Svärmor Gittans fantastiska äppelkaka

Publicerad 2013-09-10 20:04:00 i Baka

Jag hade planerat en inlägg om den lille mannens bajsjakt men när vi kom hem från jobb och dagis hade svärmor bakat sin fantastiska äppelkaka så det blir ett recept på kakan istället.
 
Ett recept som kräver provlagning då det här utan konkurrens är den godaste kakan som befunnit sig i min mun. 
 
Svärmor Gittans fantastiska äppelkaka
4 dl mjöl
1 1/2 dl socker
100 g smör
1 ägg
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
 
5-6 rivna äpplen
socker
kanel
 
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop mjöl (men spara några matskedar), socker och smör. Blanda i ägget och till sist bakpulver och vaniljsocker med resten av mjölet. Knåda ut hälften av degen i en form (hon använder en med hög kant). Skala äpplena och riv dem grovt ovanpå degen. Strö över socker och kanel efetr tycke och smak och platta till. Fördela resten av degen ovanpå.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Berndtsson och Lundström

Ann-Christin, det är så jag heter. Västkusttjej som blev östkustsmamma. Jag bor i en liten stad utanför Stockholm som är mycket befolkad av turister. Det är inte bara turister här utan några tusen åretruntbor och även mannen som jag lever tillsammans med och våra två barn, lilla fröken (2009) och den lite mindre mannen (2010). Med i familjen finns även två stora barn som lever det glada studentlivet på andra orter. Stanna en stund och reflektera över min reflektioner som en alldeles perfekt vanligt virrig kaffetörstande person. Kontakt: berndtssonlundstrom@icloud.com

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela