Sångdag

Publicerad 2012-11-13 22:37:15 i Vardagsliv

Fröken har inte så länge jag kan minnas någonsin tyckt att det varit ens OK att plocka undan det man lekt med innan man tar fram nästa sak. Hon har inte dessto mindre sluppit att plocka bort, men det följs av ett surande som kan vara länge länge. Hennes lillebror är tvärtom och verka tycka att det är det som är själva grejen med att leka - att få plocka bort det igen. Men dagis har nått ett genombrott gällandes fröken.
 
Vad gillar hon? Prinsessor!!
Finns det någon prinsessa som städar? Ja, Askungen!
Städar Askungen bara eller gör hon någonting mer? Hon sjunger!
 
Sagt och gjort, dagis kläckte den tanken hos lilla fröken. Om vi sjunger samtidigt som vi plockar undan efter oss, PRECIS som Askungen...
 
Går det fort i hockey? Ja! 
Fungerade det? JA!!
 
Med ett litet bekymmer bara. Fröken blir så upptagen och inne i sin sång och dans att hon glömmer av städandet. Så ikväll har vi övat multitasking. Vi har sjungt till allt vi gjort. Som slutresultat vill jag nämna tre saker.
• Hon gillar det skarpt = det fungerar.
• Sång är bra för själen.
• Sjunga samidigt som man borstar tänderna var dock ingen bra idé, även om det var kul.
 
Har jag nämnt att vår dagispersonal är fantastiskt? Ser barnen, gör aktiviter på barnens egna individuella villkor och ser sakerna från barnens håll. 
 

Kommentarer

Postat av: 2-barns-mamman

Publicerad 2012-11-14 22:02:59

Vilken underbar personal! Sicken söt tjej du verkar ha :)
Övning ger färdighet. Kanske ni klarar av att borsta och sjunga samtidigt med så småningom ;) Hahhaa

Svar: Vårt dagis är så bra!!!!!! Underbara! Vi lämnar glada barn och hämtar ledsna barn för att de måste gå hem.
Berndtsson & Lundström

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Berndtsson och Lundström

Ann-Christin, det är så jag heter. Västkusttjej som blev östkustsmamma. Jag bor i en liten stad utanför Stockholm som är mycket befolkad av turister. Det är inte bara turister här utan några tusen åretruntbor och även mannen som jag lever tillsammans med och våra två barn, lilla fröken (2009) och den lite mindre mannen (2010). Med i familjen finns även två stora barn som lever det glada studentlivet på andra orter. Stanna en stund och reflektera över min reflektioner som en alldeles perfekt vanligt virrig kaffetörstande person. Kontakt: berndtssonlundstrom@icloud.com

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela