Barnavdelningens väntrum

Publicerad 2013-01-27 21:08:52 i Vardagsliv

 
Dom senaste månaderna har den store mannen och jag sovit ganska dåligt. Fröken är en snarkare av rang med andningsuppehåll och allt och det håller oss vakna.
 
- Andas hon? Oj vad hon andas! Ahhh, hur kan något så litet och sockersött låta så illa!?! 

Snarkningarna avtog inte trots att den envisa förkylningen försvann och hålögda och trötta fick vi en tid till vårdcentralen som genast gav oss en remiss till öron/näsa/hals avdelningen på lasarettet. Väl där visade det sig hennes halsmandlar är enorma och att hon har såpass mycket vatten i högra örat att hon inte hör. Hur kan vi ha missat det? Hon ligger inte efter i talet och har inte visat något tecken på att hon inte hör förutom att hon kan vara lite disträ, men vem är inte det? Vi borde ha haft öroninflammation på öroninflammation och halsflussar om vart annat men ingenting!


Så. 
 
Hon behöver operera bort mandlarna, delar av körteln bakom näsan och operera in rör högra örat, eventuellt vänstra också. Det är standardoperationer men det gör det inte mindre läskigt. Själv vill hon inte opereras men är ändå nyfiken på vad det är. Vi fick tips fån dagiset (vårt fantastiska dagis!!) om att det finns filmer för barn på sjukvårdsupplysningens hemsida som berättar och visar hur det kommer att gå till. Idag kollade vi in hunden Bella som fick rör inopererade i sina öron och Billy Bläckfisk som blev stucken i armen. Filmerna är otroligt pedagogiska och jättebra! Förutom stick i armen och röroperationer kan man få träffa Waldemar som testar lungorna, Lisa som gör ett ultraljud och Sally eller Oliver som opereras. Jag rekommenderar filmerna med varm hand. Klicka på länken så kommer du att komma dit.

Barnavdelningens väntrum 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Berndtsson och Lundström

Ann-Christin, det är så jag heter. Västkusttjej som blev östkustsmamma. Jag bor i en liten stad utanför Stockholm som är mycket befolkad av turister. Det är inte bara turister här utan några tusen åretruntbor och även mannen som jag lever tillsammans med och våra två barn, lilla fröken (2009) och den lite mindre mannen (2010). Med i familjen finns även två stora barn som lever det glada studentlivet på andra orter. Stanna en stund och reflektera över min reflektioner som en alldeles perfekt vanligt virrig kaffetörstande person. Kontakt: [email protected]

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela