Vår fantastiska förskola

Publicerad 2012-12-22 09:39:00 i Lyxliv

Jag kan inte nog säga hur fantastiska våra pedagoger är och hur bra våra barn trivs på förskolan! Måste visa er ett utdrag ur månadsbrevet vi fick i veckan:
 
"Vi fick en fråga om hur vi aktivt arbetar med genus. Vi har ett stort intresse av arbetet med genus och det är något som vi aktivt arbetar med genom hela verksamheten. Vi tror på att alla barn har rätt till sin egen identitet och att den är lika mycket värd som någon annans, vi tror därför på att bekräfta barnens olika val och känslor. Man har rätt att till känna och uttrycka alla känslor. En annan sak som vi arbetar aktivt med är huvud och biroller, generellt säger forskningen att flickor tenderar att oftare hamna i en biroll och att pojkar i en huvudroll. Forskningen visar också på att flickor oftare får öva på att vara mjuka och omvårdande och pojkar pressas till vara tuffa och aktiva. Vi vill att alla barn ska få öva på stå i huvudrollen, veckans opal är en del i det arbetet och våra härliga teateräventyr är en annan. Vi vill också att alla barn ska få öva på vara mjuk, omvårdande och empatisk likväl som de ska få vara starka, tuffa och härligt aktiva. Vi vill helt enkelt inte att något barn ska placeras i ett fack! Alla har rätt till att vara sig själv!"
 
Det som är så härligt är att de inte strävar efter att jobba så, utan att det verkligen är så det jobbas med barnen. Denna fantastiska förskola!!!!

Kommentarer

Postat av: Erika Kvarnlöf

Publicerad 2012-12-22 13:14:59

Heja!!! Vilken bra förskola! Tänk vilket bra samhälle vi skulle få om alla jobbade så. Kram!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej
Ditt namn eller något annat som förklarar bilden

Berndtsson och Lundström

Ann-Christin, det är så jag heter. Västkusttjej som blev östkustsmamma. Jag bor i en liten stad utanför Stockholm som är mycket befolkad av turister. Det är inte bara turister här utan några tusen åretruntbor och även mannen som jag lever tillsammans med och våra två barn, lilla fröken (2009) och den lite mindre mannen (2010). Med i familjen finns även två stora barn som lever det glada studentlivet på andra orter. Stanna en stund och reflektera över min reflektioner som en alldeles perfekt vanligt virrig kaffetörstande person. Kontakt: [email protected]

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela