En fantastisk smjupaj - HOW TO!

Publicerad 2013-07-24 10:00:00 i Baka

I vanlig ordning, en före bild, då vi slängde oss över den färdiga pajen och innan vi visste ordet av var den märkligt nog slut. Inget kodak moment så långt ögat når över den synen.
How to, degen:
En rejäl fyrkant smör
Fyra rejäla nävar mjöl
En näve havregryn
Två nävar socker + lite till. Det beror på vad man gillar. 
 
What, pajfyllningen:
En pajform fylld med bär, frukt eller annan valfri dessertpajsfyllning.
Eventuell kryddning som salt, kanel, ingefära, citron. Osv. Osv.
Kanske lite potatismjöl
 
How to, själva pajgörandet:
Häll fyllningen i formen. Damma över potatismjöl i lagom mängd om du har bär som pajdegsutfyllnad. Kläm ihop smöret med mjölet, havregrynen och sockret. Klimpa ut degen över (i mitt fall) jordgubbarna och grädda pajen i ugnen på den universala tempraturen 200 C tills det börjar lukta färdigt. Då är pajen klar.
 
• • • • • • • • • •
 
En dag ska jag nog skriva en kokbok. Den kommer att bli fantastisk, exakt och framförallt snygg.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Berndtsson och Lundström

Ann-Christin, det är så jag heter. Västkusttjej som blev östkustsmamma. Jag bor i en liten stad utanför Stockholm som är mycket befolkad av turister. Det är inte bara turister här utan några tusen åretruntbor och även mannen som jag lever tillsammans med och våra två barn, lilla fröken (2009) och den lite mindre mannen (2010). Med i familjen finns även två stora barn som lever det glada studentlivet på andra orter. Stanna en stund och reflektera över min reflektioner som en alldeles perfekt vanligt virrig kaffetörstande person. Kontakt: [email protected]

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela