Grafikens Hus är borta...

Publicerad 2014-03-16 20:34:56 i Grafikens Hus

När jag sätter mig och skriver inlägg här så rinner orden av mig och dagens händelser samlas in och tas om hand om. Det är sällan jag planerar vad som ska skrivas och bilderna tas lite här och där. Funkar det så funkar det. Idag skulle jag vilja skriva om simskolan, spontanfikabesök och de fantastiska lintottarna och den äkte mannen.
 
Men jag kan inte.
 
Inte idag.
 
Natten till idag förlorade vår stad sin silluett, en stor del av sin identitet och en naturlig samlingsplats. Staden har förlorat en vacker kungsladugård som hade sina rötter djupt nedgrävda i den svenska historien. Vi har alla förlorat den största nationella samlingen av modern och samtida grafisk konst. 
 
Vi bor ett par stenkast från Grafikens Hus och satt bedrövade och såg på rökmolnen som steg mot himlen. Det stinker rök nere i stadskärnan. Jag ett hål i hjärtat som jag inte är ensam om. Staden är i chock.
 
Men vi bor i en stad med en stor själ och kämparvilja. En stad med stolthet och kärlek. Med energi och sammanhållning och framtidstro. Vi kommer att komma igen. Grafikens Hus kommer att komma tillbaka. Det är jag övertygad om.
Bilden är tagen av Alex Ojanen och publicerad i Mariefreds Tidning. Där kan du läsa mer om vad som hänt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Berndtsson och Lundström

Ann-Christin, det är så jag heter. Västkusttjej som blev östkustsmamma. Jag bor i en liten stad utanför Stockholm som är mycket befolkad av turister. Det är inte bara turister här utan några tusen åretruntbor och även mannen som jag lever tillsammans med och våra två barn, lilla fröken (2009) och den lite mindre mannen (2010). Med i familjen finns även två stora barn som lever det glada studentlivet på andra orter. Stanna en stund och reflektera över min reflektioner som en alldeles perfekt vanligt virrig kaffetörstande person. Kontakt: berndtssonlundstrom@icloud.com

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela