Bärpaj
Det var ju det där, baka innan äta. Det blev en paj och så här såg den ut innan den hamnade i ugnen. Vad är det i då? Jo, scrolla ner lite så kommer det... (nya läsare bör kanske titta på den här länken innan det scrollas ned).

How to:
- Bär av valfri sort, valfri mängd och valfritt inköpsställe. Våra kom just idag från trädgården. Röda och svarta vinbär + jättemånga röda krusbär.
Lägg dom i en snygg form och ögonmåtta över lagom mängd potatismjöl och lite mer socker än vad man tror.
Nyp sedan ihop:
- Ungefär 100 g smör, men smör är gott så lite mer kan inte skada
- Ett par tre nävar mjöl
- Socker, valfri mängd
- Två nävar havregryn
Smaktesta och smakar det bra kommer pajen bli fantastisk. Smakar den sådär saknas det någonting (mitt tips är att kanel är svaret på mycket). Smula degen över bären. In i ugn på valfri grad, jag tar alltid 200, tills det börjar lukta god paj. Då är den klar.
Här skulle det varit en mycket snygg bild på pajen med vaniljgrädde, snyggt piffad och stylad. Men det luktade för gott för att jag skulle komma ihåg att fotografera den innan jag åt upp den.

How to:
- Bär av valfri sort, valfri mängd och valfritt inköpsställe. Våra kom just idag från trädgården. Röda och svarta vinbär + jättemånga röda krusbär.
Lägg dom i en snygg form och ögonmåtta över lagom mängd potatismjöl och lite mer socker än vad man tror.
Nyp sedan ihop:
- Ungefär 100 g smör, men smör är gott så lite mer kan inte skada
- Ett par tre nävar mjöl
- Socker, valfri mängd
- Två nävar havregryn
Smaktesta och smakar det bra kommer pajen bli fantastisk. Smakar den sådär saknas det någonting (mitt tips är att kanel är svaret på mycket). Smula degen över bären. In i ugn på valfri grad, jag tar alltid 200, tills det börjar lukta god paj. Då är den klar.
