Inkokta krusbär
I vår trädgård finns det:
• 2 stycken äppelträd med mycket goda äpplen.
• 1 stycken päronträd med färre men smaskiga päron.
• 1 stycken enormt körbärsträd där vi njuter av blommorna och fåglarna av frukterna. Bären sitter så högt upp att vi bara når en promille.
• 2 stycken ordinära vinbärsbuskar.
• 1 stycken sjukt plommonträd.
• 1 stycken krusbärsbuske.
Denna krusbärsbuske har röda goda krusbär och producerar även den massvis av bär. Tydligen är total ignoration tricket. Men vad gör vi med alla krusbär? Vi har bara idag ätit upp närmare en liter och det syns inte att vi plockat några bär på busken.
Idé!
Den här godingen ligger på soffbordet för att den är så fin, den måste ha några tips. Jo, jag tänkte så...
Tips fanns, till och med specifikt för krusbär. HURRA! Inkokta krusbär - YUMMI!!!!
Vänta nu... Inkokningsapparat?
Efter en kik i källaren där vi har alla möjliga och otänkbara köksmaskiner och hjälpmedel hittade jag noll stycken "vanlig inkokningsapparat". Jag hittade inte en "mindre vanlig typ på inkokningsapparat" heller.
Äsch, vi ses vid krusbärsskålen.