Vaniljmakroner med vaniljkräm
Recept som utlovat!

220 g mald mandel
325 g florsocker
115 g strösocker
215 g äggvita
Blanda mandel och florsocker och sikta sedan blandingen för att bli av med eventuella klumpar. Vispa äggvitorna och strösocker tills smeten är mjuk men ändå fast och formbar. Ett tips är att vispa långsamt. Vänd försiktigt ner mandel- och florsockerblandningen i omgångar i äggsmeten. Spritsa ut i rundlar och låt dom ligga framme och torka i minst 30 minuter. Det är det som gör att de blir snyggt släta på ovanpå och frasiga på sidan (om man inte gör som jag och vispar smeten för hårt... då blir de bystiga). Grädda i 150 C i 13-15 minuter.
Vaniljkräm
70 g mjölk
1 vaniljstång
50 g socker
2 ägg
200 g kallt smör
Snitta och skrapa ur vaniljstången och lägg ned stången och skrapet i mjölken. Blanda ägg och socker tillsammans i en skål och häll ned den i vaniljmjölken. Värm långsamt upp blandningen till 80 grader, rör om hela tiden. Låt smeten svalna ned till 35 grader och tärna ned smöret i krämen.
Montering
Klicka ut vaniljkräm på avigsidan på en makron och tryck lätt på en till makron.
Smaka
Njut!