citat från kvällen:
Den lilla fröken - varför har hon bara trosor på sig?
Om tjejen som klättrade i rep. Och det hade hon ju, bara trosor på sig.
 
Den lilla fröken - sådär kan verkligen inte jag göra!
Om paret som snurrade tallrikar på pinnar. Och jag är glad över att hon inte försökt.
 
Den lilla mannen - varför gör dom sådär?
Om alla nummer som inte inehöll djur. 
 
Summa sumarum om gårdagen från de båda var att orkestern spelade för högt och det bästa med cirkusen var att frökens bästa kompis var där, masken som bråkade med clownen och hästarna. Den lille mannen vill nog gärna lägga till hålet han hittade i marken utanför tältet till listan och repen till tälten som man kunde hoppa över och springa under. Bubblare på listan var när bästisen gick på toaletten och dom försökte kika in genom fönstret men toalettbesöket kom precis utanför den gemensamma topp-tre-listan.
Hålet.
 
Toalettbesöket.
 
Kamelerna hamnade förvånansvärt långt utanför topplistan.
Vi tackar för besöket Cirkus Wiktoria och ger cirkusen 2 tältpinnar av 5 möjliga.
Entrépriset drar ned betyget avsevärt.
 

Havets Hus i Lysekil

Publicerad 2013-08-02 14:07:34 i Utflykter

Sextonde juli
 
Färjan över till Lysekil, blivande svärmor njöt.
Fröken njöt. Den lille mannen var vettskrämd. "Det låtej föj högt! SCHLUUTA BÅTEN!"
 
Väl framme tog vi första och kanske inte bästa parkering men en promenad i solkskenet i Lysekil är sällan fel.
 
Utom när man går med oss. 
 
Med på vår promenad var även sopbilen som envisades med att köra dit vi hade tänkt att gå. Sug lite på den här meningen "En solig sopbil"... Inte så mums.
 
När vi kom fram till fel sida av stan och gatan blev till hav insåg vi att vi hade gått i stanken hlet i onödan, vi hade gått fel, fel, jättefel. Många och långa GoogelMapkik och kompassappstittningar (äntligen fick jag användnig av den!) så hittade vi  rätt.
 
Destinationen var Havets Hus.
 
Fint hus med utbildning, akvarier, vattentankar, klappzoo och ett hett tips om du är i krokarna och tröttnat på klipporna för ett litet tag. Det som är det absolut häftigaste med Havets Hus är att det du ser inne i tankarna är det som finns under ytan direkt utanför huset. DET gillar jag.
 
 
 
Det som bland annat finns där ute är det här. 
 

Inkokta krusbär

Publicerad 2013-08-01 22:52:00 i Lyxliv

 
I vår trädgård finns det:
• 2 stycken äppelträd med mycket goda äpplen.
• 1 stycken päronträd med färre men smaskiga päron.
• 1 stycken enormt körbärsträd där vi njuter av blommorna och fåglarna av frukterna. Bären sitter så högt upp att vi bara når en promille.
• 2 stycken ordinära vinbärsbuskar.
• 1 stycken sjukt plommonträd.
• 1 stycken krusbärsbuske.
 
Denna krusbärsbuske har röda goda krusbär och producerar även den massvis av bär. Tydligen är total ignoration tricket. Men vad gör vi med alla krusbär? Vi har bara idag ätit upp närmare en liter och det syns inte att vi plockat några bär på busken.
 
Idé!
 
Den här godingen ligger på soffbordet för att den är så fin, den måste ha några tips. Jo, jag tänkte så...
  
Tips fanns, till och med specifikt för krusbär. HURRA! Inkokta krusbär - YUMMI!!!!

Vänta nu... Inkokningsapparat?
Efter en kik i källaren där vi har alla möjliga och otänkbara köksmaskiner och hjälpmedel hittade jag noll stycken "vanlig inkokningsapparat". Jag hittade inte en "mindre vanlig typ på inkokningsapparat" heller.
Äsch, vi ses vid krusbärsskålen.
 

Missat klädkoden

Publicerad 2013-08-01 12:48:37 i Vardagsliv

När prinsen och prinsessan deklarerade att det var deras bröllopsmiddag (och inte köttbullslunch som jag trodde) kände jag mig en anigens underklädd. Ovan position då jag brukar ta alla tillfällen i akt (och oakt) att klä upp mig till tänderna. Man lever ju bara en gång så det är lika bra att passa på!
 
 
Prinsen:
 
 
 
Prinsessan:
 
 
 
 
Den surt underklädda mamman:
 
Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Berndtsson och Lundström

Ann-Christin, det är så jag heter. Västkusttjej som blev östkustsmamma. Jag bor i en liten stad utanför Stockholm som är mycket befolkad av turister. Det är inte bara turister här utan några tusen åretruntbor och även mannen som jag lever tillsammans med och våra två barn, lilla fröken (2009) och den lite mindre mannen (2010). Med i familjen finns även två stora barn som lever det glada studentlivet på andra orter. Stanna en stund och reflektera över min reflektioner som en alldeles perfekt vanligt virrig kaffetörstande person. Kontakt: berndtssonlundstrom@icloud.com

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela