Svärmor Gittans fantastiska äppelkaka
Jag hade planerat en inlägg om den lille mannens bajsjakt men när vi kom hem från jobb och dagis hade svärmor bakat sin fantastiska äppelkaka så det blir ett recept på kakan istället.
Ett recept som kräver provlagning då det här utan konkurrens är den godaste kakan som befunnit sig i min mun.
Svärmor Gittans fantastiska äppelkaka
4 dl mjöl
1 1/2 dl socker
100 g smör
1 ägg
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
5-6 rivna äpplen
socker
kanel
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop mjöl (men spara några matskedar), socker och smör. Blanda i ägget och till sist bakpulver och vaniljsocker med resten av mjölet. Knåda ut hälften av degen i en form (hon använder en med hög kant). Skala äpplena och riv dem grovt ovanpå degen. Strö över socker och kanel efetr tycke och smak och platta till. Fördela resten av degen ovanpå.