Lillfröken och jag har bakat världsgoda chokladmuffins. Lyssna på det här:
Chocolate banana cupcakes with, ginger, orange and chocolate core
Mmmm... Klart ni ska få receptet och varför låter det godare på engelska?
(12 stycken muffins)
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vanilj
75 g smör
1 dl creme fraiche, 34%
2 msk starkt, kallt kaffe
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 smk kakao
1 tsk salt
färskriven ingefära, jag tog en 1/2 matsked
skalet och saften från 2 apelsiner
2 bananer
toblerone
Vispa ägg, socker och vaniljsocker tills det blir vitt. Konditorn i huset säger att det ska bli vitt på riktigt, jag säger att det är inte så noga... Vitaktigt blir bra.
Smält smöret och blanda ner det tillsammans med kaffe, creme fraiche, apelsinskal, apelsinsaft och ingefära i äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd ner försiktigt i smeten. Skiva eller krama sönder bananerna och vänd sist ner dom i den nu ljuvliga smeten. Tryck ner en tobleronetriangel i varje muffins och grädda i 15 minuter på 175 grader.
Glöm inte att slicka av skålar och slickepottar under gräddningstiden och eventuellt knapra på de tobleronebitarna som blivit över!